DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Galeria naszych samochodów - Pierwszy Black Line w Łodzi?

Blade - 2010-03-31, 16:42
Temat postu: Pierwszy Black Line w Łodzi?
Witam wszystkich klubowiczów, a w szczególności łódzką ekipę :-) Zdecydowaliśmy się z żoną na Sandero Black Line - w kolorze czarnym :-P Niestety jeszcze trochę nam zajmą formalności związane z zakupem, ale mam nadzieję, że się w końcu doczekam ;-)

Jest już w Łodzi w ogóle jakiś BL?

Mariusz - 2010-03-31, 17:29

Witamy kolegę :-)
krakry1 - 2010-03-31, 17:55

Witaj w Klubie - szerokości :lol: :lol: :lol:
El Diablo - 2010-03-31, 18:09

Cześć Blade,
Chyba będziesz w Łodzi pierwszym szczęśliwym posiadaczem Sandero BL :mrgreen:
Mam nadzieję, że pochwalisz się nim tu na forum(foty + noty) a może i na jakimś zlocie drakulek 8-)
Tym czasem borem-lasem :lol:
Pozdrowienia ziomek.

tomi - 2010-03-31, 18:17

Witaj
Marek1603 - 2010-03-31, 20:41

Witam i gratuluję decyzji.
wieza - 2010-03-31, 20:58

witam
Malutki - 2010-04-01, 16:45

Witaj
yarocz - 2010-04-01, 17:21

Witaj
Blade - 2010-04-14, 20:17

Jutro jedziemy zamawiać naszą Sanderkę - w końcu :-) Auto dostaniemy prawdopoobnie odbierzemy na początku maja :-)

A więc: czarny Black Line 1.4 MPI, do tego pakiet "Black Line", a dodatkowo dostaliśmy komplet opon zimowych i czujnik parkowania z tyłu :-P

A właśnie - czy ktoś z forumowiczów ma w swojej Daćce wspomniany wyżej czujnik parkowania?

Pozdrawiam :-)

benny86 - 2010-04-14, 20:23

Witaj:)
Tak szybko teraz dostarczają Daćki? Słyszałem że ludzie po 3 m-ce oczekują, ale może się coś zmieniło na korzyść klienta?

Blade - 2010-04-14, 20:27

Ten facet, z którym rozmawialiśmy, powiedział, że teraz już nie jest tak jak jeszcze nie tak dawno, że na Dacie czekało się nawet pół roku - i bardzo się z tego faktu cieszę z resztą :-)
benny86 - 2010-04-14, 20:29

No to świetnie, bo to chyba najbardziej wkurzające co może być, zaliczka wpłącona, zamówienie złożone a fury nie ma...
tweeciak - 2010-04-15, 07:21

Blade napisał/a:

A właśnie - czy ktoś z forumowiczów ma w swojej Daćce wspomniany wyżej czujnik parkowania?

hej
Ja mam czujniki parkowania...zamontowane w serwisie w Stepway'u. Jestem zadowolony
Umiescili wyswietlacz w lewym rogu-w podszybiu.
A ha...jeszcze jedno-zwroccie uwage (nie wiem jak z tylu...czy sa jakies w BlackLine nakladki na zderzaku) - u mnie chcieli czarne czujniki zamontowac na lakierowanym elemencie - dobrze ze osoba u ktorej kupowalem (pozdrawiam) na czas zauwazyla co chca zrobic i zamontowali czujniki na czarnych - nielakierowanych elementach zderzaka. Wiem-estetyka - ale mniej czujniki widac -a swoja role spelniaja.
Dla zainteresowanych-po weekendzie moge fotki na maila wyslac

pozdrawiam
Tweeciak

laisar - 2010-04-15, 08:55

Cytat:
czujniki parkowania

http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=707

mac.kozinsky - 2010-04-15, 17:25

Blade napisał/a:

