DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII
Dział techniczny - Demontaż foteli
Kotus - 2010-04-25, 09:36 Temat postu: Demontaż foteliOglądałem przedni fotel i nie mogę dostrzec żadnego dodatkowego uchwytu do odblokowania. Na starym forum jest rysunek wg którego należy odkręcić plastikowe osłony fotela i następnie odkręcić fotel, ale u mnie fotel wygląda nieco inaczej (może dlatego, że to wersja bez regulacji wysokości?) Na końcach szyn znajdują się śruby na klucz torx. Czy należy je wykręcić aby wyjąć fotel? Jeśli tak, to jaki jest rozmiar klucza?laisar - 2010-04-25, 21:07 Tak jest - odkręca się śruby szyn: T40.Pomykacz_64 - 2010-04-28, 16:23 W prawym przednim fotelu, prawe śruby poluzowałem o ok. 5 obrotów i zauważyłem, że niebezpiecznie opadły nakrętki. Obawiałem się je całkowicie odkręcić, gdyż mogłyby zupełnie opaść na dół, a jest tam profil zamknięty. Mam pytanie, czy można je bez obawy odkręcić? I czy póżniej nie ma problemu z ponownym montażem fotela?laisar - 2010-04-28, 19:21 Ja nie miałem najmniejszych - nawet nie zauważyłem, żeby opadały jakieś nakrętki... Odkręciłem, przykręciłem - wszystko się idealnie trzyma.jjmalin - 2012-08-14, 18:34 Temat postu: Instrukcja rozmontowania i montażu fotela kierowcyWitam Gdzieś na forum chyba kolega Laisar wrzucał instrukcje demontarzu fotela kierowcy wymiany tapicerki itd... Niestety chyba szukać nie umiem ... Podeśle ktoś??mekintosz - 2012-08-14, 20:04 W zasadzie powinno być podobnie jak tu:
jjmalin - 2012-08-14, 20:12 fajnie pomyślał z tymi trytytkami ? chyba tak to sie nazywa... mam inne śruby ( okrągłe z końcówką na gwiazdkę ). z jaką siłą je przykręcić spowrotem? uprzedzając pytania: mam klucz dynamometrycznyajax - 2012-08-15, 14:08
jjmalin napisał/a:
demontarzu
Wiem, "jenzyka polska trudna jest" [Zulu Gula], jest monter, to pcha się samo: "montarz". Jednak "montaż" pochodzi od "montage" , "g" wymienne na "ż" i dlatego mamy "montaż" i "demontaż" pomimo "montera"
Jak tu się połapać Już wiem włączyć moduł sprawdzania pisowni jjmalin - 2012-08-18, 20:15 jak zapowiadałem tak zrobiłem. 4 godz roboty ale warto było. Standardowy fotel zmieniony na fotel z regulacją. sprawuje się świetnie i nie uderzam aż tak bardzo kolanami w kierownicę. Regalacja góra dół działa w systemie 0 1 czyli albo góra albo dół. lędźwie super - nie wpada się tak w fotel. niżej się siedzi. transplantacja udana. zastosowałem dół ze swojego normalnego fotelu, gąbkę górną brałem z fotela z regulacją ponieważ stara gąbka nie pasuje.
Specjalne podziękowania dla:
kolegi Kratylosa za fotel
klucza 13 za odkręcenie śrub
śrubokręta z końcówką gwiazka za odkręcenie plastiku
długiego gwoździa za pomoc przy pozbywaniu się kółek mocujących tapicerkę
trytytki ( zaciski plastikowe ) za ponowny montaż tapicerki ( zastąpiły kołeczka metalowe )
noża do tapek za obbcinanie trytytek
dla kolegi ajaxa - za napisanie tego tekstu bez błędów
I to tyle. szczególy na PW. niestety nie miałem glowy do zdjęć a szkodajackthenight - 2012-08-18, 20:21
jjmalin napisał/a:
Regalacja góra dół działa w systemie 0 1 czyli albo góra albo dół.
A mój fotel ma 3 pozycje : dół, środek, góra.jjmalin - 2012-08-18, 20:27 środek jest hmmmm... prawie że dółmekintosz - 2012-08-19, 09:34
jackthenight napisał/a:
jjmalin napisał/a:
Regalacja góra dół działa w systemie 0 1 czyli albo góra albo dół.
A mój fotel ma 3 pozycje : dół, środek, góra.
Dziwne, u mnie jak sie odpusci te dzwignie do regulacji wysokosci mozna praktycznie ustawic kazda pozycje pomiedzy podłoga a maximum. Dziala to płynnie, podobnie jak regulacja kolumny kierownicy. Ja i tak korzystam na max w gorze jednak jak wsiadalem kiedys na spocie do stepwaya bardzo mi brakowało tej regulacji. Po prostu firmowa pozycja w stosunku do kierownicy nie lezala mi.
