DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Moja Dacia (Tylko dla Ciebie) - akcja RP

Nova - 2010-05-28, 20:11
Temat postu: Moja Dacia (Tylko dla Ciebie) - akcja RP
Hmmm, to nawet miłe co RP wymyśliło...

Właśnie dostałam przesyłkę z
książeczką czekową - oferta na usługi dla stałych klientów Dacii,
książeczką czekową - oferta na nowy samochód dla stałych klientów Dacii,
praktycznym przewodnikiem po modelach,
folderkiem o Dacii Duster i...
fajną, praktyczną mapą samochodową Polski

Po jesiennym pikniku na Puławskiej to drugi taki miły gest ze strony RP/Dacii.
Miło, miło 8-)

krakry1 - 2010-05-28, 20:21

A nowego Dustera nie dają :-) :-) :-)
Nova - 2010-05-28, 20:26

:lol:
No, no - pomału, nie wszystko naraz bo się wystraszą, wycofają i zamkną w sobie.

Martens - 2010-05-28, 20:50

Też dziś dostałem - i też kupowałem Drakula na Puławskiej. Mapa to świetny pomysł (bardzo dobrze wykonana). Reszta - też może być. Najważniejsze, że RP przestaje traktować klientów kupujących Dacie jak uboższych krewnych.
Domel - 2010-05-28, 20:57

no to i ja czekam na Mape .) Bo przeglad sie zbilza
jan ostrzyca - 2010-05-29, 21:27

Jam otrzymał! I kilka refleksji, które w wolnej chwili przekuję na list do nadawcy przesyłki. A list na tym forum opublikuję.

W przesyłce jest "czek" na rabaty udzielane "stałym klientom" Dacii, na rozmaite usługi, przeglądy, rocznice , z kórym należy się zgłaszać do ASO w celu uzyskania rabatu.

1. Większość ofererowanych rabatów mnie nie dotyczy (choć w ulotce podano VIN mojego auta) bo są udzielane z powodu 1,2,3 oraz 4 i 5 rocznicy posiadania samochodu. Trzy pierwsze rocznice mam za sobą, więc uniżenie dziękuję RP za chojność! Mogę skorzytać z rabatu 50 zł za czwartą rocznicę, ale z rabatu za piątą ważnego do 31 maja 2011r. nie mam szans skorzytać, podobnie jak wszyscy uzykownicy tej wersji, bo żadna MCV w Polsce w 2011 nie skończy jeszcze pięciu lat.

2. Część rabatów na usługi, no dot. wymiany amortyzatorów, wydechu jest fikcją bo w 3- letnim samochodzie te elementy powinny jeszcze być (i zwykle są ) w najlepszym porządku.

3. W pozostałe rabaty zwyczajnie nie wierzę. Bony przeglądowe ze stałymi cenami też obiecywali, a potem była gadka, że to jest wyłącznie dobra wola ASO, które decyduje o wystawianiu bonów. A do cen przeglądów RP nic nie ma i ASO ja chcą mogą walić ceny z kosmosu.

Dlatego uprzejmie informuję, że panowie lub panie obmyślający te pierdoły, mogą mnie czule cmoknąć. Bo na kolejne super obietnice mnie nie złapią...

Może to tylko zasługa lokalnego ASO, ale jeśli RP nie potrafi wziąć za jaja swoich dilerni to jego problem nie mój.

laisar - 2010-05-30, 13:09

Wiesz co, Janie - Ja to Cię jednak mimo wszystko trochę nie rozumiem... Bo z jednej strony tylko "zaciskasz zęby", ale ciągle dajesz zarabiać patałachom, którzy Cię rżną, a z drugiej - z góry deklarujesz brak wiary w rabaty. I jak to "oni" mają Cię niby "złapać", skoro już zrobili, a ty nawet wcale nie chcesz się uwolnić?

Jeśli akcja faktycznie nie zadziała, to oczywiście RP będą się należały kolejne zasłużone bęcki - ale tak zawczasu to jednak wydaje mi się to cokolwiek bez sensu.

(Inna rzecz, już tak na boku: wydajesz się prezentować poglądy bardzo pro-pracownicze - a z drugiej strony chciałbyś, żeby wielki koncern nie cackał się ze swoimi współpracownikami. Ja to ostatnie akurat popieram, ale z pierwszą częścią mnie by się to jednak ociupinkę kłóciło...).

Jarosław P - 2010-05-30, 15:02

Ja też dostałę ta przesyłkę itd., ale nie rozumiem jak mam skorzystać z bonów serwisowych.
Owszem na pierwszą rocznicę tak 01-10-2010 , ale na kolejne jak ? skoro bony ważne są do maja 2011. Przecież dobrze wiedzą kiedy nabyłem auto i drukują na czekach numer vin.
Zresztą na pierwszy przegląd i tak mam bon serwisowy.

laisar - 2010-05-30, 15:42

To jest przesyłka uniwersalna - możesz po prostu wykorzystać te bony, które akurat będą pasowały.
Jarosław P - 2010-05-30, 15:53

laisar napisał/a:
To jest przesyłka uniwersalna - możesz po prostu wykorzystać te bony, które akurat będą pasowały.

Ok , może w przyszłości bedą posyłać podobne przesyłki , to bedę mógł skorzystać.

Ikarusiarz - 2010-05-30, 17:08

Ja z żona też nabijamy się z tych czeków. To jakieś kpiny z tą "uniwersalnością". Ważne do 2011. Wtedy wóz będzie miał 2 lata, więc jak się ma to do 4 rocznicy...
Rabat na części układu wydechowego... Jak mam jeszcze 4 lata gwarancji, to chyba ruszą dupę i naprawią na własny koszt, jak zardzewieje i się rozsypie...
Rabaty na to, rabat na tamto... Pod warunkiem, że zakupie za tyle, albo jeszcze więcej...

Obciach, nic więcej.

Ale reszta przesyłki, jest miłą niespodzianką i tu duży +.

laisar - 2010-05-30, 17:34

Marudzicie, i tyle d:

Jest jakiś obowiązek korzystania? <; Dali, co dali... Że niektórym się nie przydadzą? Cóż, takie życie. Ale jeśli ktoś jednak skorzysta, to pewnie się ucieszy, że coś tam się RP chciało.

flowerman - 2010-05-30, 18:41

Ja też na razie czuję się "zapomniany". :roll:

A przegląd tuż tuż

Martens - 2010-05-30, 19:15

Kratylos napisał/a:
a ciekawe ja do mojej 5 latki nic nie dostalem - a tlumi srodkowy mi sie powoli konczy...
to ja nie jestem stalym klientem czy co?

Gwarancja minęła, zapewne ASO już na Tobie nie zarabia, to po cholerę będą wydawać 2 zł na znaczek? :lol:

krakry1 - 2010-05-30, 19:17

Kratylos napisał/a:
a ciekawe ja do mojej 5 latki nic nie dostalem - a tlumi srodkowy mi sie powoli konczy... :-?
to ja nie jestem stalym klientem czy co?
A może właśnie dlatego nic nie dostałeś bo przy Twoim 5-letnim autku jest większe prawdopodobieństwo, że możesz z tych dobrodziejstw skorzystać? Tylko gdybam, nad teoria spiskową - a może w tym coś będzie, czas pokaże.
Jarosław P - 2010-05-30, 19:36

Laisarku tak zawsze bronisz Reno Polska , może jesteś ich agentem ??? no może nie zawsze , to był żart.

Jak zobaczyłem bony serwisowe to ucieszyłem się i poczułem doceniony ,ale pózniej doczytałem małym druczkiem napisane - bon ważny 11-05-2011.
A na bonach widnieje mój nr vin , to do cholery jeżeli jest to ogólna akcja to po co jest tam mój vin. wkurzają ludzi , piszą 2,3,4 rocznica - ulga na to na tamto , a ja mam 8-miesieczne auto , a ważność bonów kończy się w maju 2011.

NAPRAWDĘ NIEZŁY KABARET !!!

Ps oprócz bonów reszta ok i podoba się , szczególnie samochodowa mapa Polski !

jackthenight - 2010-05-30, 19:44

Mnie również jeszcze nie przysłali, ale mam nadzieje że na dniach otrzymam liścik od Reno.
Beckie - 2010-05-30, 19:56

Jarosław P napisał/a:
wkurzają ludzi , piszą 2,3,4 rocznica - ulga na to na tamto , a ja mam 8-miesieczne auto , a ważność bonów kończy się w maju 2011.

Bo to jest akcja zrobiona na jeden rok. Dla tych co mają auto pół roku, rok, 2 lata, 3 , a nawet 4. Czyli na rok dla każdego.

tomi - 2010-05-30, 20:01

A na razie też nie dostałem.
Mariusz - 2010-05-30, 20:51

Widzę , że woj łódzkie narazie jest pominięte bo ja też nic nie dostałem :-|
laisar - 2010-05-30, 20:51

Pierwsze doniesienie, Novej, jest z piątku - no to może jednak teorie spiskowe są nieco zbyt pochopne...? <:

(Ale co ja tam wiem - przecież na tej mojej "wsi" nie dość, że listonosz nie chodzi w niedzielę, to nawet w sobotę też! Wyobrażacie sobie?!).

Cytat:
Laisarku tak zawsze bronisz Reno Polska , może jesteś ich agentem ???

No ale chyba zesłanym tu karnie, nie? Skoro muszę jeździć MCV-ką... <;

omar - 2010-05-31, 13:59

Ja też dostałem - zawartość fajna jest, choć specjalnych cen na samochody dla nas jako starych wyżeraczy nie przewidzieli :)

W każdym razie ktoś zaczął o nas w jakiś sposób dbać - bo kilka tysięcy takich jak my robiło przez kilka lat za żywe reklamy solidności i jakości wytworów RP z Rumunii.

Zrobiliśmy dla nich - jako masa i forum - o wiele więcej niż te salooony z renówkami i poupychanymi po kątach (w najlepszym razie) daciami, z których swego czasu podśmiewali się salonowi wyżelowani "sprzedawcy" "prawdziwych" samochodów za 100k... (vide: Zdunki w centrali na Miałkim w Gdańsku i Ossowscy w Elblągu).

Przynajmniej za to się ta mapa i kilka folderków należy :)

Howgh!

Mariusz - 2010-05-31, 18:54

Dzisiaj właśnie dostałem :-)
Pawlo - 2010-05-31, 18:56

Ja też dzisiaj dostałem mapa jest zaj.... fajna :lol:
jackthenight - 2010-05-31, 19:01

Mariusz napisał/a:
Dzisiaj właśnie dostałem :-)

To pewnie ja jutro dostanę :)

laisar - 2010-05-31, 19:17

Też dostałem! (:

Czeki rzeczywiście troszkę nie do końca z sensem, ale to raczej wynik albo źle pojętej oszczędności (w segregowaniu co któremu klientowi potrzebne), albo jakiegoś błędu w komunikacji między pomysłodawcą a wykonawcą.

Niemniej jednak - coś tam na pewno powinno udać się wykorzystać (:

Tym bardziej więc nie rozumiem malkontenctwa... Może to niewiele - ale czy rzeczywiście lepiej by było, jakby RP zupełnie nic nie robiło???

(TSD ciekawe, czy jak ktoś ma bardzo duże przebiegi, to może wykorzystać owe czeki nie w faktyczne rocznice, tylko po prostu w ramach kolejnych przeglądów? Nie omieszkam jutro spytać, bo akurat będę na Puławskiej).

Blade - 2010-05-31, 19:35

A ja nic nie dostałem... :-P
krakry1 - 2010-05-31, 19:48

Blade napisał/a:
A ja nic nie dostałem... :-P
Me too. :mrgreen:
wieza - 2010-05-31, 21:20

ja tez nic nie dostalem :)
Mamert - 2010-05-31, 21:37

laisar napisał/a:
Niemniej jednak - coś tam na pewno powinno udać się wykorzystać (:

Tym bardziej więc nie rozumiem malkontenctwa... Może to niewiele - ale czy rzeczywiście lepiej by było, jakby RP zupełnie nic nie robiło???

