DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Pomoc Powodzianom wazne

wieza - 2010-05-20, 21:44
Temat postu: Pomoc Powodzianom wazne
Czesc w zwiazku z tym co sie dzieje na poludniu zbieram info kto chce pomoc powodzianom , jaka kolwiek pomoc sie przyda.
ja oferuje auto+ przyczepe + paliwo
trzeba zapelnic tylko datkami potrzeba :
W tej chwili najbardziej potrzebna pomoc to:
środki czystości, środki dezynfekcyjne, wiadra, łopaty, rękawice gumowe, kalosze, peleryny, kurtki p/deszczowe, ubrania robocze, odzież nieużywana, koce, śpiwory, materace, miotły różne, ręczniki, pościel, worki na śmieci, pampersy, odżywki i środki pielęgnacyjne dla dzieci, żywność o przedłużonej trwałości (np.: dżemy, konserwy, cukier, herbata, itp.), woda pitna niegazowana.
planowany wyjazd w sobote po uzgodnieniu jeszcze z Caritasem i raz kosciolem kolo mnie jesli cos maja z datkow do zawiezienia
Z Poważaniem Mariusz W.

ZeneC - 2010-05-23, 08:49

Inicjatywa bardzo cenna. Myślę, że nikt z nas nie powinien być obojętny i na swoim terenie włączyć się w akcję pomocy. Ja dziś rano wysłuchałem apelu Caritasu. I jutro rano robię zakupy i zanoszę do parafialnej sali katechetycznej. Lada dzień wyruszy ciężarówka do jednej z gmin lubelskich.

Tak na marginesie, ktoś kiedyś rozwodził się, że salki katechetyczne, odkąd lekcje religii wróciły do szkół, świecą pustkami, są nieopotrzebne. Teraz są jak znalazł - na magazynowanie darów, na kilkudniowe probyty powodzian etc.

benny86 - 2010-05-23, 12:26

U mnie w parafii w każdą środe przyjmowane są paczki żywnościowe i dary dla potrzebujących, teraz tylko działają na dużo większą skale i wysyłają te dary do poszkodowanych w powodzi (na co dzień są one rozdawane miejscowym rodzinom w potrzebie)