PS. Edycja - są jednak trzy wysokosci.Jarosław P - 2012-08-20, 17:39 Potwierdzam nasze dacie z pionową regulacją wys fotela maja 3 pozycje dół, środek , góra i trzeba wyczuć miejsca położenia.Jest to prymitywna odmiana regulacji wysokości , szkoda że nie ma płynnego pompowania wajchą. Ale dobre i to , dla mnie środkowa pozycją jest najwygodniejsza.jjmalin - 2012-08-22, 07:32 spokojnie Kratylos dostaniesz nie bój się... chyba że mam Ci przesłać pocztą lub kurierem.....Wickerman - 2012-10-14, 18:09 Odgrzebuje temat ponieważ chce przeprowadzić taką samą operacje. Czy jest obojętne z jakiego modelu i rocznika kupie fotel z regulacją ?? nie było żadnych zmian bo na alledrogo są fotele z regulacją ale różnią się wajchą do przesuwu czy ma to jakieś znaczenie ?? I jeszcze jedno pytanie czy zmiana fotela ( tylko stelaż gąbki zostaną moje ) ma jakiś wpływ na gwarancje itp ??laisar - 2012-10-14, 19:25 Wedle dokumentacji - nie ma.jjmalin - 2012-10-16, 10:27 Wickerman jak coś służę pomocą. co do fotela ja akurat mam z logana. na allegro widziałem swojego czasu fotele po 250 zeta. A do Gliwic mam rzut kamieniemWickerman - 2012-10-16, 19:24 Spoko w takim razie pasują od każdego modelu tylko te wajchy przesuwu mnie ciekawiły. W niedziele sprawdzę na Gliwickiej giełdzie a jak nie to kupie na Alle... cena 200zł + przesyłka. Jaka w cm jest mniej więcej różnica miedzy max i min ??laisar - 2012-10-16, 19:26
Wickerman napisał/a:
Jaka w cm jest mniej więcej różnica miedzy max i min ??
Coś ze 5 cm?Wickerman - 2012-10-17, 15:33 Wystarczy dzięki.tomek85 - 2015-12-19, 17:25 Temat postu: Jaki klucz potrzebny do odkręcenia foteli duster ph2Koledzy ,jutro mam zamiar zabrać sie za montaż mat grzewczych ale najpierw musze podjechac i kupic torxy by odkręcic fotele moze orientujecie sie jaki numert torxa szukac z gory dziekiDrOzda - 2015-12-19, 17:55 W ph2 do montażu mat foteli odkrecać nie trzeba.Wystarczy odpiąć pokrowce.Karenzo - 2015-12-19, 18:39 Zmierz sobie suwmiarką .
Jakiś bardzo popularny bo w moim zestawie 5 torxów miałem taki .laisar - 2015-12-19, 18:53
tomek85 napisał/a:
jaki numert torxa
40.tomek85 - 2015-12-20, 08:22 Podziękował:-)krzyska - 2016-04-08, 11:25 Temat postu: Demontaż fotela kierowcyDuster 2010 1.5
Od zawsze chwaliłem wygodne fotele (moim zdaniem) w moim samochodzie, aż do chwili kiedy podczas jazdy coś w oparciu cicho strzeliło i plecy straciły komfortowe oparcie nad lędźwiową częscią kręgosłupa. (brak wygięcia fotela które do tej pory zapewniało komfort siedzenia)
No i teraz moja prośba o pomoc.
Czy aby fotel wyciągnąć trzeba odkręcić go razem z prowadnicami czy jest jakiś inny sposób?
I czy da się w jakiś nieinwazyjny sposób ściągnąć tapicerkę z oparcia fotela ?
Pytam bo nie wiem czy podejmować się samemu naprawy czy jednak szukać pomocy u kogoś kto się takimi rzeczami zajmuje na co dzień
Pozdrawiam, i dziękuję za pomoc
KrzysztofBoloSr - 2016-04-08, 16:32 Temat postu: Re: Demontaż fotela kierowcy
krzyska napisał/a:
Duster 2010 1.5
Od zawsze chwaliłem wygodne fotele (moim zdaniem) w moim samochodzie, aż do chwili kiedy podczas jazdy coś w oparciu cicho strzeliło i plecy straciły komfortowe oparcie nad lędźwiową częscią kręgosłupa. (brak wygięcia fotela które do tej pory zapewniało komfort siedzenia)
No i teraz moja prośba o pomoc.
Czy aby fotel wyciągnąć trzeba odkręcić go razem z prowadnicami czy jest jakiś inny sposób?
I czy da się w jakiś nieinwazyjny sposób ściągnąć tapicerkę z oparcia fotela ?
Pytam bo nie wiem czy podejmować się samemu naprawy czy jednak szukać pomocy u kogoś kto się takimi rzeczami zajmuje na co dzień
Pozdrawiam, i dziękuję za pomoc
Krzysztof
Zawsze jak wyciagalem fotele z auta to z prowadnicami czyli 4 sruby i masz fotel.
Jak go rozebrac to trza go obejrzec po wyciagnieciu z auta.laisar - 2016-04-08, 16:42
krzyska napisał/a:
Czy aby fotel wyciągnąć trzeba odkręcić go razem z prowadnicami
Tak - ale nie trzeba tego robić, by dostać się do regulacji lędźwiowej, tylko właśnie wystarczy zdjąć tapicerkę.
krzyska napisał/a:
czy da się w jakiś nieinwazyjny sposób ściągnąć tapicerkę
Oczywiście - jest do tego przewidziana. Jedyny "jednorazowy" element to spinki od spodu fotela, które instrukcja nakazuje przeciąć.