DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Jadą, jadą nowe Dusterki

KOSA - 2010-08-06, 17:42
Temat postu: Jadą, jadą nowe Dusterki
Jak odbierałem z ASO swojego Dusterka, podjechały dwa samochody wyładowane Dusterami. Następni zadowoleni klienci doczekają się na swojego Dusterka. Wszystkie były czarne? Jakie Wy macie swoje kolorki i dla czego taki a nie inny ?
Jeden z klientów oczekiwał na swój i latał jak szalony przy tych lawetach. Zastanawiam się czy ja tak samo się zachowywałem? Nie chciałem psuć człowiekowi radości i nie powiedziałem mu, że i tak dziś go nie otrzyma. Jeśli nawet wydadzą mu dokumenty to będzie rozczarowanie, bo jutro sobota i urzędy nie pracują. Oby nie dostał zawału biedaczyna.
Po mnie zadzwonili i wydali to co trzeba. Dpoiero naprawdę swojego ujrzałem wypucowanego po 5 dniach, bo przedłużała się rejestracja ze względu na upały panujące w urzędzie gminy.
Czy każdy z Was odbierał tak samochód?

krakry1 - 2010-08-06, 17:59

KOSA napisał/a:
Oby nie dostał zawału biedaczyna.
... albo sraczki - ups chciałem powiedzieć rozwolnienia. :lol:
Vincent - 2010-08-06, 19:38
Temat postu: Re: Jadą, jadą nowe Dusterki
Cytat:
Wszystkie były czarne? Jakie Wy macie swoje kolorki i dla czego taki a nie inny ?

Mój owszem też. Lubię ten kolor. Myśleliśmy też o brązowym i niebieskim ale stwierdziliśmy, że to trochę ryzykowne (zwykle te kolory wyglądają w rzeczywistości inaczej niż na zdjęciach. Brązowego już widziałem - i rzeczywiście inaczej niż na zdjęciach, choć nadal ładnie - niebieskiego na żywo jeszcze nie).

Za to ja wszystkie widziałem z pakietem look (poza swoim :) ) - ciekawi mnie ile jest bez.

Cytat:
Dpoiero naprawdę swojego ujrzałem wypucowanego po 5 dniach, bo przedłużała się rejestracja ze względu na upały panujące w urzędzie gminy.

Mój urząd zarejestrował mi w pół godziny, uprzejmie i bez wcześniejszej kolejki (dużo czynnych okienek). To jakby Potworny to czytał. 8-)

Za to przez centralę RRG odbiór się przedłużył również do prawie tygodnia.

P.S.
Na razie odbiory są chyba dużo przed terminami. W sierpniu podobno fabryka ma stanąć na trochę, więc klienci z następnych miesięcy mogą już nie być tacy szczęśliwi.

KOSA - 2010-08-06, 19:44

Dowiedziałem się, że nie we wszystkich urzędach rejestracja jest tak bezproblemowa. W Piasecznie czeka się ponoć na rejestrację około 1,5 tygodnia.
Mój kolorek jest szary basalte i mogę powiedzieć, że mało się brudzi natomiast mój wybór też miał być czarny, jednak strasznie się brudzi a ja nie należę do czyścioszków i mam mało czasu więc taki a ie inny kolor wybrałem. Na ulicy jeszcze nie widziałem innego jak w kolorze czarnym i wygląda na to, że jestem wyjątkiem, odmieńcem. Ale co mi tam, mi się podoba.

czapla7891 - 2010-08-06, 19:55

Witam serdecznie .jestem nowy na forum,i chciałęm opowiedzieć o moim Dusterku.Mam kolor srebrny bez pakietu LOOK.Chcielismy z żoną kolorek biały ale musieli byśmy czekać na niego a ten srebrny był dostępny od ręki, więc wzieliśmy.Jesteśmy oboje bardzo zadowoleni z naszego Dusterka .PS. jak narazie jeden w Lublinie ,a napewno w Szwecji gdzie aktualnie pracujemy hehe :mrgreen:
Beckie - 2010-08-06, 20:10

Witaj czapla7891.
1,6 mpi ma teraz 105 KM?

czapla7891 - 2010-08-07, 10:33

Beckie ,nie wiem dokładnie bo jestem zupełnym laikiem w sprawach samochodowych ,jeżeli się pomyliłem to proszę popraw mnie
jackthenight - 2010-08-07, 10:35

Jeśli chodzi o Dustera i silnik 1.6 16V to ma on 105 KM, kolega Beckie zapewne z rozpędu napisał o silniku 1.6 8V który to ma 87 KM.
Także kolego czapla miałeś wszystko poprawnie wpisane w swoim profilu.

Beckie - 2010-08-07, 10:41

W profilu było 1.6 MPI 105 kM. Pomyślałem, że dodali trochę koników do tego silnika dla Dustera.
jackthenight - 2010-08-07, 10:51

A to fakt, kolega czapla jako silnik wpisz proszę 1.6 16V 105KM.
czapla7891 - 2010-08-07, 10:56

Już się poprawiłem ,dzięki za pomoc :lol:
KOSA - 2010-08-08, 22:09

Fajnie, że to na temat.
czapla7891 - 2010-08-09, 17:01

Mi w Lublinie rejestracja mojego Dusterka zajęła 15 minut .Bardzo miło i sympatycznie ,nawet tablice sobie wybrałem :lol: