|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - tylne głośniki w sandero stepway
kufi79 - 2010-02-22, 21:22 Temat postu: tylne głośniki w sandero stepway mam pytanko czy ktos wie czy w stepwayu w tylnych drzwiach sa kabelki do podlaczenia kolumn? czy trzeba ciagnac od samego radia i jezeli tak to czy trzeba rozbierac boczki itp. i jaki koszt tego moze byc. malo sie znam wczoraj zdjalem oslone od glosnikow z tylu i pod gabka sa jakies dwa kabelki bylo ciemno ale jak sie dopatrzylem to byly chyba w kolorze zoltym i zielonym czy niebieskim. czy to sa moze od centralnego . wiem tyle ze sa dwa.
mekintosz - 2010-02-22, 21:44
Ja bym podpial do nicj jakis woltomierz i sprawdzil co sie dzeje jak zamykam/otwieram drzwi. Jak nic podpialbym jakis stary glosnik na test.
laisar - 2010-02-22, 23:18
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=41746#41746
laisar napisał/a: | Instalacja powinna chyba być... a czy tak faktyczni jest, to bardzo łatwo sprawdzić: wystarczy otworzyć przednie i tylne drzwi z jednego boku, odpiąć gumową, żebrowaną tuleję-osłonę łączącą środkowy słupek z tylnymi drzwiami i sprawdzić ile biegnie nią kabli.
2 żyły idą zawsze do zamków drzwi, natomiast jeśli jest ich więcej (4), to albo tylne szyby są elektryczne, albo położona jest instalacja głośnikowa, albo - jedno i drugie (6)
Gdyby kabli od głośników nie było, to przeciągnięcie ich też nie jest specjalną sztuką, choć jest nieco pracochłonne: trzeba je przeprowadzić od konsoli środkowej, pod deską rozdzielczą, do przedniego słupka, po nim do podłogi, pod progiem, do środkowego słupka, przez otwór w nim i dalej do drzwi tylnych. |
Ale jeśli pod kratkami znajdują się jakieś końcówki kabli, to na 100% powinny być od głośników [;
kufi79 - 2010-02-23, 06:41
z przodu mam kilka kabli zwiazanych i owinietych natomiast z tylu mam tylko dwa kable.czyli tak jak myslalem sa to do centralnego bo w stepwayu niestety tylne okna sa otwierane recznie.dzieki serdeczne zapytam sie w serwisie przy okazji przegladu ile beda chcieli za podciagniecie kabelkow.
|
|