|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - jednodniowe aveo u mechanika - ciężkie biegi 1 i 2
Marysia - 2010-07-22, 11:04 Temat postu: jednodniowe aveo u mechanika - ciężkie biegi 1 i 2 ciężkie - w zasadzie to wielki problem je wbić. auto odebrane przed zamknięciem salonu, na mieście 2 światła, wszystko pięknie, płynnie leciutko, wyjechaliśmy z miasta, niecałe 15 km dalej trzeba było znów stanąć (zresztą tak jak na światłach - remont) i zonk - biegi nie wchodzą. na tzw chama wbijamy, odczuwalnie to problem jest nie ze sprzęgłem a ze skrzynią, wysprzęglaliśmy i nic to nie daje. kilka razy, kilkanaście, trzeba próbować żeby wbić na siłę, a czasem ale rzadko wejdzie bez problemu dziś rano na zimnym silniku na poczatku nie chciało już kompletnie nic wbijać, po kilku minutach wsteczny i 3-4-5 wbijałam pięknie ale te dwa pierwsze na siłę. przy wyłączonym silniku wchodzą po chwili wszystkie jak marzenie. ze sprzegłem i bez sprzegła (w ogóle to to jest możliwe? bo dla mnie to jakieś nienormalne, zeby mozna było wbić bieg bez wciskania sprzegła, ale nie znam się na NOWYCH samochodach). w punto przy sprawnej skrzyni nigdy nam się coś takiego nie zdarzyło, jak była rozwalona to tak. jutro rano jestem umówiona do serwisu, podobno pierwszy taki problem w ich "życiu". tylko dlaczego na mnie trafiło
chyba nie będę płacić za naprawę czy części? no bez przesady...
wiecie co to może być? i czy będzie sie powtarzać?
i czy to normalne żeby kot mi znikał pod samochodem? CZARNY? widziałam gada jak wchodził pod samochód (stałam na poboczu i wrzucałam jedynkę) - więc wyskoczyłam od razu żeby go przegonić - i kota nie ma. ani obok auta, ani pod autem, ani w okolicy. wyparował. zatrąbiłam, nic. ruszyłam, nic. do tej pory nie wiem co sie z nim stało... kota mi czarnego brakowało do szczęścia...
|
|