|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Uszkodzona chłodnica klimatyzacji - naprawa czy wymiana?
piotrek - 2010-04-08, 19:20 Temat postu: Uszkodzona chłodnica klimatyzacji - naprawa czy wymiana? Witam
Ostatnio uszkodziłem chłodnice od klimatyzacji skąd wyciekł mi płyn o ile się nie mylę teraz będę musiał ją od nowa nabijać. Pytanie moje wiąże się z tym czy warto naprawiać chłodnice czy lepiej może kupić nową? Koszt nowej na allegro to ok.250zł, spawanie jest znacznie tańsze. Proszę o wyrozumiałość jest to Mój pierwszy post i jestem dość młodym kierowcą, więc i wiadomości z zakresu motoryzacji są ograniczone.
benny86 - 2010-04-08, 20:23
Pytałeś w jakimś konkretnym zakłądzie/warsztacie czy spawają w ogóle? Tak czy siak ja bym zalecał wymiane na nową, spawany element nigdy nie będzie miał takiej trwałości jak nowy, a jeżeli to koszt taki jak mówisz to jeszcze nie jest tragicznie. Ja bym brał nówke bez zastanowienia przy tej cenie
laisar - 2010-04-08, 20:31
Bez przesady - bardziej istotne jest jak dobrze spawaniem zostało zrobione, a nie sam jego fakt, bo ogólnie technologia jest całkiem dobra [;
No i zależy też ile dokładnie kosztuje naprawa i jaką długą gwarancję daje spawacz...
piotrek - 2010-04-08, 20:45
Myśle że spawanie aluminium w granicach 50-80zł a gwaracja pewnie prawie żadna koszt wymiany niby mały ale jeśli dodamy do tego koszty nabicia wychodzi ładna kwota. Ktoś wie ile kosztuje nabicie klimatyzacji?
jurek - 2010-04-09, 07:51
Zalezy jak poszukasz. Ja znalazłem serwis, gdzie wymiana plus ozonowanie 150, w ramach promocji wiosennej. pozdr
piotrek - 2010-04-09, 17:13
Fakt 150zł to naprawdę dobra cena, a może ktoś z Lubelskiego doradzi gdzie będę mógł tanio nabić swoją Klimę?
Mariusz - 2010-04-10, 17:31
Piotrek nawet się nie zastanawiaj tylko wymieniaj chłodnicę na nową. Jestem w 100% pewien,że żaden spawacz nie da Ci gwarancji.
|
|