DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Dacia - zlosliwie

dmas - 2007-11-27, 22:45
Temat postu: Dacia - zlosliwie
Ostatnio przytaczano na forum wiele ciekawych sformulowan (uzywanych przez przeciwnikow) n/t Dacii . Zebralem kilka jako ciekawostke. Podopisujcie - bo pewnie bylo ich o wiele wiecej.
Pamietajcie: "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi..."

1. WYBRYK MYŚLI TECHNICZNEJ
2. konserwa
3. Wehikuł czasu
4. ...

Pablo - 2007-11-27, 23:28
Temat postu: Re: Dacia - zlosliwie
dmas napisał/a:
Ostatnio przytaczano na forum wiele ciekawych sformulowan (uzywanych przez przeciwnikow) n/t Dacii . Zebralem kilka jako ciekawostke. Podopisujcie - bo pewnie bylo ich o wiele wiecej.
Pamietajcie: "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi..."

1. WYBRYK MYŚLI TECHNICZNEJ
2. konserwa
3. Wehikuł czasu
4. ...

Dobrze że to Twój 155 post, bo gdyby to była pierwsza wypowiedź na forum to pewno dostałbyś bana od admina ;-) :-)

piotrres - 2007-11-27, 23:47

Zasłyszane:

1.) Francuski temperament, rumuńska precyzja;
2.) RumBurak (Rumuński Burak)-to o moim;
3.) Dracula
Pozdrawiam, Piotr M. S.

ZeneC - 2007-11-28, 06:05

Dacia - dziecko Króla Renaulta i rumuńskiej pokojówki.
dmas - 2007-11-28, 08:44

Pablo napisał/a:
Dobrze że to Twój 155 post, bo gdyby to była pierwsza wypowiedź na forum to pewno dostałbyś bana od admina

wiem. specjalnie czekalem do takiej liczby... uff.

Black Eryk: Proszę o używanie opcji 'edytuj'...

ZeneC napisał/a:
Dacia - dziecko Króla Renaulta i rumuńskiej pokojówki.

O! Wlasnie ten mi chodzil po glowie i nie moglem sobie przypomniec. Jeden z lepszych.

psur - 2007-11-28, 10:21

Ja się (jeszcze?) ze złośliwościami żadnymi nie spotkałem... ale już nie raz mi się zdarzyło, że ktoś bardzo intensywnie się oglądał za Loganem.
dmas - 2007-11-28, 12:05

Kratylos napisał/a:
bany bany rozdaje banny... kto chce bana :mrgreen:

... chyba nikt sie nie zglasza...

Pablo78 - 2007-11-29, 16:17

Co ja tam jeszcze słyszałem... aha...

"Ja bym się tam w rumuńską myśl techniczną nie pchał" - rzucił zwadiacko mój sąsiad po tym jak 3 raz w ciągu miesiąca :!: jego "prawie nówka" :lol: Vectra odjeżdżała z przed domu na lawecie... :mrgreen: :mrgreen:

Marcin_R - 2016-03-29, 13:21

nie jeden kolega w pracy smial sie z Daci ,a sam jezdzi busem bo Golf czy Opel na warsztacie stoi wiekszosc czasu ... teraz juz sie nie smieja bo bezawaryjnie robie 35 000km rocznie i widza ze nic sie nigdy nie dzialo .
ken-wawa - 2016-03-29, 20:37

Niestety, jak moi znajomi w pracy uslyszeli o 2.5 miesiecznym opoznieniu mojego Dustera, to przez dlugi czas byl to temat do zartow numer 1 (opoznienie opisywalem na tym forum i w koncu zrezygnowalem z zakupu). Niestety ta sytuacja wpisala sie idealnie w nienajlepsza obiegowa opinie o Daci. Takze nie sadze, by ktokolwiek w mojej robocie po tej historii przez najblizszy czas kupil jakiegos Dustera....
Karenzo - 2016-03-29, 21:11

i dobrze
jeżeli ktoś kupuje auto dla znaczka nie zasługuje na dacie
niech sie kisi w prestiżu jakiegoś złomu

laisar - 2016-03-29, 22:36

ken-wawa napisał/a:
przez dlugi czas byl to temat do zartow numer 1

Zemścij się <: - na forach każdej marki zdarzają się takie historie, więc wystarczy je zebrać i znajomi w najbliższym czasie nie kupią żadnego nowego auta...

spoogie - 2016-03-30, 10:48

Ojciec mojego kolegi czekał w zeszłym roku na nowa suzuki vitarę 9 mcy (słownie dziewięć miesięcy). 3 mce miał normalnie czekać a przedłużyło sie o 6 kolejnych. Diler kilkukrotnie proponował mu zwrot kasy bo nie był w stanie zapewnić samochodu. Czy w tym przypadku też może to być tematem żartów i nie najlepszej opinii o marce suzuki?
Gulliver13 - 2016-03-30, 11:00

Cytat:
Ojciec mojego kolegi czekał w zeszłym roku na nowa suzuki vitarę 9 mcy (słownie dziewięć miesięcy). 3 mce miał normalnie czekać a przedłużyło sie o 6 kolejnych.

Dokładnie tak jak w naszym przypadku. Nowe Suzuki z obietnicą odbioru za 3 miesiące, po miesiącu mówią że za pół roku a i ta data nie była ostateczna. Żadnych upustów czy dodatków nie zaproponowano. Mało tego, sprzedawca nie zgodził się przyjąć odstąpienia od umowy z uzasadnieniem a kazał uzasadnienie wykreślić bo opisaliśmy tam japońską praktykę wodzenia klienta za nos. Wyprzedaż rocznika w innych salonach nam uciekła i zostaliśmy z ręką w nocniku. Także ja jestem bardzo złośliwie nastawiony do Suzuki Polska. Nie polecam.

eplus - 2016-03-30, 20:13

spoogie napisał/a:
Ojciec mojego kolegi czekał w zeszłym roku na nowa suzuki vitarę 9 mcy (słownie dziewięć miesięcy).

Suzuki rodzi się w bólach. :mrgreen:

Kubuch - 2016-03-30, 21:46

Dacia Disaster :mrgreen:
ajax - 2016-04-09, 12:22

Kubuch napisał/a:
Dacia Disaster :mrgreen:

Nie miało być : Dacia Di Aster :?: ;-)