|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Pierwszy Duster w Rumunii dla prezydenta
KrzysiekG - 2010-04-11, 17:32 Temat postu: Pierwszy Duster w Rumunii dla prezydenta Prezydent Rumunii odebrał - prosto z taśmy produkcyjnej - swojego Dustera. Parę słów na ten temat i tuzin zdjęć znajdziecie pod http://www.francuskie.pl/wiadomosci/5547
paweloo97 - 2010-04-11, 18:52
Ja też chciałbym czerwonego!
zdzisiu27 - 2010-04-11, 22:04
No, ten czerwony niezły
piotrres - 2010-04-12, 18:09
Chcę takiego + Wyposażenie VIP gratis...
krakry1 - 2010-04-12, 18:42
Dawać biorę - ciekawe jaki Pan Prezydent dostał upust.
benny86 - 2010-04-12, 18:56
Mógł zostać tzw ambasadorem marki i wtedy upust ejst baaaardzo znaczny, nieosiągalny dla przeciętnego kupującego, albo wręcz udostępnia się samochód danej osobie na jakiś zcas ebzpłatnie (rok lub dwa lata)
krakry1 - 2010-04-12, 19:23
benny86 napisał/a: | Mógł zostać tzw ambasadorem marki i wtedy upust ejst baaaardzo znaczny, nieosiągalny dla przeciętnego kupującego, albo wręcz udostępnia się samochód danej osobie na jakiś zcas ebzpłatnie (rok lub dwa lata) | Zgadza się - proponuję abyśmy wszyscy z tego forum też zostali ambasadorami marki. W końcy też robimy dobrą robotę dla marki. Ja z góry poproszę o zestaw Duster 4x4 w dieslu.
piotrres - 2010-04-12, 19:37
krakry1 napisał/a: | Dawać biorę - ciekawe jaki Pan Prezydent dostał upust. |
A Ustawa o Zamówieniach Publicznych ?! A-B-C już w drodze!
krakry1 napisał/a: | Proponuję abyśmy wszyscy z tego forum też zostali ambasadorami marki. W końcy też robimy dobrą robotę dla marki. |
Mimochodem, ale zawsze
benny86 - 2010-04-12, 19:46
krakry1 napisał/a: | Zgadza się - proponuję abyśmy wszyscy z tego forum też zostali ambasadorami marki. W końcy też robimy dobrą robotę dla marki. |
Tylko że o nas nie piszą na pierwszych stronach gazet...No,chyba że się zrobi jakiś szwindel, ale anwet wtedy nasza sława będzie miałą krótkie życie:D
krakry1 - 2010-04-12, 19:59
benny86 napisał/a: | krakry1 napisał/a: | Zgadza się - proponuję abyśmy wszyscy z tego forum też zostali ambasadorami marki. W końcy też robimy dobrą robotę dla marki. |
Tylko że o nas nie piszą na pierwszych stronach gazet... | No to dalej chłopy zmieńmy to ....
walther - 2010-04-12, 23:44
"Prezydent odebrał swoją Dacię Duster bezpośrednio z taśmy produkcyjnej przy okazji odwiedzając zakład w Mioveni. Kluczyki do samochodu przekazał pierwszemu klientowi Jérôme Olive, Dyrektor Dacii."
I co od razu odjechał? A karta pojazdu, rejestracja, ubezpieczenie są? No jak tak można
AndrzejW - 2010-04-13, 07:48
walther napisał/a: | I co od razu odjechał? A karta pojazdu, rejestracja, ubezpieczenie są? No jak tak można |
Przecież auto jest zarejestrowane i ma taki ładny numer rejestracyjny: AG 012010.
A może to są numery próbne, bo wydaje mi się, że litery są czerwone.
flowerman - 2010-04-13, 10:19
Czyli 4x4.
Zadzwonię to może i ja się załapię u siebie.
walther - 2010-04-13, 11:34
AndrzejW napisał/a: | walther napisał/a: | I co od razu odjechał? A karta pojazdu, rejestracja, ubezpieczenie są? No jak tak można |
Przecież auto jest zarejestrowane i ma taki ładny numer rejestracyjny: AG 012010.
A może to są numery próbne, bo wydaje mi się, że litery są czerwone. |
Faktycznie... Jak mogłem przeoczyć...
jackthenight - 2010-04-13, 11:42
Kratylos napisał/a: | sie nei chwalac dzis siedzialem w dusterze - najlepsza wersja z 110konnym dci
a na weekend umówilem sie ze autko dostane do testow :) |
O to muszę podjechać do nich i zobaczyć autko.
