| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Zrób To Sam z DaciaKlub.HU
laisar - 2010-01-15, 14:34 Temat postu: Zrób To Sam z DaciaKlub.HU Węgierski DaciaKlub pojawił się już parę razy jako źródło różnych wieści, tym jednak razem wszystkim miłośnikom majsterkowania chciałbym bardzo polecić ichniejszy dział "Zrób To Sam": http://www.daciaklub.hu/e...tent.php?cat.16
Wśród ciekawostek jest np przykład całkowitej likwidacji zaciekającego trójkąta, spryskiwacze reflektorów czy podgrzewane przednie siedzenia - oraz sporo innych klasycznych tematów: LED-y, tuning itp
Większość przeróbek jest wystarczająco udokumentowana fotograficznie, żeby się połapać o co chodzi, a dzięki GugloTranslatorowi nawet straszliwy (; język braci Madziarów też nie jest już na szczęście prawie żadnym utrudnieniem.
Jarosław P - 2010-01-15, 19:44
Tych węgierskich majsterkowiczów powinni zatrudnić w fabryce w Pitesti , np. nie było by problemu z niestartym trójkącikiem.
laisar - 2010-01-15, 19:52
Jak już dawałem temu wyraz po wielokroć - jakoś wątpię, żeby braki i wady vehiculów brały się z nieumiejętności ich technicznego rozwiązania...
Wydaje się to być raczej celową polityką firmy[-matki?], a kwestią do rozstrzygnięcia pozostaje tylko, jakie są przyczyny.
Dyktatura księgowych (moim zdaniem: przedemonizowana)? Czy jednak jest to działanie planowe, w celu łatwego wykazania się rozwojem technicznym? A może dodatkowo (/ przede wszystkim?) sposób na spozycjonowanie marki?...
Albo - po prostu - wszystko na raz <:
Jarosław P - 2010-01-15, 20:49
Naprawdę ciekawe to jest i trochę dziwne wszystko. Ale jaki to rozwój technologiczny jak trzeba go poprawiać w przydomowych warsztatach ?
A księgowi oszczędzają na kawałku blaszki ?
laisar - 2010-01-15, 21:13
Rozwój techn(log)iczny = wersja po liftingu ma coś poprawione.
Oszczędności - blaszka do blaszki i... masz tanie Daćki (;
Jarosław P - 2010-01-15, 21:25
Fajnie powiedziane podoba mi się.
Jasne to o czym mówię to szczegóły ,a poza tym jestem Baaaaaardzo zadowolony i dumny z autka
|
|