|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - roleta przestała się zwijać !!!
tomaszgebala - 2010-03-27, 19:49 Temat postu: roleta przestała się zwijać !!! dzisiaj wyjąłem roletę bagażnika aby przewieźć większy ładunek. Przy próbie powtórnego założenia, jak docisnąłem "do środka" jeden z "bębenków" coś nagle strzeliło w jej wnętrzu i ... przestała się zwijać. Czy mogła zeskoczyć jakaś sprężyna? Czy ktoś miał już podobny przypadek?
Podjadę do ASO, zapewne podlega to pod usterkę gwarancyjną. Wszak stało się to samoistnie...
benny86 - 2010-03-28, 11:54
tomaszgebala napisał/a: | docisnąłem "do środka" |
w rozmowie z serwisem tego nie mów bo stwierdzą że sam to uszkodziłeś i zaprzeczą że
tomaszgebala napisał/a: | stało się to samoistnie |
przez co mogą odmówić naprawy/wymiany w ramach gwarancji...
tomaszgebala - 2010-03-28, 13:43
tyle, że aby ją zamocować musisz docisnąć ją aby zmniejszyć na chwilę jej szerokość
oberkron - 2015-08-26, 13:57 Temat postu: możliwość naprawy rolety bagażnika mcv I witam mam 7 osobową mcv ,mam możliwość kupna rolety z autozłomu. Gościu w rozmowie telefonicznej stwierdził ,że roleta jest cała ,ale nie zwija się. Czy tak ma być ,czy jest jakaś możliwość naprawy tego. Cena jaką ustaliliśmy to 100 zł z wysyłką .
laisar - 2015-08-26, 14:28
oberkron napisał/a: | Czy tak ma być |
Nie.
oberkron napisał/a: | czy jest jakaś możliwość naprawy tego |
Zależy od przyczyny - najbardziej prawdopodobna jest jakaś awaria sprężyny, co powinno dać się naprawić, ale pewności nigdy nie ma.
oberkron - 2015-08-26, 14:50
to czy warto się w to pakować ? tzn. kupować ,czy nie ?
Dar1962 - 2015-08-26, 17:25
po ok 250 zł na allegro są sprawne, w dobrym stanie rolety do mcv, nie wiem czy warto kupować taniej uszkodzoną, bo może okazać się,że naprawa jest niemożliwa
|
|