Również mam. W tym samym miejscu jak w Sandaczu jest wyświetlacz, przy 30 cm każe stawać (i bardzo dobrze - wysokie samochody (np. SUV-y) mają często wystające elementy powyżej sensorów). Warto pamiętać przy równoległym tyłem, że sensory biją zasadniczo na wprost i "zobaczą" samochód z tyłu dopiero jak auto prawie już schowa się w stanowisko - w sensie będzie prawie równolegle do osi jezdni. No chyba, że sensory są nisko to mogą najpierw zobaczyć krawężnik :lol: Wiem, że to oczywiste oczywistości ale mam tę zabawkę od niedawna i jeszcze się napawam :-P :roll: :mrgreen:

ocho, wychodzi na to, że pompuje OT-ka ...

Mariusz - 2010-04-15, 17:59

Blade napisał/a:

Ja też mam. Siedzi w samochodzie obok mnie i śpimy razem w łóżku ;-) :mrgreen:

krakry1 - 2010-04-15, 18:30

Mariusz napisał/a:
Blade napisał/a:

Taki sam jak mój, ale nie ten sam, a w dodatku z alarmem. ;-)
Blade - 2010-04-17, 11:45

No, auto już zamówione, teraz zostało nam tylko oczekiwać - przewidywany termin odbioru to około 10 maja (30 kwietnia mają dostawę) :roll:

A z tymi czujnikami okazało się, że za bardzo nie błysnąłem :oops:

Mariusz napisał/a:

A u mnie to jest bardziej Driving Control, ponieważ nie ogranicza się tylko na parkowania :lol: :lol:

Marek1603 - 2010-04-17, 13:20

Ten mój co siedzi obok to bardzo często szfankuje i nie mogę dojść dlaczego.
Blade - 2010-05-12, 17:17

No i niestety sprawa odbioru naszej Black Line trochę się przedłuży... Auto miało być 30 kwietnia na miejscu, a po dzisiejszym telefonie pana z Jaszpolu okazuje się, że auta jeszcze nie ma... :-/ Kolejny przewidywany termin odbioru to około (...) 17 maja...
benny86 - 2010-05-12, 18:07

No to coś kiepsko, ktoś na forum pisał że na Dustera termin dostarczenia mu wyznaczyli na 2 tygodnie...
krakry1 - 2010-05-12, 18:28

Blade napisał/a:
No i niestety sprawa odbioru naszej Black Line trochę się przedłuży... Auto miało być 30 kwietnia na miejscu, a po dzisiejszym telefonie pana z Jaszpolu okazuje się, że auta jeszcze nie ma... :-/ Kolejny przewidywany termin odbioru to około (...) 17 maja...
Współczuję, współczuję - sam to przeżyłem. :-(
No ale teraz już jest i chodzi jak burza. :lol:

krakry1 - 2010-05-12, 18:30

benny86 napisał/a:
No to coś kiepsko, ktoś na forum pisał że na Dustera termin dostarczenia mu wyznaczyli na 2 tygodnie...
O ile pamięta chwaliła się tym jakaś kobitka - też się dziwiłem, że tak szybko, skoro np. na Sandero trzeba czekać około 3 miechów.
laisar - 2010-05-12, 19:15

Zdaje się, że po prostu Dusterów naprodukowali trochę przed premierą - jeśli zatem komuś pasowała dostępna wersja i w miarę szybko się zdecydował, to miał szansę na błyskawiczną dostawę (;
Beckie - 2010-05-12, 20:01

Witaj.
krakry1 napisał/a:
benny86 napisał/a:
O ile pamięta chwaliła się tym jakaś kobitka - też się dziwiłem, że tak szybko, skoro np. na Sandero trzeba czekać około 3 miechów.

To akurat pisała Anette a tam gdzie ma odebrać auto już jakieś dwa tygodnie stoi, co najmniej jeden Duster.

