DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - o kradzieżach Dacii

marcio - 2010-02-10, 16:16
Temat postu: o kradzieżach Dacii
Przeczytałem taki: Policyjni.pl - ranking kradzieży samochodów , wynika z niego, że mamy względnie bezpieczne samochody, bo generalnie nie budzące zainteresowania w złodziejskim świecie.
Resident - 2010-02-10, 17:35

Podane są ilości bezwzględne, więc duże znaczenie ma ilość aut danego modelu na rynku. Dacia w takim rankingu jeszcze dłuuuugo się nie pojawi - bo jest nowa, bo jej mało modeli jeździ.
seb - 2010-02-13, 13:11

hehe, cieszy taki ranking :lol:
benny86 - 2010-02-14, 23:46

Resident napisał/a:
Dacia w takim rankingu jeszcze dłuuuugo się nie pojawi - bo jest nowa, bo jej mało modeli jeździ.

To akurat działa na korzyść właścicieli Dacii. Mało egzemplarzy, to mały popyt na części zamienne niewiadomego pochodzenia, a to oznacza znikome zainteersowanie amatorów cudzej własności Waszymi autkami:))

stempik - 2010-02-15, 13:16

benny86 napisał/a:
To akurat działa na korzyść właścicieli Dacii.

No nie wiem, co prawda popyt jest mniejszy ale za to mniej jest również pojazdów potencjalnie możliwych do skradzenia.

Moje kołpaki skradziono mi po pół roku i jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś je kradł do pojazdu innej marki. Ukradł bo miał takiego klienta.

Co prawda złodziej mógł być ślepy ale to jeszcze mniej prawdopodobne.

walther - 2010-02-15, 20:00

Do mojej włamali się latem niszcząc drzwi... od tego czasu trzymam na strzeżonym - i nic to nie dało ponieważ trzeba się samochodm przemieszczać, ostatnio zauważyłem że znów coś było kombinowane z wkładką zamka - ręce opadają
benny86 - 2010-02-16, 18:39

stempik napisał/a:
Moje kołpaki skradziono mi po pół roku

Były na zatrzaski czy przykręcane śrubami z kołem? Jeśli na zatrzaski to ktoś mógł ukraść nie dla zysku, ale po to aby Ci dokuczyć, rozumowanie typu "koleś kupił se nową bryke ta kija, trzeba mu zrobić wałka", wśród niedowartościowanych gówniarzy sporo jest tego typu elementów, kiedyś mi taki próbował malucha ukraść ale się zdziwił bo miałem wyłącznik zapłonu home-made i zyskał tyle co w dupe oberwał...nawet nie doe mnie a od narwanego sąsiada

stempik - 2010-02-16, 19:56

benny86 napisał/a:
i zyskał tyle co w dupe oberwał...nawet nie doe mnie a od narwanego sąsiada

Gratuluje sąsiadów :mrgreen:

benny86 - 2010-02-17, 12:13

Stempik to tak nie do końca działa, koleś to podejrzany typ i gdyby nie fakt że złapał złodzieja(wandala?) to byłby jednym z pierwszych których bym podejrzewał gdyby nie wartość auta ( w zasadzie sentymentalna tylko, dostałem za niego 200zł raptem)