DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Co sprawdzic kupujac pojazd bedacy wciaz na gwarancji ?

mekintosz - 2010-08-10, 22:02
Temat postu: Co sprawdzic kupujac pojazd bedacy wciaz na gwarancji ?
Witam

Przymierzam sie do zakupu samochodu bedacego wciaz na gwarancji producenta. Od pierwszego wlasciciela, Mam mozliwosc wizyty u dealera/aso gdzie zostal kupiony. Co mozna sprawdzic w ASO oprocz potwierdzenia wpisow w ksiazce serwisowej ? Teoretycznie majac gwarancje mozna kupowac w ciemno ale sa potencjalne problemy za ktore gwarant nie odpowiada i moze warto je zweryfikowac w ASO ? Czy zasugerowc sie rzetelnoscia przeprowadzonych przgladow gwarancyjnych i nie szukac dziury w calym ?

Szczegolnie mi chodzi o elementy nie podlegajace gwarancji , ewentualnie stan karoserii blach oraz stan silnika dci ? Czy podpiecie do komputerka wystarczy + analiza spalin by wykryc potencjalne problemy z silnikiem ? Czy moze warto pojechac do innego ASO, lub innej stacji renault ?

Jaki jest przyblizony koszt takiego przgladu ?

dziekuje za info

Łukasz

marektbg - 2010-08-12, 08:43

Nie wiem jaki jest koszt w Dacii ale w przypadku innych marek sam przegląd około 200-250zł.
To co, że jest na gwarancji jak może się okazać, że właściciel miał stłuczkę i zrobił naprawę poza ASO ty samym tracąc gwarancję. To samo może się dotyczyć innych napraw.
Jedź i wydaj parę złotych przynajmniej będziesz pewny auta i jego gwarancji.

mekintosz - 2010-08-12, 12:14

Dowiedzialem sie ze koszt takiego przgladu to 280 zl. Za darmo za zgoda wlasciciela sprawdzaja zgodnosc wpisow z ksiazki z dokumentacja serwisu.