Blade - 2010-05-22, 12:08

No i w końcu nasza Sanderka jest już na miejscu :mrgreen: W czwartek byliśmy ją obejrzeć, w piątek poszła do rejestracji - mam więc nadzieję, że poniedziałek, góra wtorek uda nam się ją odebrać (w końcu swoje już odczekaliśmy...) ;-)

jackthenight - 2010-05-22, 14:30

No to ekstra, może się kiedyś przypadkiem na ulicy spotkamy :)
Blade - 2010-05-22, 14:48

No ja mam nadzieję, że niekoniecznie tylko przypadkiem :-P Może uda się zaaranżować jakieś małe spotkanko łódzkiej ekipy :-)
Blade - 2010-05-24, 10:25

No i w końcu przyszedł ten dzień - około 16:00 - 17:00 odbieramy naszą Sanderkę :-D :-D :-D Napiszę potem jak wrażenia i może od razu jakieś fotki wstawię ;-)
jackthenight - 2010-05-24, 12:53

A z jakiego salonu odbierasz ?
benny86 - 2010-05-24, 17:48

Blade czekamy na pierwsze wrażenia i fotki:)
El Diablo - 2010-05-24, 22:03

No właśnie jaki salooooon?Do zobaczonka 8-)
Blade - 2010-05-25, 07:11

Tak się prezentuje nasza Sanderka :-) Odpowiadając na Wasze pytanie - auto odbieraliśmy z Jaszpolu na Brukowej - obsługę oceniam na dobrą.
No więc: w salonie byliśmy przed 16:00, pan był zdziwiony, że tak wcześnie, bo moja żona umawiała się z nim wcześniej nz 17:00 :-P Od razu zaczął nam podstawiać pod nos dokumenty do podpisania, żeby wszystko szybko i sprawnie poszło :-) Potem zaczął się instruktaż, i w momencie jak pan "doszedł" do opisu radia (jak sam stwierdził z uśmiechem: "najważniejszego elementu w aucie") to zaczęły się małe schody bo po jego włączeniu coś zaczęło "pikać". Najpierw przez 5 minut próbował dojść źródła tego pikania, a gdy okazało się, że to radio i że trzeba je "odkodować", to poszedł po ten kod (który na szczęście nam też zapisał, bo trzeba go wpisać, gdybyśmy kiedyś odłączali akumulator) i zaczął próby "wklepania" go. Spróbował raz i po ponownym włączeniu radio... nadal pika :lol: Spróbował drugi i trzeci raz - to samo :shock: Zawołał kolegę, który też dopiero przy drugiej próbie zorientował się, że oprócz wpisania kodu i zatwierdzenia go, trzeba też wybrać... kontynent (...!) i też go zatwierdzić - radio w końcu przestało "pikać" :-D

Dobrnęliśmy w końcu do końca instruktażu i mogliśmy wyjechać z salonu... Wrażenia z jazdy - bardzo pozytywne - auto dobrze się prowadzi, zawieszenie ładnie wyłapuje wszystkie nierówności, co na łódzkich drogach (z resztą nie tylko na łódzkich niestety...) jest według mnie wielką zaletą. Większy prześwit auta bardzo dobrze się sprawdził gdy jechaliśmy do rodziny na działkę kilka kilometrów poza Łódź i zjechaliśmy na "średnio" utwardzoną drogę z licznymi dziurami i kałużami :-)

Co więcej...? Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z auta i w żadnym wypadku nie żałujemy dokonanego zakupu ;-)

Pozdrawiam wszystkich :-)

Fresu - 2010-05-25, 09:03

A ja jestem ciekawy, czy na forum mojawi się Logan MCV BlackLine?
Seal - 2010-05-26, 23:23

Fresu napisał/a:
A ja jestem ciekawy, czy na forum mojawi się Logan MCV BlackLine?

Są duże szanse bo autko jest http://otomoto.pl/dacia-l...-C12013374.html :lol:

wieza - 2010-06-02, 22:24

Witam cos mi sie wydaje ze jechalem za toba po 22 na A.K. skreciles pod blok chyba 205 ;) a ja mrugnelem Ci swiatelkami ;)
Blade - 2010-06-03, 05:44

No niestety to nie byłem ja bo od 22:00 byłem w pracy na Teofilowie a autko stało przed firmą całą noc :-P