DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Odkształcenie tylnego zderzaka przy wydechu

Mikele - 2010-07-03, 21:42
Temat postu: Odkształcenie tylnego zderzaka przy wydechu
Ponieważ planują założenie plastików na tylny i przednik zderzak zajrzałem tam wczoraj i trochę się zdziwiłem tym, jak plastik wygląda przy rurze wydechowej.

Jej wylot jest skierowany bezpośrednio na zderzak i wygląda na to, że pod wpływem wysokiej temperatury spalin doszło do odkształcenia (wybrzuszenie w stronę ziemi, wyraźnie widzialne od dołu z tyłu auta) w tamtym miejscu.

Nie wiem czy nie będzie przez to kłopotów z założeniem plastikowej nakładki i w związku z tym pytanie - czy takie odkształcenie kwalifikuje się Waszym zdaniem do wymiany na gwarancji ? Nie chcę mieć za jakiś czas sytuacji takiej, że kupionej nakładki nie mogę zamocować, bo wygięcie zderzaka mi na to nie pozwala...

Jutro zrobię zdjęcie i pokaże co i jak, bo nie jestem pewien czy wystarczająco explicite się wyraziłem ;-)

laisar - 2010-07-03, 22:20

Zasadniczo to ten plastik tylnego zderzaka jest dość elastyczny, więc przypuszczam, że jednak nie będzie większych problemów.

W kwalifikowanie się pod gwarancję dla odmiany wątpię - no ale to już faktycznie trzeba by zobaczyć jak to wygląda...