|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - [Moto.pl] Stepway - test wideo
laisar - 2010-04-27, 09:59 Temat postu: [Moto.pl] Stepway - test wideo http://moto.pl/MotoPL/1,9...Test_wideo.html
- zauważyłem ciekawą prawidłowość: im bardziej pochlebna recenzja (a niniejsza mimo wytykania wielu wad Dacii ostatecznie ma wymowę dość pozytywną), tym więcej negatywnych komentarzy. W innych krajach chyba jakoś tak bardzo tego nie widać...
Z ciekawostek: ten test robili chyba jacyś łże-dziennikarze - bo spalanie wyszło im zdaje się dość realne: dla diesla 5,3 w mieście i poniżej 5 na trasie.
(I bardzo proszę o nie wyśmiewanie się przez naszych lokalnych eko-mistrzów, tylko wzięcie pod uwagę wyników reszty dziennikarskiej braci d: ).
piotrres - 2010-04-27, 13:41
"Przygnębiające wnętrze....niech mi ktoś powie na czym to polega.
Mogą podróżować trzy osoby...
Auto dla ludzi czego chcą i gotowi są zrezygnować z przyzwoitego standardu....
....a skoda fabia skaut... i wszystko jasne!
Dramat!
maciek - 2010-04-27, 13:55
piotrres napisał/a: | Mogą podróżować trzy osoby | + ty czyli = 4osoby
krakry1 - 2010-04-27, 14:50
Pirdu, pirdu (oczywiście odnosi się to do filmiku).
benny86 - 2010-04-27, 18:10
Laisar ja zauważyłem inną prawidłowość : na Dacię narzekaja ludzie, któzy tak naprawdę nie znają tego auta - nie odwiedzili salonu, nie mieli okazji się przejechać, nie znają nikogo kto posiada Dacię. Natomiast sporo z nich po przyjrzeniu się samochodowi bliżej zmienia zdanie - może nie w idealistyczny zachwyt, ale jednak zaczynają się zastanawiać nad kupnem teraz/ w przyszłości lub po prostu zmieniają opinie o Dacii
Rysiob - 2010-04-27, 19:08
benny86 napisał/a: | Laisar ja zauważyłem inną prawidłowość : na Dacię narzekaja ludzie, któzy tak naprawdę nie znają tego auta - nie odwiedzili salonu, nie mieli okazji się przejechać, nie znają nikogo kto posiada Dacię. |
Ja zauważyłem, że na Dacię narzekają głównie ci, których nie stać na nowe auto, lecz na używanego "trupa" z uznanym znaczkiem na masce...
benny86 napisał/a: | Natomiast sporo z nich po przyjrzeniu się samochodowi bliżej zmienia zdanie - może nie w idealistyczny zachwyt, ale jednak zaczynają się zastanawiać nad kupnem teraz/ w przyszłości lub po prostu zmieniają opinie o Dacii |
Sporo ludzi zaczynają patrzeć na auto jako rzecz codziennego użytku, a nie na wskaźnik sukcesu życiowego. Ja też auto uważam za coś takiego jak tv czy pc - można mieć lepszy czy gorszy, ale niech spełnia swoją podstawową funkcję. Szczerze mówiąc, jak podejmę pierwszą pracę i będę decydował się na zakup auta na co dzień (bo Polonią jeżdżę jak youngtimerem - od okazji, wolno i z klasą, a jak :P), to Dacia (jeśli oczywiście nie zmieni polityki cenowej) będzie moim nr 1. Wolę takie Sandero Stepway dCi niż bazową wersję Punto Evo, Corsy czy Yarisa. A za resztę kasy kupić coś do domu :)
piotrres - 2010-04-27, 21:25
benny86 napisał/a: | na Dacię narzekają ludzie, którzy tak naprawdę nie znają tego auta - nie odwiedzili salonu, nie mieli okazji się przejechać, nie znają nikogo kto posiada Dacię. Natomiast sporo z nich po przyjrzeniu się samochodowi bliżej zmienia zdanie - może nie w idealistyczny zachwyt, |
Tak miałem u mnie w pracy: Dacia zyskuje w bezpośrednim kontakcie. Coś jak ja
Kolega (fanatyk "Roverków") który powoził przez 50 km i to w b. złych warunkach atmosferycznych (mnie dorwało zapalenie spojówek) wygłosił jedną z najlepszych recenzji:
-!awruK, co od niej chcą ?!
-Kto?
-Dziennikarze!
P.S.
Dzisiaj na ul. Gen. Dąbrowskiego w RZ spotkałem czerwonego Stepwaya [RZ-----] suuper wygąda!
Seal - 2010-04-27, 21:42
Tzn zrezygnować z przyzwoitego standardu ? Bo nie bardzo kumam,
laisar - 2010-04-27, 22:05
Oj, czepiacie się testu dokładnie tak samo jak komentatorzy pod nim - Dacii.
Czepiają się głupot, bo mimo że Dacia nie jest ideałem - nie mają po prostu do czego innego.
Ważne, że koniec końców ocena jest jak najbardziej pozytywna (:
|
|