|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Dokumenty do nowego auta
art30 - 2010-07-26, 12:00 Temat postu: Dokumenty do nowego auta Dzisiaj dzwoniłem do dealera i wiem że 5.08 auto ma być na placu. Dokumenty podobno idą dłużej. Jak odbieraliście swoje auta to kiedy przyszły dokumenty? Pytam bo nie wiem czy zdążę z rejestracją przed urlopem a chcę pojechać na wczasy nową emcefałką.
art30 - 2010-07-26, 12:58
Kratylos napisał/a: | ja odbierajac auto nie bawilem sie w jego rejestrowanie zlecilem to dilerowi i odebrałem zarejestrowane na mnie auto, dokumenty były razem z autem Praktycznie diler rejestracje załatwił z dnia na dzień jak tylko kasa za samochód weszła mu na konto.
tylko po ok miesiącu musiałem sam się zgłosić już do urzędu po stały dowód... |
Ok. Ale ja mieszkam 100 km od salonu w którym kupuję auto i dealer ma mi przesłać papiery to sam sobie zarejestruję i ubezpieczę gdzie mi będzie pasowało. Dealer mnie uprzedził że papiery mogą przyjść (i przeważnie podobno tak jest) kilka dni po dostarczeniu auta na plac. Mam nadzieję że tak jak w Twoim przypadku papiery będą razem z autem.
Zygzak - 2010-07-26, 13:27
Hej.
Mój samochód dotarł wcześniej niz papiery na które trzeba było jeszcze kilka dni poczekać. Moja rada : poczekaj aż otrzymasz komplet dokumentów od dilera , nie bierz żadnych pism ani zaświadczeń podpisanych przez dany salon. Ja przez to musiałem dwa razy jeździć do wydziału komunikacji.
art30 - 2010-07-26, 13:32
Zygzak napisał/a: | Hej.
Mój samochód dotarł wcześniej niz papiery na które trzeba było jeszcze kilka dni poczekać. Moja rada : poczekaj aż otrzymasz komplet dokumentów od dilera , nie bierz żadnych pism ani zaświadczeń podpisanych przez dany salon. Ja przez to musiałem dwa razy jeździć do wydziału komunikacji. |
Oczywiście myślę o komplecie dokumentów do rejestracji. Widzę że trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać.
misiokg - 2010-07-26, 14:35
Witajcie
Moje auto podobno ma być do odebrania 5.08.2010.
Dzisiaj lub jutro rano będę wiedział więcej to dam znac
Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych tak jak ja
Wytrwałości :)
|
|