Większe korzyści umiem sam wynegocjować w serwisie dobrym tekstem, więc jak dla mnie rzeczywiście lepiej by było niczego nie rozsyłać na miejscu RP.
Ja rozumiem takie promocje jakie swego czasu w Niemczech stosował Nissan (marka spokrewniona), przed wprowadzeniam nowej Primery można było kupić stare z pełnym wypasem za cenę golasa. A tu ? Wyszło jak zawsze po Polsku, macie cłopaki i dziewczyny jakieś marne czeki i się cieszta !!! To ma być promocja marki ??? mapą za 2 zeta ? TO JEST ŚMIESZNE !!!

laisar - 2010-05-31, 22:00

Mamert napisał/a:
Większe korzyści umiem sam wynegocjować w serwisie

Szczerze gratuluję - ale jak ktoś nie umie...? Naprawdę nie może się ucieszyć z "mało, ale więcej niż zero"?

Cytat:
jak dla mnie rzeczywiście lepiej by było niczego nie rozsyłać na miejscu RP

Tzn. myślisz że zaoszczędzone na tej akcji fundusze reklamowe RP dotarłyby do Ciebie jakoś inaczej??? Osobiście jakoś wątpię...

Powtarzam: jak się komuś nie podoba, to przecież nie ma obowiązku skorzystania... W czym problem???

Mikele - 2010-05-31, 22:29

Do mnie przesyłka trafiła dziś.

Oferta na nowe auta faktycznie może być nieco pomylona, choć z drugiej strony rozumiem RP, że nie można było dać bonu z napisem "5% upustu od ceny brutto" bo po pierwsze niektórzy wyrywają większe, a po drugie salony to nie sieć biur jednej i tej samej formy, tylko mnóstwo różnych i raczej by się nie cieszyli, że ktoś im każe dać ot tak 5%...

Bony na przeglądy są dziwne, potwierdzam. Natomiast te na części i robociznę nawet mi się podobają - 50 zł. na zakup akcesoriów i 100 na wymianę, to już coś, może kogoś zachęci, bo ilość złotych polskich jakie trzeba wydać by załapać się na promocję nie jest bardzo duża - 400 zł.

No i mapa śliczniutka.
Jakby byłą do niej przyssawka, to bym woził przyczepioną na szyby zamiast GPSa ;-)

Pozdr.

krzyk - 2010-06-01, 06:42

Do mnie przesyłka dotarła wczoraj tzn. 31.05.2010.

Co do czeków, to czeki na przeglądy "nie trafiają" do mnie (rozmijają się z czasem), jedynie czeki na dodatkowe usługi mógłbym wykorzystać :lol: .

Jak dla mnie to trochę dziwna akcja (damy "wam wszystkim" promocje ale "nie dla wszystkich") :mrgreen: :shock: szkoda że traktują nas użytkowników samochodów dacia o różnych rocznikach tak "sprawiedliwie i równo".

MARAKAM - 2010-06-01, 07:48

Wszyscy cieszą się z marnych kuponów promocyjnych dla napraw w ASO, ale przecież już obowiązuje dyrektywa unijna dzięki której nie trzeba serwisowac samochodu w ASO i to ma byc "marchewka "która ma zachęcić do dalszych odwiedzin ASO i dalszego przepłacania za ich usługi i części. Nawet jak dostane taka przesyłkę to i tak będę serwisował samochód w warsztacie mojego dobrego znajomego, bo taniej i napewno nic nie popsują i nie zedrą kasy.
wilanowiak - 2010-06-01, 09:00

ja wczoraj dostałem a skoro roczek mojej MCV-ki minął w kwietniu to załapuje się na bon "2-latka" czyli możliwość podjęcia decyzji o przedłużeniu gwarancji do końca drugiego roku. Mi to pasuje bo się zastanawiałem w marcu czy przedłużać, wkońcu zrezygnowałem ale jeśłi coś zaczeło by mi się sypać w najbliższych miesiącach to mam jeszcze szanse przedłużyć gwarancję. Rozumiem że min. po tych samych cenach co normalnie bez bonu.
Oby nic się nie psuło i bym nie musiał przedłużać gwarancji. A może ten bon oznacza że Daćki się nie psują przez pierwsze lata i ASO bardzo się opłaca przedłużać gwarancje!!! :)

DUCATI - 2010-06-01, 10:03

Pewnie, ze sie oplaca skoro usterek "nie zauwazaja"...

