|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Pytań kilka dotyczących jazdy próbnej
Ernest - 2010-07-16, 22:15 Temat postu: Pytań kilka dotyczących jazdy próbnej Witam,
mam kilka pytań dotyczących jazdy próbnej u dilera Dacii.
1. Czy trzeba dzwonić wcześniej i się umawiać?
2. Jakie są ewentualne koszty ?
3. Czy jazda próbna może dotyczyć również wzięcia samochodu, np. na weekend?
laisar - 2010-07-16, 22:50
1. Nie - ale lepiej to zrobić dla własnej wygody, żeby się nie okazało po dotarciu na miejsce, że nie ma czym jeździć...
2. 0 zł - mogłoby w ogóle być inaczej?!
3. To już zależy od konkretnego dilera - i klienta (;
fi - 2010-07-17, 07:59
Ad.2 - mogloby
http://www.re-volt.com.pl/request.aspx - jazda probna kosztuje 500 PLN
Ernest - 2010-07-17, 09:08
laisar,
dzięki za odpowiedź
laisar - 2010-07-17, 09:33
Proszę bardzo (:
@fi: Ale to nie jest zwykły pojazd w normalnej sprzedaży, nieprawdaż? d:
No i nie jest to tak do końca opłata za jazdę próbną, bo: "zostanie Ci zwrócona podwójnie jako rabat w przypadku zakupu pojazdu" - czyli to raczej coś w rodzaju... wadium? <;
mollu - 2010-07-19, 13:55
witam
nie chce zakładać nowego tematu żeby nie zaśmiecać
interesuje mnie dacia Sandero - byłem w salonie i chciałem się nią przejechać - ale nie mieli takiego modelu
dzwoniłem dzisiaj jeszcze do 2 innych salonów i w nich też nie mają takich pojazdów
czy u was też tak trudno w salonie się przejechać ? czy tylko w mojej okolicy taka bieda (dolnośląskie) ??
PiotrWie - 2010-07-19, 14:13
A jaki model Cię interesuje? ( a właściwie - jaka wersja ? )
mollu - 2010-07-20, 05:22
1.5 dCI 85 Laureate
ale przyznam szczerze, że obojętnie którym dadzą się przejechać - przecież nie kupie samochodu jak nawet nim nie jechałem
edit
byłem w salonie w Lubinie a dzwoniłem do Głogowa i Legnicy
laisar - 2010-07-20, 11:32
Problemu nie powinno chyba być w większych miastach - w mniejszych podobno faktycznie się zdarzają, bo sporo dilerów jest jakoś dziwnie niechętna Dacii...
W Twojej okolicy, to nawet Niemcy chwalą zdaje się Kozubala - może warto sprawdzić?
W końcu auto to nie bułki - warto chyba podjechać nawet gdzieś dalej (choć oczywiście najlepiej przy jakiejś okazji).
mollu - 2010-07-20, 11:47
dzięki za rade
miałem nadzieję, że mając w okolicy 60 km 4 salony coś się uda załatwić na miejscu
ps. po siedzeniu na forum od 2 dni coraz bardziej nakręcam się na dacie ;)
za miesiąc jak skończę remont popróbuję znowu się przejechać - i jak jak będzie wszystko OK to sobie chyba zamówię ;)
edit
zadzwoniłem do salonu w Bolesławcu - tam właśnie dostali nowy model - 1.4 ale i tak lepsze to niż nic - więc po pracy jadę :D na jazdę testową
laisar - 2010-07-20, 14:15
Tylko bez przesady z tym nakręcaniem (; żeby potem nie było zawodu - bo ile to rzeczywiście naprawdę fajne auta, to jednak przede wszystkim w swej zwyczajności, a nie w nie wiadomo jakiej cudowności...
mollu - 2010-07-20, 18:44
no aż tak źle to nie jest żeby podejmować pochopne decyzje :) wszystko na spokojnie trzeba w domu przeanalizować
a co do samej jazdy z której właśnie wróciłem
bardzo miła pani z salonu pozwoliła się przejechać przez długi kawałek drogi co pozwoliło doś dobrze poznać warunki jezdne Daci
powiem tak - jestem miło zaskoczony - wszystko było okej
Seal - 2010-07-20, 20:49
mollu napisał/a: | 1.5 dCI 85 Laureate
ale przyznam szczerze, że obojętnie którym dadzą się przejechać |
Jak się dobrze "pokręcisz" to masz szanse nawet na weekend wypożyczyć autko.
Mi się udało pojeździć 1.5 dCI 85 Laureate 7 osob.
walther - 2010-07-27, 20:28
Robiłem jazdę testową w Renault na Puławskiej (W-wa). Wystarczyło że zacząłem wypytywać o parametry i osiągi MCV, propozycja padła od razu. Długość trasy mało powalająca 1,5-2km + testowanie progów zwalniających przy prędkości 50km/h - sugerowanej przez sprzedawcę (ogranicznie do 20 lub 30 -nie pamiętam). Swoją drogą uczulił bym kupujących "nową" Dacię w salonie od ręki i z dużym upustem po takich testach może może być troszkę nie ciekawie
adams - 2010-07-27, 22:08
walther napisał/a: | Długość trasy mało powalająca 1,5-2km |
chyba jaja sobie robią
Beckie - 2010-07-28, 12:39
walther napisał/a: | testowanie progów zwalniających przy prędkości 50km/h - sugerowanej przez sprzedawcę (ogranicznie do 20 lub 30 -nie pamiętam). Swoją drogą uczulił bym kupujących "nową" Dacię w salonie od ręki i z dużym upustem po takich testach może może być troszkę nie ciekawie |
Jazda przez progi z prędkością większą niż oznaczona na znaku nawet o te 20 km/h nie robi na MCV większego wrażenia. O ile jest to próg, przez który da się przejechać płynnie, bez uderzenia w niego kołami.
laisar - 2010-08-10, 16:59
Jeśli ktoś się decyduje na demówkę, to chyba nie spodziewa się, że jeździł nią emeryt raz w tygodniu do kościoła...? <;
bebe - 2010-08-10, 20:41
Ja wsiadłem do testowej MCV w benzynie po trzech latach jeżdżenia turbodieslem o dwukrotnie większym momencie obrotowym. Jakbyś się decydował, sprawdź, czy sprzęgło nie spalone. ;)
|
|