|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Sprawy klubowe - Formalizacja działalności?
opos - 2010-06-30, 08:47
Forum się rozrasta, przybywa użytkowników może sformalizowac działalność poprzez rejestrację stowarzyszenia, przy okazji mozna rozlekramować markę, zrobić jakąś akcję o bezpieczeństwie na drogach , pierwszej pomocy itp oraz zgromadzić fundusze na działalność strony. Tylko jest jeden duży problem - ktoś musiałby poswięcić trochę czasu na organizację tego wszystkiego.
laisar - 2010-06-30, 13:54
@opos: Podstawowe pytanie brzmi: czy rejestracja w czymś pomoże?
Ja zasadniczo popieram różną aktywność społeczną, ale w naszym przypadku, jak na razie, jakichś specjalnych zalet nie widzę - chociaż jeśli ktoś by chciał coś zrobić, to oczywiście wspomogę w ramach możliwości (:
Marcin - 2010-06-30, 14:17
Ja też nie widze sensu rejestrowania stowarzyszenia...
krakry1 - 2010-06-30, 14:37
Panowie zarejestrować jest łatwo - gorzej po zakończeniu działalności z likwidacją. Wiem coś o tym - byłem niestety likwidatorem dwóch stowarzyszeń. Droga przez mękę.
opos - 2010-06-30, 19:43
Może się zagalopowałem nieco, bo wiadomo jak jest stowarzyszenie to powinno ono działać i tu trzeba aby ktoś poświęcił swój czas i energię. Plusy widzę takie że można zdobyć fundusze choćby na utrzymanie strony, na organizowanie zlotów, itp. W sumie taka forma jak jest też mi odpowiada i zawsze w miarę możliwości dołożę się aby forum działało.
Beckie - 2010-06-30, 20:17
opos napisał/a: | Plusy widzę takie że można zdobyć fundusze... |
A niby kto by miał nas finansować?
laisar - 2010-06-30, 21:14
Ktokolwiek by nie miał być sponsorem - to tam gdzie są finanse, pojawiają się też zależności i wymagania, a tego, jak już ustaliliśmy ([1], [2]), wolelibyśmy jednak uniknąć...
Zatem, owszem, fundusze można zdobyć - ale najpierw trzeba chcieć. A że raczej nie chcemy - to proponuję zatem pozostawić ten podwątek do rozważań we wspomnianych tematach.
Domel - 2010-09-22, 11:34
jak jest dobrze to nie ruszać .) wszelkie formaliny zjedzą tylko czas i nerwy. A zloty, kto chętny to sobie sam finansuje wyjazd. Na serwer, też od dwóch piw rocznie nikt nie zbiednieje, a i zdrowszy będzie .)
tolkiszon82 - 2010-09-22, 12:41
swego czasu przesiadujac na forum i bedac czlonkiem RLKP (Ranult Laguna Klub Polska) sledzilem proces tworzenia stowarzyszenia i to wcale nie jest takie proste za przemawia wiksza mozliwosc starania sie o sponsoring natomiast przeciw wiecej obowiazków zebrania zarządu konieczność wybrania tego własnie zarzadu zaraz pojawiaja sie problemy kto miał by byc kim
Mysle DCKP jest jeszcze za male na takie zabawy ale czas pokarze moze kiedys jak dorosnie to czemu nie.
laisar - 2010-09-23, 11:26
Bez przesady - założenie stowarzyszenia akurat jest proste, choć na pewno przynajmniej nieco pracochłonne.
Istotniejszy jest natomiast fakt, że w aktualnej sytuacji nie widać wielkich zysków z jego ewentualnego powstania.
|
|