|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Bry dzień
darnok_tar - 2009-11-24, 19:01 Temat postu: Bry dzień Witam się razem z dzisiaj odebranym Loganem VAN 1.5 dCi 85.
Zostanę pewnie tutaj trochę dłużej, tak więc...
Witam Wszystkich Serdecznie.
Pzdr
Brimley - 2009-11-24, 19:10
Bry, bry.
Na pewno będziesz zadowolony z Twojego silnika, jak i zresztą z całej MCV-ki.
Mariusz - 2009-11-24, 19:24
Cześć
darnok_tar - 2009-11-24, 19:26
Pierwsze wrażenie nie jest złe, chociaż odsyłam na techniczny ?!?. Rozumiem też minimalizację kosztów, ale brak światła przestrzeni ładunkowej jest chory
Ogólnie auto ma na siebie pracować, mam nadzieję że da radę
Dzięki za przywitanie.
laisar - 2009-11-24, 20:37
Powitać! [:
Cytat: | Rozumiem też minimalizację kosztów, ale brak światła przestrzeni ładunkowej jest chory |
Wydaje się, że oświetlenie jest obecne przynajmniej w niektórych wersjach - widać je np tutaj, nad otworem drzwiowym na środku (tuż nad prawym ramieniem wiszącego ubrania):
Znajduje się także w opisie wyposażenia: http://www.dacia.pl/gama-...-i-wyposazenie/
Marek1603 - 2009-11-24, 20:50
Witaj i gratuluję
SAJSEN - 2009-11-24, 22:06
witaj
Pablo78 - 2009-11-25, 00:19
Witamy pierwszego Logana VAN'a w DACIA Klub Polska
darnok_tar, mógłbyś odsłonić rąbka tajemnicy w jakiej branży będzie działał Logan VAN, bom strasznie ciekawy do czego będzie wykorzystywany Vehicul z Mioveni w PL
laisar - 2009-11-25, 01:26
Pierwszy to był chyba jednak kol. zbig... [:
tomi - 2009-11-25, 07:19
Witaj
Beckie - 2009-11-25, 10:36
Witaj.
Pablo78 - 2009-11-25, 13:28
laisar napisał/a: | Pierwszy to był chyba jednak kol. zbig... [: |
Być może, wydawało mi się, no ale nie ma dużo Vanów w DACIA Klub Polska!
darnok_tar - 2009-11-25, 15:54
Cytat: | mógłbyś odsłonić rąbka tajemnicy w jakiej branży będzie działał Logan VAN, bom strasznie ciekawy do czego będzie wykorzystywany Vehicul z Mioveni w PL |
Zajmuję się serwisem kotłów gazowych i olejowych, zarówno małych jak i dużych mocy. Jeździłem wcześniej Transitem z 2005 roku, fajny pakowny ale za drogi był w eksploatacji.
Myslę, że Logan będzie idealny do wożenia skrzynek z narzędziami ( a trochę tego jest ), części do kotłów, różnych innych foremnych opakowań
EDIT:
laisar napisał/a: | Wydaje się, że oświetlenie jest obecne przynajmniej w niektórych wersjach - widać je np tutaj, nad otworem drzwiowym na środku (tuż nad prawym ramieniem wiszącego ubrania): |
Faktycznie tam się znalazło hehe, po ciemku nie zauważyłem ( punkt dla Ciebie ). Nawiasem mówiąc muszę coś wykombinować, gdyż ta pseudo lampka świeci podobnie, jak moje oczy po pijaku.
Mam już żarówkę z oprawką, tylko muszę poprowadzić do niej zasilanie.
Pzdr
laisar - 2009-11-25, 19:44
Co jak co, ale właśnie po ciemku nie spodziewałbym się przeoczenia... (; No, ale najważniejsze, że się znalazła.
(Znalazłem lepszą fotkę:
).
Zasilanie dodatkowych punktów oświetleniowych najprościej wziąć chyba z fabrycznej lampki, ale można też spróbować wzmocnić jej jasność - np przez zastosowanie LED.
wieza - 2009-11-25, 19:52
witaj
darnok_tar - 2009-11-25, 20:47
laisar napisał/a: | Co jak co, ale właśnie po ciemku nie spodziewałbym się przeoczenia... (; No, ale najważniejsze, że się znalazła. |
Wyłączona była
laisar napisał/a: | Zasilanie dodatkowych punktów oświetleniowych najprościej wziąć chyba z fabrycznej lampki, ale można też spróbować wzmocnić jej jasność - np przez zastosowanie LED. |
Zasilanie i instalacja to najmniejszy z problemów Tylko muszę pretestować czy instalacja pociągnie 35 watów mocy żarówki.
laisar - 2009-11-25, 21:17
35? Nie wiedziałem, że w serwisowaniu kotłów jest potrzebne solarium... ((((;
Bardziej serio: bezpieczniki opisane są w http://www.daciaklub.pl/f...p?p=36510#36510 - może znajdziesz jakieś dobre miejsce do wykorzystania, bo znający się na rzeczy koledzy już wcześniej wskazywali, że kabelki bywają w daćkach dość cienkie, więc chyba raczej trzeba by bezpośrednio stamtąd brać prąd...
piotrres - 2009-11-27, 17:37
Witaj!
Twój Van Logan jest chyba pierwszy na tym forum. Jak wyjeżdzam z RZ w kierunku południowym to spotykam regularnie (ok. 8) dwa takie: białego i srebrnego. W niektórych krajach jest on dośc popularny:
|
|