|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - znow rozwalili mi zamek w drzwiach
Andrzej - 2007-11-27, 09:39
Może goście szukają czy nie zostawiasz panelu od radia w schowku?
Moja żona tak robiła [nie mogłem jej przetłumaczyć - przeceiż jestem głupi] do czasu, kiedy przestaliśmy mieć w samochodzie radio i tylną szybę...
Może coś da jak np. przy wysiadaniu będziesz ostentacyjnie odkręcał antenkę i wyjmował panel chowając np. do kieszeni. Albo przerób radio na kieszeń.
magcn - 2007-11-27, 09:48
Andrzej napisał/a: | Może coś da jak np. przy wysiadaniu będziesz ostentacyjnie odkręcał antenkę i wyjmował panel chowając np. do kieszeni. Albo przerób radio na kieszeń. |
I jeszcze: zostawiać otwarty schowek
Black Eryk - 2007-11-27, 10:16
Wystarczy zostawiać kartkę:
Złodzieju!!!
W aucie nic nie znajdziesz-wszystko zabieram ze sobą.
Ewentualnie - duzymi literami wydrukowane :
Wlasnie okradlem Ci auto - i co do śmiechu CI ?
Karpiu66 - 2007-11-27, 10:17 Temat postu: Re: znow rozwalili mi zamek w drzwiach
Kratylos napisał/a: | ten sam parking te same drzwi tym razem drzwi sie otworzyły pogrzebali w schowku i nic nei ukradli...
krew mnei zalewa jak pomysle o kosztach naprawy zamka...
teraz musze poszukac punktu nieco tanszego niz aso choc nie wiem czy sie uda..
czy zamek to ten sam co w clio/thali? |
Zamek jest taki sam
Marcin - 2007-11-27, 11:24
Ja w Ibizie po wlamaniu robilem w normalnym punkcie dorabiajacym kluczyki i naprawiajacym zamki. Cena byla 10 krotnie nizsza niz w ASO
pazorro - 2007-11-27, 11:34
Karpiu66 napisał/a: | Zamek jest taki sam |
sama budowa zamka jest taka sama, ale oczywiste jest, że każdy zamek pasuje tylko do jednego klucza.
Cytat: | Ja w Ibizie po wlamaniu robilem w normalnym punkcie dorabiajacym kluczyki i naprawiajacym zamki. Cena byla 10 krotnie nizsza niz w ASO |
też uważam, że taki zamek można dorobić o wiele taniej niż w aso...
pazorro - 2007-11-27, 11:38
myślę, że tam zrobią to taniej, szybciej i lepiej niż w aso
http://company.yellowpage...9808/index.html
baba za kółkiem - 2007-11-27, 12:01
magcn napisał/a: | Andrzej napisał/a: | Może coś da jak np. przy wysiadaniu będziesz ostentacyjnie odkręcał antenkę i wyjmował panel chowając np. do kieszeni. Albo przerób radio na kieszeń. |
I jeszcze: zostawiać otwarty schowek |
Albo zostawiać otwarty samochód i bałagan typu trochę śmieci. Tak robiłam w Sienie, odkąd dwa razy wywalili mi zamki. Z tym, że radyjko miałam dziadowskie
I samochód też był ciągle brudny , więc mnie chyba dzielnicowi złodzieje uznali za syfiarę.
Ale zamierzony skutek odniosłam.
dmas - 2007-11-27, 12:02
Cytat: | Albo zostawiać otwarty samochód i bałagan typu trochę śmieci. Tak robiłam w Sienie, odkąd dwa razy wywalili mi zamki. Z tym, że radyjko miałam dziadowskie
I samochód też był ciągle brudny , więc mnie chyba dzielnicowi złodzieje uznali za syfiarę.
Ale zamierzony skutek odniosłam. |
jedna z lepszych metod! Sam stosuje (mimo woli) - dzieci pomagaja mi z calych sil.
Pablo78 - 2007-11-27, 17:56 Temat postu: Re: znow rozwalili mi zamek w drzwiach
Kratylos napisał/a: | ten sam parking te same drzwi tym razem drzwi sie otworzyły pogrzebali w schowku i nic nei ukradli...
krew mnei zalewa jak pomysle o kosztach naprawy zamka...
teraz musze poszukac punktu nieco tanszego niz aso choc nie wiem czy sie uda..
czy zamek to ten sam co w clio/thali? |
W morde jeża
a alarm się włączył Kratylos
pazorro - 2007-11-27, 20:13
takie wgniecenia na przykład z gradobicia w dachu to te lepsze warsztaty blacharskie likwidują za pomocą suchego lodu, tzn. przykładają bardzo zimny suchy lód i blacha sama powraca do swojego pierwotnego kształtu bez uszkodzeń lakieru.
Popytaj co lepszych blacharzy w łodzi to na pewno ci pomogą.
Alarm to kup na allegro, sam go zamontujesz, cena to nie więcej jak 200 zł, dwa komplety pilotów masz, a wyć będzie jak każdy inny.
piotrres - 2007-11-27, 23:40
[----] brak słow w języku ludzi kulturalnych
Pablo78 - 2007-11-29, 16:20
pazorro napisał/a: | Alarm to kup na allegro, sam go zamontujesz, cena to nie więcej jak 200 zł, dwa komplety pilotów masz, a wyć będzie jak każdy inny. |
Pewnie, że tak imm. już jest, a ma głosno tylko wyć
i wystarczy
|
|