DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Pytań kilka dotyczących jazdy próbnej

Ernest - 2010-07-16, 22:15
Temat postu: Pytań kilka dotyczących jazdy próbnej
Witam,

mam kilka pytań dotyczących jazdy próbnej u dilera Dacii.

1. Czy trzeba dzwonić wcześniej i się umawiać?
2. Jakie są ewentualne koszty ?
3. Czy jazda próbna może dotyczyć również wzięcia samochodu, np. na weekend?

laisar - 2010-07-16, 22:50

1. Nie - ale lepiej to zrobić dla własnej wygody, żeby się nie okazało po dotarciu na miejsce, że nie ma czym jeździć...

2. 0 zł - mogłoby w ogóle być inaczej?!

3. To już zależy od konkretnego dilera - i klienta (;

fi - 2010-07-17, 07:59

Ad.2 - mogloby :-)

http://www.re-volt.com.pl/request.aspx - jazda probna kosztuje 500 PLN

Ernest - 2010-07-17, 09:08

laisar,

dzięki za odpowiedź

laisar - 2010-07-17, 09:33

Proszę bardzo (:

@fi: Ale to nie jest zwykły pojazd w normalnej sprzedaży, nieprawdaż? d:

No i nie jest to tak do końca opłata za jazdę próbną, bo: "zostanie Ci zwrócona podwójnie jako rabat w przypadku zakupu pojazdu" - czyli to raczej coś w rodzaju... wadium? <;

mollu - 2010-07-19, 13:55

witam

nie chce zakładać nowego tematu żeby nie zaśmiecać

interesuje mnie dacia Sandero - byłem w salonie i chciałem się nią przejechać - ale nie mieli takiego modelu
dzwoniłem dzisiaj jeszcze do 2 innych salonów i w nich też nie mają takich pojazdów

czy u was też tak trudno w salonie się przejechać ? czy tylko w mojej okolicy taka bieda (dolnośląskie) ??

PiotrWie - 2010-07-19, 14:13

A jaki model Cię interesuje? ( a właściwie - jaka wersja ? )
mollu - 2010-07-20, 05:22

1.5 dCI 85 Laureate
ale przyznam szczerze, że obojętnie którym dadzą się przejechać - przecież nie kupie samochodu jak nawet nim nie jechałem

edit

byłem w salonie w Lubinie a dzwoniłem do Głogowa i Legnicy

laisar - 2010-07-20, 11:32

Problemu nie powinno chyba być w większych miastach - w mniejszych podobno faktycznie się zdarzają, bo sporo dilerów jest jakoś dziwnie niechętna Dacii...

W Twojej okolicy, to nawet Niemcy chwalą zdaje się Kozubala - może warto sprawdzić?

W końcu auto to nie bułki - warto chyba podjechać nawet gdzieś dalej (choć oczywiście najlepiej przy jakiejś okazji).

mollu - 2010-07-20, 11:47

dzięki za rade
miałem nadzieję, że mając w okolicy 60 km 4 salony coś się uda załatwić na miejscu

ps. po siedzeniu na forum od 2 dni coraz bardziej nakręcam się na dacie ;)
za miesiąc jak skończę remont popróbuję znowu się przejechać - i jak jak będzie wszystko OK to sobie chyba zamówię ;)

edit

zadzwoniłem do salonu w Bolesławcu - tam właśnie dostali nowy model - 1.4 ale i tak lepsze to niż nic - więc po pracy jadę :D na jazdę testową

laisar - 2010-07-20, 14:15

Tylko bez przesady z tym nakręcaniem (; żeby potem nie było zawodu - bo ile to rzeczywiście naprawdę fajne auta, to jednak przede wszystkim w swej zwyczajności, a nie w nie wiadomo jakiej cudowności...
mollu - 2010-07-20, 18:44

no aż tak źle to nie jest żeby podejmować pochopne decyzje :) wszystko na spokojnie trzeba w domu przeanalizować

a co do samej jazdy z której właśnie wróciłem

bardzo miła pani z salonu pozwoliła się przejechać przez długi kawałek drogi co pozwoliło doś dobrze poznać warunki jezdne Daci

powiem tak - jestem miło zaskoczony - wszystko było okej

Seal - 2010-07-20, 20:49

mollu napisał/a:
1.5 dCI 85 Laureate
ale przyznam szczerze, że obojętnie którym dadzą się przejechać

Jak się dobrze "pokręcisz" to masz szanse nawet na weekend wypożyczyć autko.
Mi się udało pojeździć 1.5 dCI 85 Laureate 7 osob.

walther - 2010-07-27, 20:28

Robiłem jazdę testową w Renault na Puławskiej (W-wa). Wystarczyło że zacząłem wypytywać o parametry i osiągi MCV, propozycja padła od razu. Długość trasy mało powalająca 1,5-2km + testowanie progów zwalniających przy prędkości 50km/h - sugerowanej przez sprzedawcę ;-) (ogranicznie do 20 lub 30 -nie pamiętam). Swoją drogą uczulił bym kupujących "nową" Dacię w salonie od ręki i z dużym upustem :-D po takich testach może może być troszkę nie ciekawie
adams - 2010-07-27, 22:08

walther napisał/a:
Długość trasy mało powalająca 1,5-2km

chyba jaja sobie robią

Beckie - 2010-07-28, 12:39

walther napisał/a:
testowanie progów zwalniających przy prędkości 50km/h - sugerowanej przez sprzedawcę ;-) (ogranicznie do 20 lub 30 -nie pamiętam). Swoją drogą uczulił bym kupujących "nową" Dacię w salonie od ręki i z dużym upustem :-D po takich testach może może być troszkę nie ciekawie

Jazda przez progi z prędkością większą niż oznaczona na znaku nawet o te 20 km/h nie robi na MCV większego wrażenia. O ile jest to próg, przez który da się przejechać płynnie, bez uderzenia w niego kołami.

laisar - 2010-08-10, 16:59

Jeśli ktoś się decyduje na demówkę, to chyba nie spodziewa się, że jeździł nią emeryt raz w tygodniu do kościoła...? <;
bebe - 2010-08-10, 20:41

Ja wsiadłem do testowej MCV w benzynie po trzech latach jeżdżenia turbodieslem o dwukrotnie większym momencie obrotowym. Jakbyś się decydował, sprawdź, czy sprzęgło nie spalone. ;)