DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - znow rozwalili mi zamek w drzwiach

Andrzej - 2007-11-27, 09:39

Może goście szukają czy nie zostawiasz panelu od radia w schowku?
Moja żona tak robiła [nie mogłem jej przetłumaczyć - przeceiż jestem głupi] do czasu, kiedy przestaliśmy mieć w samochodzie radio i tylną szybę...
Może coś da jak np. przy wysiadaniu będziesz ostentacyjnie odkręcał antenkę i wyjmował panel chowając np. do kieszeni. Albo przerób radio na kieszeń.

magcn - 2007-11-27, 09:48

Andrzej napisał/a:
Może coś da jak np. przy wysiadaniu będziesz ostentacyjnie odkręcał antenkę i wyjmował panel chowając np. do kieszeni. Albo przerób radio na kieszeń.

I jeszcze: zostawiać otwarty schowek :-D

Black Eryk - 2007-11-27, 10:16

Wystarczy zostawiać kartkę:

Złodzieju!!!
W aucie nic nie znajdziesz-wszystko zabieram ze sobą.

Ewentualnie - duzymi literami wydrukowane :

Wlasnie okradlem Ci auto - i co do śmiechu CI ?

Karpiu66 - 2007-11-27, 10:17
Temat postu: Re: znow rozwalili mi zamek w drzwiach
Kratylos napisał/a:
ten sam parking te same drzwi tym razem drzwi sie otworzyły pogrzebali w schowku i nic nei ukradli...
krew mnei zalewa jak pomysle o kosztach naprawy zamka...
teraz musze poszukac punktu nieco tanszego niz aso choc nie wiem czy sie uda..
czy zamek to ten sam co w clio/thali?

Zamek jest taki sam :idea:

Marcin - 2007-11-27, 11:24

Ja w Ibizie po wlamaniu robilem w normalnym punkcie dorabiajacym kluczyki i naprawiajacym zamki. Cena byla 10 krotnie nizsza niz w ASO :mrgreen:
pazorro - 2007-11-27, 11:34

Karpiu66 napisał/a:
Zamek jest taki sam :idea:

sama budowa zamka jest taka sama, ale oczywiste jest, że każdy zamek pasuje tylko do jednego klucza.

Cytat:
Ja w Ibizie po wlamaniu robilem w normalnym punkcie dorabiajacym kluczyki i naprawiajacym zamki. Cena byla 10 krotnie nizsza niz w ASO

też uważam, że taki zamek można dorobić o wiele taniej niż w aso...

pazorro - 2007-11-27, 11:38

myślę, że tam zrobią to taniej, szybciej i lepiej niż w aso ;-)

http://company.yellowpage...9808/index.html

baba za kółkiem - 2007-11-27, 12:01

magcn napisał/a:
Andrzej napisał/a:

I jeszcze: zostawiać otwarty schowek :-D

Albo zostawiać otwarty samochód i bałagan typu trochę śmieci. Tak robiłam w Sienie, odkąd dwa razy wywalili mi zamki. Z tym, że radyjko miałam dziadowskie ;-)
I samochód też był ciągle brudny :oops: , więc mnie chyba dzielnicowi złodzieje uznali za syfiarę.
Ale zamierzony skutek odniosłam.

dmas - 2007-11-27, 12:02

Cytat:
Albo zostawiać otwarty samochód i bałagan typu trochę śmieci. Tak robiłam w Sienie, odkąd dwa razy wywalili mi zamki. Z tym, że radyjko miałam dziadowskie
I samochód też był ciągle brudny , więc mnie chyba dzielnicowi złodzieje uznali za syfiarę.
Ale zamierzony skutek odniosłam.

jedna z lepszych metod! Sam stosuje (mimo woli) - dzieci pomagaja mi z calych sil.

Pablo78 - 2007-11-27, 17:56
Temat postu: Re: znow rozwalili mi zamek w drzwiach
Kratylos napisał/a:
ten sam parking te same drzwi tym razem drzwi sie otworzyły pogrzebali w schowku i nic nei ukradli...
krew mnei zalewa jak pomysle o kosztach naprawy zamka...
teraz musze poszukac punktu nieco tanszego niz aso choc nie wiem czy sie uda..
czy zamek to ten sam co w clio/thali?

W morde jeża :evil: :evil:

a alarm się włączył Kratylos :?:

pazorro - 2007-11-27, 20:13

takie wgniecenia na przykład z gradobicia w dachu to te lepsze warsztaty blacharskie likwidują za pomocą suchego lodu, tzn. przykładają bardzo zimny suchy lód i blacha sama powraca do swojego pierwotnego kształtu bez uszkodzeń lakieru.
Popytaj co lepszych blacharzy w łodzi to na pewno ci pomogą.
Alarm to kup na allegro, sam go zamontujesz, cena to nie więcej jak 200 zł, dwa komplety pilotów masz, a wyć będzie jak każdy inny.

piotrres - 2007-11-27, 23:40

[----] brak słow w języku ludzi kulturalnych :evil:
Pablo78 - 2007-11-29, 16:20

pazorro napisał/a:
Alarm to kup na allegro, sam go zamontujesz, cena to nie więcej jak 200 zł, dwa komplety pilotów masz, a wyć będzie jak każdy inny.

Pewnie, że tak imm. już jest, a ma głosno tylko wyć :evil:
i wystarczy