DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Galeria naszych samochodów - Czerwona strzała B-stok

Miszcz342 - 2010-04-01, 20:03
Temat postu: Czerwona strzała B-stok
Forum odwiedzam systematycznie od początku istnienia.Cały czas jako gość , a od jakiegoś czasu już jako użytkownik.Myślę , że się pochwalę moim sprzętem;)
Mój Loganik ;)
Na zimówkach jeszcze:

A Tutaj już zmienione koła;)

krakry1 - 2010-04-01, 20:44

Pogratulować - fajny kolorek.
Marek1603 - 2010-04-01, 21:05

Witaj i gratuluję.
maciek - 2010-04-01, 21:23

ful wypas :mrgreen: bardzo ładna
yarocz - 2010-04-02, 08:34

Witaj ;-)
Super kolorek....

tomi - 2010-04-02, 12:10

Witaj :-)
benny86 - 2010-04-02, 12:31

Witaj, Loganik niezły:)
Z wymianą opon jak widać nie warto się śpieszyć - dziś u mnie ok 0 st C, opady deszczu a nad ranem nawet śniegu trochę sypnęło...

Rysiob - 2010-04-02, 17:17

Autko ładne, kolorek jak z prospektu reklamowego :) Opony też już zmieniłem i się zastanawiam, czy się nie pospieszyłem.
Miszcz342 - 2010-04-02, 21:10

Rysiob napisał/a:
Autko ładne, kolorek jak z prospektu reklamowego :) Opony też już zmieniłem i się zastanawiam, czy się nie pospieszyłem.

Dokładnie kolorek Toreadore czy jakoś tak się zwał.Teraz w palecie chyba już go niema.Z chęcią bym czarny wziął jakby był wcześniej dostępny.

Co do opon to myślę , że aż tak za wcześnie to nie jest , jesli już jakieś opady to tylko deszczu.W dzień i tak już jest coś około 7 stopni. Przynajmniej można było opony zmienić bez kolejek u mechaników :mrgreen: :mrgreen: bo niedługo zaczną się żniwa oponiarskie :mrgreen:

Rysiob - 2010-04-02, 21:38

Ja akurat opony wymieniam sam :) Ale co racja, to racja - jak wszyscy się rzucą, to będą megakolejki.

A jak tak ogólnie wrażenia z użytkowania? Silnik jak się sprawdza, ile ci pali? Jak radzi sobie zawieszenie?

Miszcz342 - 2010-04-03, 21:12

Rysiob napisał/a:
Ja akurat opony wymieniam sam :) Ale co racja, to racja - jak wszyscy się rzucą, to będą megakolejki.

A jak tak ogólnie wrażenia z użytkowania? Silnik jak się sprawdza, ile ci pali? Jak radzi sobie zawieszenie?

Dacie oceniam raczej pozytywnie.Przez kilka lat użytkowania człowiek przyzwyczaja się do niektórych niedociągnięć.Co do silnika to do miasta jest bardzo dobry jeśli chodzi o jazde , ale już w trasie barkuje troszkę mocy (szkoda ,że nie było 16 zaworowego jak kupowane było auto ;( ).Co do spalania to w mieście tak na spokojnie w lecie schodziłem do 7,5 litra benzyny , a jeśli już szaleństwa to coś ok 9 ;p.Gazu w zimę palił mi najwięcej ok 9,7l , a teraz gdy jest cieplej to coś 9 litrów .
Zawieszenie hmm(teraz mam 48tys) przy 11tys wymieniony wachacz (wada fabryczna) , jakoś niedawno wymieniłem 2 końcówki bo jedna stukała już dosyć mocno ,a druga dopiero co zaczynała się psuć.I to raczej wszystko więcej grzechów nie pamiętam ;p