MApa moze sie przyda, reszte sobie moga wsadzic... Wy sobie mozecie latac z bonami i sie cieszyc jak was roluja...

Martens - 2010-06-01, 10:11

Mamert napisał/a:
Wyszło jak zawsze po Polsku, macie cłopaki i dziewczyny jakieś marne czeki i się cieszta !!! To ma być promocja marki ??? mapą za 2 zeta ? TO JEST ŚMIESZNE !!!

DUCATI napisał/a:
MApa moze sie przyda, reszte sobie moga wsadzic... Wy sobie mozecie latac z bonami i sie cieszyc jak was roluja...

Dwa powyższe cytaty to tylko przykład dla zilustrowania pewnego podejścia. Ludzie, skąd w Was tyle frustracji?! Laisar słusznie prawi - nie odpowiada Wam, wyrzućcie. I już. Jak czytam takie teksty jak powyżej, to przypomina mi się nagranie z jednej z infolinii, na którą zadzwonił człowiek z tekstem "Połączcie mnie z kimkolwiek, kogo mogę opieprzyć".

Marek1603 - 2010-06-01, 17:49

A ja dostałem dwie przesyłki. Na sedanka i MCV-kę.
krakry1 - 2010-06-01, 18:36

Gratulacje dla Tych co dostali ;-)
DUCATI - 2010-06-02, 10:30

Cytat:
Dwa powyższe cytaty to tylko przykład dla zilustrowania pewnego podejścia. Ludzie, skąd w Was tyle frustracji?!

No wlasnie, skad... PRzeciez nikt nigdy nie narzekal na ASO ani RP...

Powinienem sie cieszyc, ze moze dostane jakis rabat na koncowke drazka kier. za 220 zl, ktora gdzie indziej moge kupic za ok. 80 albo na blotnik czy zderzak, ktore w ASO potrafia byc nawet 10x drozsze od zamiennikow kupowanych gdzie indziej...

Mimo wszystko sie zastanawiam czy nie lepiej by bylo sie zgadac i moze dalo by sie zalatwic jakis "klubowy" rabat na czesci w hurtowniach, np. w Inter Cars...

Beckie - 2010-06-02, 10:36

Coś takiego się już zdarzyło.
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=33531#33531

marcio - 2010-06-02, 18:40

Ja przesyłkę odebrałem ze skrzynki dziś, pracuję poza miejscem zamieszkania, a zawartość :-/ , mapka fakt fajna, przyda się, reszta nie wiem, ale gest OK :-)
Beckie - 2010-06-02, 20:15

Dostałem!!!
Ale nie sądzę bym miał okazję skorzystać. :-(

jan ostrzyca - 2010-06-06, 06:38

laisar napisał/a:
Wiesz co, Janie - Ja to Cię jednak mimo wszystko trochę nie rozumiem... Bo z jednej strony tylko "zaciskasz zęby", ale ciągle dajesz zarabiać patałachom, którzy Cię rżną, a z drugiej - z góry deklarujesz brak wiary w rabaty. I jak to "oni" mają Cię niby "złapać", skoro już zrobili, a ty nawet wcale nie chcesz się uwolnić?

Jeśli akcja faktycznie nie zadziała, to oczywiście RP będą się należały kolejne zasłużone bęcki - ale tak zawczasu to jednak wydaje mi się to cokolwiek bez sensu.

(Inna rzecz, już tak na boku: wydajesz się prezentować poglądy bardzo pro-pracownicze - a z drugiej strony chciałbyś, żeby wielki koncern nie cackał się ze swoimi współpracownikami. Ja to ostatnie akurat popieram, ale z pierwszą częścią mnie by się to jednak ociupinkę kłóciło...).

