DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Spotkania, imprezy, wyprawy - Wielkie święto Francuskiej motoryzacji

blondas - 2010-08-09, 23:40
Temat postu: Wielkie święto Francuskiej motoryzacji

Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników aut francuskich (Renault,Dacia,Citroen,Peugeot) na specjalnie dla nich przygotowywaną imprezę dnia 11 września 2010r, która odbędzie się w Ośrodku Sportów Motorowych Motopark w Koszalinie www.motopark.pl
Zlot zaczyna się o godzinie 10:30 przywitaniem gości...
W programie między innymi:
- jazda na czas między przeszkodami
- jazda zręcznościowa z kubkiem wody
- jazda z zamknietymi oczami ( z pilotem )
- przeciaganie liną samochodów
- parkowanie równoległe (koperta) na czas i dokładność
- konkurs na najlepiej brzmiące car-audio
- wybory najładniej stuningowanego auta zlotu
- wybory najładniejszego Peugeota, Citroena, Renault.
- wybory miss elegancji
o godzinie 17:00 zakończenie imprezy, rozdanie pamiątkowych pucharów, medali i dyplomów oraz bardzo cennych nagród.
Na terenie motoparku dostępne będzie także odpłatnie Kolorado dla dzieci oraz catering. Wstęp płatny 15pln od samochodu.
Po szczegóły zapraszamy wkrótce na stronę www.francuskajazda.pl na której znajdziecie informacje jak dojechać, gdzie zanocować podając hasło FRANCUSKAJAZDA z bardzo dużą zniżką, regulamin zlotu, wykaz lokalnych atrakcji turystycznych, listę sposnorów i nagrody jakie postanowili przekazać wam za zdobycie 1 miejsc w konkurencjach... już dziś mogę zdradzić iż będą one badzo cenne.
Organizatorami zlotu są FZUR oraz POLSKI KLUB RENAULT25

wieza - 2010-08-10, 08:07

a tak apropos jak bylo bicie rekordu ginesa to nas nie braliscie pod uwage a teraz nas zauwazacie jak to kurnia jest? i czy we wszystkich konkursach bedzie 1 kierowca mogl wziac udzial??
Matthias[Wlkp] - 2010-08-10, 08:12

blondas napisał/a:

A Daćki to nie ładne? :roll:

blondas - 2010-08-10, 08:54

bicia rekordu Guinesa nie organizowałem więc się nie będę wypowiadał... prawdopodobnie chodziło organizatorom tylko o markę Renault... Impreza o nazwie "francuskajazda" jest dla wszystkich posiadaczy aut Francuskich bez względu na to jaki zanczek na grillu ;-)
co do wyboru naj aut zlotu napewno jeśli się zjawicie nie pozostanie to bez odzewu i też na nagrody możecie liczyć...
pozdrawiam i zapraszam

jackthenight - 2010-08-10, 10:26

Ale nawet na waszym logo imprezy nie ma Dacii, ale dzięki za zaproszenie.
laisar - 2010-08-10, 10:36

blondas napisał/a:
Impreza o nazwie "francuskajazda" jest dla wszystkich posiadaczy aut Francuskich bez względu na to jaki zanczek na grillu ;-)

Formalnie to Dacia jednakowoż francuska nie jest... d(;

Matthias[Wlkp] - 2010-08-10, 10:41

W gruncie rzeczy, to Daćka jest tak samo francuska jak... Nissan ;)

Słuszne spostrzeżenie Laisar :idea:

krakry1 - 2010-08-10, 10:42

Dacia rumuńska jest i basta ... ale z francuskim silnikiem - gdyby miła silnik made in Romania, to bym nie kupił. :-D
laisar - 2010-08-10, 12:06

Zależy z którym silnikiem.

No i bez przesady - w każdym kraju można produkować zarówno dobrze, jak i byle jak. Bardziej jest to zależne od zarządzania.

blondas - 2010-08-10, 15:36

Witajcie!
Zgadzam się iż nie do końca jest Dacia tylko Francuska. Jednakże mi się ona kojaży z motoryzacją Francuską i dlatego bardzo bym się cieszył gdybyście zaszczycili nas swoją obecnością... A w porzyszłym roku napewno o logo Dacii na banerze gwarantuje wam że nikt nie zapomni...
Jest to okazja dla Waszego klubu żebyście się pokazali z jak najlepszej strony na zlocie a dla mnie jako organizatora nauka na przyszłość ;-)
pozdro!

wieza - 2010-08-10, 22:04

ja raczej nie zawitam
po 1 nie ma logo Daci a organizator bral nas na mysli ;) wiec powinno byc,
po 2 nie musimy pokazywac sie jako klub bo wystarczy zobaczyc jak sprzedaz wzrosla ostatnim czasy niech sie inni ucza ;) zreszta na forum jest ruch nowych wiec...

emka - 2010-08-12, 13:02

Ja chętnie bym pojechała pomimo tych braków Daćkowych a akurat 11ego jestem na ślubie znajomych. Takie happeningi są fajną odskocznią od szarości dnia codziennego.
blondas - 2010-08-12, 14:00

wieza, szkoda...
wieza napisał/a:
po 1 nie ma logo Daci a organizator bral nas na mysli ;) wiec powinno byc

organizatorom PIKURowego zlotu w maju też warunki stawiałeś podobne??
wieza napisał/a:
po 2 nie musimy pokazywac sie jako klub bo wystarczy zobaczyc jak sprzedaz wzrosla ostatnim czasy

chyba nie zrozumiałeś po co was jako klub zapraszam...
może podpowiem...napewno nie po to by jeszcze bardziej skoczyła sprzedawalność...
ale... każdy ma prawo do subiektywnej oceny sytuacji ;-)
pozdrawiam ;-)

wieza - 2010-08-12, 20:16

Powiem tak do borek pojechalem bo bylo blisko i z ciekawosci bylem 1 dzien i w sumie dosc lipnie bylo zorganizowane bez urazy a do czasowki bylem zgloszony jako jeden z pierwszych, wyczytali mnie rozgrzaalem silnik i zapomnieli o mnie bo innych zaczeli brac swoich i jak bym sie nie przypomnial to by mnie kompletnie olali, ale za to utarlem im nosa jazda jak bym mial jeszcze1 przejazd to objechal bym ich furki, jak to sie mowi jak krowa za duzo ryczy tto malo mleka daje i tak sie zachowywali ....
i podsumowujac jesli mam jechac 400km i byc olewany w pewnym sesie to sorka... pasuje..

jackthenight - 2010-08-12, 20:33

Podpisuje się pod tym co wieza napisał rękoma i nogami - byłem i widziałem - wstyd.
laisar - 2010-08-12, 22:31

Kolega blondas tylko nas grzecznie zaprosił, a za niedociągnięcia się pokajał i obiecał poprawę (; - no to wypada co najwyżej też grzecznie odmówić, a nie strzelać jakieś fochy d;
blondas - 2010-08-13, 11:34

oficjalny plakat zlotu ;-)

Matthias[Wlkp] - 2010-08-13, 11:53

Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać...

Dlaczego zostało użyte stare logo Dacii? A nie nowe? :roll:

Seal - 2010-08-13, 11:58

Bo kolega może nie jest na bieżąco :mrgreen: :mrgreen:
blondas - 2010-08-13, 12:03

ups... a możecie mi pilnie na pw podesłać aktualne ??
to się je zmieni póki jeszcze nie poszło to do druku

maciek - 2010-08-13, 12:33

http://www.google.pl/imgr...s:0&tx=56&ty=52
blondas - 2010-08-13, 14:10

dzięki za zwrócenie uwagi... wkrótce będzie banerek poprawiony ;-)
blondas - 2010-08-13, 17:27

poprawione! sorki za fuszere! ;-)
krakry1 - 2010-08-13, 18:55

No i good.
Beckie - 2010-08-13, 20:53

Ja akurat 11 będę w Łebie... ale zjeżdżają się rodezjany i jako prawie gospodarz pikniku się raczej nie urwę. A tak po za tym trzeba przyszykować jeszcze imprezkę wieczorną. No i nie wiem czy po tygodniu urlopu będę mógł prowadzić. ;-)
matucha - 2010-08-13, 20:55

A ja wtedy mam chrzciny akurat :-P
blondas - 2010-08-16, 14:27

1. Chciałem poinformować iż proces budowy strony www.francuskajazda.pl został zakończony...
2. Dziś dostałem informację od głównego sponsora ASO Dubnicki sp.z.o.o koszalin iż zafundują dla osób biorących udział w imprezie 3 nawigacje samochodowe a czwartą nawigację zakupi dla uczestników warsztat www.automechanik.pl z Koszalina z ul J.Pawła II 13.
Piatą nagrodę za 1 miejsce w konkursie car audio w postaci kabli wysokiej jakości lub głośników (co będzie zwycięzca chciał) ufundowała Koszlińska firma www.autohi-fi.pl
Tak więc warto przyjechać gdyż nagrody są raczej cenne ;-)
Dodatkowo podczas trwania imprezy będzie można zakupić pamiątkowe koszulki zlotowe których wzór wkrótce przedstawię :)

Seal - 2010-08-16, 17:50

www.francuskajazda.pl napisał/a:

Blondas to najładniejszej Dacii nie będziecie wybierać :shock:

blondas - 2010-08-19, 05:19

w tym roku niestety nie...
nie mogę wpisać tego w regulamin gdyż nie mam deklaracji iż przyjedzie jaka kolwiek dacia na zlot...
za naj auto marki, zlotu przewidziany jest tylko puchar...
za komurecje 4 nawigacje gps.
sprawa jest o tyle delikatna że Dacia nie jest autem francuskim mimo że praktycznie w większości swoje istnieje w takiej materii jak teraz marce Renault zawdzięcza.
Wy się oburzacie że tak jesteście potraktowani a inni zadają mi pytania od kiedy Dacia jest autem francuskim i dlaczego was zaprosiliśmy na zlot....
trudno ludziom dogodzić :-|
Moim zdaniem Dacia jeżeli nie jest francuska to jest prawie francuska dlatego zaproszenie was klub dostał... ;-)

Seal - 2010-08-19, 13:11

blondas napisał/a:
Wy się oburzacie że tak jesteście potraktowani a inni zadają mi pytania od kiedy Dacia jest autem francuskim

To chyba jest proste od kiedy Renault ma większosciowy pakiet akcji :-D
blondas napisał/a:
i dlaczego was zaprosiliśmy na zlot....
trudno ludziom dogodzić :-|

A co wstydzą się starszej francuskiej techniki :mrgreen:

blondas - 2010-08-20, 09:59

nie wiem jak inni i mam to w powarzaniu...
ja się nie wstydzę a wręcz odwrotnie dlatego tu piszę ;-)

blondas - 2010-09-09, 08:10

tak więc mała aktualizacja:

10:00 Otwarcie bramy wjazdowej na miejscu zlotu.
10:30 Przywitanie gości i podanie informacji zlotowych.
10:40 Zapisy na konkurencje, integracja i czas wolny do g 12:00.
Każdy kto wjeżdza na teren Motoparku otrzymuje naklejkę z numerem startowym która upoważnia do wzięcia udziału w konkursach oraz naklejkę okazjonalną.
12:00 Rozpoczęcie konkurencji zlotowych.
- jazda na czas między przeszkodami.
- jazda zręcznościowa z kubkiem wody.
- jazda z zamkniętymi oczami ( z pilotem )
- przeciąganie liną samochodów.
- parkowanie równoległe (koperta) na czas i dokładność.
- oraz nowość ! przejazd na czas po wyznaczonej części toru asfaltowego.
15:30 konkurs na najlepiej brzmiące car-audio.
- wybory najładniej stuningowanego auta zlotu.
- wybory miss elegancji.
- wybór najstarszego auta zlotu.
16:40 Podliczenie wyników
17:00 Rozdanie nagród, pucharów i zakończenie imprezy.
Wstęp na tweren Motoparku płatny 15pln od samochodu.
Na terenie motoparku znajduje się:
kolorado... czyli miejsce zabawy dla dzieci.
bar z ciepłymi posiłkami.
Jeden ze sponsorów firma www.automechanik.pl z Koszalina zapewnia podczas twania imprezy podłączenie auta do testera diagnostycznego totalnie za darmo
Do kupienia będzie w cenie 28pln okazjonalna koszulka zlotowa.
Dostępne rozmiary XXL, XL, L.