A już stoi na salonie ?
flowerman - 2010-04-14, 07:22
Kratylos napisał/a: | flowerman napisał/a: | Czyli 4x4.
Zadzwonię to może i ja się załapię u siebie. |
sie nei chwalac dzis siedzialem w dusterze - najlepsza wersja z 110konnym dci
a na weekend umówilem sie ze autko dostane do testow :)
no niestety 4x2 tylko ale w najlepszym wyposażeniu - planuje zrobic sobie wycieczke tym autkiem w weekrnd.. |
No to prośba o małe wyjaśnienie - skąd się wzięła wersja 4x2 dCi 110 KM
skoro tutaj cennik wersji jej nie ma
No chyba że w salonie siedziałeś w 4x4 dCi 110 KM, a dostaniesz 4x2 85 KM.
laisar - 2010-04-14, 09:12
Może np stąd: http://www.dacia.de/dacia_duster_preise.php ?
Tzn. 4x2 dCi 110 nie ma u nas - ale w ogóle istnieje...
(Tak samo jak Duster-golas 4x4).
flowerman - 2010-04-14, 13:15
Jak sie juz Tomaszu czepiasz szczegółów to ja i tam nie widzę dCi 110 KM tylko 107 KM dla 4x2.
A nie sądzę, aby Kratylos dostał do testów Dustera z rynku niemieckiego, albo żeby taki się u nas w salonie do obejrzenia pojawił.
laisar - 2010-04-14, 13:44
Ależ ja się absolutnie nie czepiam - wskazuję tylko możliwości, bo wersja rzeczywiście istnieje.
A czepiając się: ona się właśnie nazywa "dCi 110" <: - ale faktycznie ma 107 KM:
dacia.de napisał/a: | dCi 110 FAP 4x2 79 kW (107 PS)** |
jackthenight - 2010-04-14, 14:28
Dzisiaj byłem w salonie u Przygucckich i widziałem Dustera.
Kratylos napisał/a: | z pierwszych refleksji - inny jest sposób regulacji foteli, bagażnik nie jest już wyłożony po bokach wykładziną materiałową ale ma boki plastikowe z skrytką na narzędzia.
wykładzina na podłodze ma warstwę tłumiąca hałas a nei sama wykładzina..
klapa silnika ma hydrauliczny podnosnik a nei metalowy pręt który się opierało w otworze gdy podnosiło się maskę.
brąz wstawek w środku auta wcale nei wyglądał tak źle jak myślałem po fotkach w necie.. |
Co do regulacji foteli to taki sam jak w Sandero.
Plastyk w bagażniku - fajny - ale obawiam się że to kolejny element który będzie hałasował.
Wykładzina na podłodze z warstwą tłumiącą taka sama jak w Sandero :)
Ja jeszcze zauważyłem inne różnice - w szczególności ciekawa metoda podłączenia wiązek przewodowych do przednich lamp - polecam zobaczyć.
Drzwi tylne w Dusterze są wreszcie takie same tak przednie - czyli normalny ładny uchwyt.
Tylne lampy przykręcane na dwie śruby a nie jak w Sandero na jedną.
Poprawili spryskiwacz tylnej szyby - wreszcie umiejscowiony po środku nad tylną szybą.
Inne lusterka boczne - zamykają się i wychylają zdecydowanie lepiej niż w Sandero.
Nie ma chyba lampki w bagażniku - ale mogę się mylić.
Radio z pilotem przy kierownicy - super zabawka - szkoda że radio nie ma zdejmowalnego panela - radio łatwo demontowalne - okazja dla złodzieja.
Kierownica w skórze - bardzo przyjemna w dotyku.
Inne zegary - inna czcionka cyfr - wygląda ładnie.
Ogólnie w środku to nadal Sandero.
Z zewnątrz duże auto - jedna para co stała w salonie żałowała że kupiła Golfa, tak im się spodobał Duster.
flowerman - 2010-04-14, 15:47
laisar napisał/a: | Ależ ja się absolutnie nie czepiam - wskazuję tylko możliwości, bo wersja rzeczywiście istnieje.
A czepiając się: ona się właśnie nazywa "dCi 110" <: - ale faktycznie ma 107 KM:
dacia.de napisał/a: | dCi 110 FAP 4x2 79 kW (107 PS)** |
|
I właśnie dlatego wszędzie pisałem 110 KM
No ale EOT.
I tak się przejadę umówić na jazdę 4x2 a później 4x4. Na takiego czekamy z zakupem.
|
|