Co do dawania zarobku ASO to czasem jesteśmy bez wyboru. Szczególnie kiedy brak zamienników lub wiedzy w serwisach niezależnych. Z końcem gwarancji zrezygnowałem z ASO. Może kiedyś zrobię tam rozrząd, bo to ważna rzecz.

Co do pro-pracowniczych poglądów, to nigdy nie napadałem pracowników RP tylko ASO, które jest przdsiębiorcą. I jako przedsiebiorca powinien się wywiązywać z obietnic.

Zresztą pracownicy, którzy partaczą swoją robotę i wyrządzają szkodę też nie zasługują na cackanie.

Pawel26 - 2010-06-06, 07:13

Witam

Ja również dostałem. Mapa faktycznie bardzo fajna.Co do reszty...jak kto lubi :-)

KaS602 - 2010-06-07, 12:58

Również ja dostałem taką przesyłkę, lae nie miałem czasu się z nią zapoznać... Ostatnio nawet nie mam czasu na przegląd jechać...
Gość - 2010-06-16, 14:02

A właściwie, czy ktoś wie, od czego zależy, czy ktoś dostał pakiet, czy nie. Mam dwie Dacie, a nic nie dostałem... Płakać?
laisar - 2010-06-16, 14:09

Nie - zgłosić się do... np Renault Polska?
tomi - 2010-06-16, 16:10

Ja też jeszcze nie dostałem, ale można jeszcze poczekać.
ian - 2010-06-16, 17:10

Ja też dostałem :-D . Chcialem napisać już po spotkaniu, ale go nie ma.... Po kilku dniach telefon z centrali, czy chcę sie umówić na spotkanie w najbliższym mojego miejsca zamieszkania salonie. Przedstawiciel Dacii dokładnie omówi ofertę jaką otrzymałem pocztą. Rabaty na przeglądy, usługi etc. Z tymi materiałami mogę też liczyć na duże rabaty przy zakupie nowego samochodu... No, czy ja wiem :shock: . Mojego Logana będę trzymał do końca. Niestety, na telefon w sprawie spotkania od przedstawiciela czekam do dziś :cry: ... Zawsze znajdzie się jakaś łyżka dziegciu w beczce miodu....

PS. Mapa elegancka, zalaminowana, ale jak dla mnie mało dokładna...

Ikarusiarz - 2010-07-10, 12:20

Aaa!! Jeszcze coś.
Kupon na pierwszy przegląd, który uprawnia do 2 litrów płynu gratis, mogę sobie w dupę wsadzić... Serwis wycenił usługę według kuponu otrzymanego przy odbiorze auta. Na okazywany, przeze mnie kupon, patrzyli tak, jak na ufo... Nie ma to jak właściwa wymiana informacji między salonami, a RP...

laisar - 2010-07-10, 17:25

No to przydałoby się poinformować RP - bo skąd inaczej będą wiedzieć, że któryś z salonów nie zna / olewa wytyczne?
Auto Krytyk - 2011-05-31, 08:44

Ja dostałem to wczoraj, ale jedna rzecz mnie dziwi- jest cena przeglądu serwisowego za 98zł + 2litry gratis płynu, ale w dieslu nie ma przeglądów serwisowych tylko okresowe co 20 tys.km z wymianą oleju i innych rzeczy :roll: . W benzyniakach chyba są tylko nadal serwisowe przeglądy jak patrzyłem w książkę przeglądów co 15tys km. Jest rabat 100zł na usługi serwisowe powyżej 400zł może się załapię na to.
Dodatkowo dostałem broszurę o nowych modelach, wchodzi fabryczna instalacja gazowa do MCV w silniku 16 84MPI i Sandero-Logan 1.2 16V. To rozwiąże problem utraty gwarancji przy montażu samemu. Także ida zmiany na lepsze. Na pewno trochę zwiększy to sprzedaż Dacii.Silnik też ma wzmocnioną glowicę i zawory chyba przy fabrycznym gazie.

flowerman - 2011-05-31, 08:54

Taxi - dla dCi serwisowe wycofali pod koniec 2009.

Ja jeszcze mam w swoim i serwisowe i okresowe.

wat - 2011-05-31, 09:50

to ciekawe ja mam 2010 i serwisowe też mam niestety a broszurki u mnie żadnej nie ma :-(
Marek1603 - 2011-05-31, 11:10

Marcin poczekaj trochę bo ja też dopiero wczoraj dostałem.
wat - 2011-05-31, 11:21

ta tylko że ja dziś na przeglada po 20 tys jade więc powiedzcie mi co tam jest madrego na tą okazję może coś wysępie :-P
Ammianus - 2011-05-31, 11:44

A Ci co kupili czerwone Sandero na firmę nie dostali mapy :-?
jjmalin - 2011-05-31, 15:41

ja też nic jeszcze nie mam
Nikita_Bennet - 2011-06-02, 19:31

a to z jakiej okazji to rozdają? Ile daciek trzeba mieć ewentualnie jak długo trzeba mieć ich autko?
Wczoraj byłem na wymianie oleju (po dotarciu sobie wymieniłem) i jakoś nikt nic nie wspomniał, pocztą też nic nie przyszło.

lukkas - 2011-06-02, 20:00

ja dostałem po ponad roku i przebiegu 42tys :/
wieza - 2011-06-02, 20:04

ja dostalem i dzwonili do mnie czy nie chce kkupic jeszce jednej :)
powiedzialem Pani ze od reki kupie jak skrzyzuja dustera z bagaznikiem mcv :)

Martens - 2011-06-02, 21:17

wieza napisał/a:
ja dostalem i dzwonili do mnie czy nie chce kkupic jeszce jednej :)
powiedzialem Pani ze od reki kupie jak skrzyzuja dustera z bagaznikiem mcv :)

Witaj w klubie!
Mam wrażenie, że marketingowcy od Dacii lekko zwariowali. Do mnie dzwonili 3 razy w ciągu dwóch tygodni! Najpierw z informacją, że mogę sobie klimę przeczyszczyć za jedyne dwie stówy (pani zapytała, czy mam dacię, ale nie pytała już, czy mam klimę, taki detal). Parę dni później z pytaniem, czy jestem zadowolony z Dacii (jestem). Dziś, jak do wiezy, czy chciałbym sobie kupić Dacię.
Normy jakieś muszą wyrobić, czy co?

Auto Krytyk - 2011-06-03, 18:03

Te bony można sobie w ... wsadzić. Rabaty na serwisowe przeglądy nie dotyczą już żadnej Dacii z tego co gość w salonie gadał bo ich nie ma po prostu są tylko okresowe przeglądy, Rabat 100zł jest tylko na naprawy a nie na przeglądy. Nie wiem po co Dacia przysyła takie coś. :-?
abdiel - 2011-07-27, 23:24
Temat postu: Kupony na tańsze przeglądy
Jak można dostać kupony na tańsze (stałe) przeglądy gwarancyjne? Dealer mi mówił, że Dacia przesyła je potem do domu. Czy to prawda?
wox - 2011-07-27, 23:50

Tak to prawda, bywają takie przesyłki; kupony nie tylko na przeglądy
Beckie - 2011-07-28, 09:10

http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3268
abdiel - 2011-07-28, 09:24

Ale to bywają, czy będą na 100% ?:P
mrówa - 2011-07-28, 09:43

Chyba bywają, bo mi nie przysłali.
wat - 2011-07-28, 09:54

spoko ja tez nie dostałem, większość dostaje ale niektórzy zostaja olani
abdiel - 2011-07-28, 10:08

To ja się o nie upomnę :P
czaju - 2011-07-28, 11:30

IMHO te kupony to pic na wode - od dłuższego czasu nie mam, a cena się nie zmieniła (dwa z 15,30 i dwa bez 45,60kkm), a w serwisach często spotyka się cennik nazwany "zryczałtowanym dla Dacii", który znacząco odbiega od Renault (oczywiście w dobrą stronę)...