|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Kredyt, leasing, ubezpieczenie - Rezygnacja z wydłużonej gwarancji na Dacie - czy mozliwa ?
mekintosz - 2010-08-22, 06:25 Temat postu: Rezygnacja z wydłużonej gwarancji na Dacie - czy mozliwa ? Witam
Czy jest mozliwa rezygnaja z wczesniej wykupionej, tzn tej dokupionej , wydluzonej gwarancji dacia ( tej do 5 lat 100.000 km ) z opcja zwrotu czesci skladki ? Oczywiscie zawsze mozna nie serwisowac w ASO i niejako automatycznie zrezygnowac ale chodzi mi o sytuacje ze ktos sprzedaje pojazd a nowy wlasciciel nie jest nia zainteresowany.
laisar - 2010-08-22, 12:02
Ponieważ de facto faktycznie jest to rodzaj ubezpieczenia, to wydaje się logiczne, że powinna być taka możliwość - ale konkretnie to należałoby po prostu przeczytać w umowie czy innych OW. Może ktoś zamieści fragment / fotki / skany?
marektbg - 2010-08-23, 13:21
mekintosz napisał/a: | Czy jest mozliwa rezygnaja z wczesniej wykupionej, tzn tej dokupionej , wydluzonej gwarancji dacia ( tej do 5 lat 100.000 km ) z opcja zwrotu czesci skladki ? |
Na pewno nie.
I komu mieliby oddać pieniądze? Dodatkowa gwarancja z tego co wiem jest tylko dla pierwszego właściciela.
mekintosz - 2010-08-23, 20:23
marektbg napisał/a: | mekintosz napisał/a: | Czy jest mozliwa rezygnaja z wczesniej wykupionej, tzn tej dokupionej , wydluzonej gwarancji dacia ( tej do 5 lat 100.000 km ) z opcja zwrotu czesci skladki ? |
Na pewno nie.
I komu mieliby oddać pieniądze? Dodatkowa gwarancja z tego co wiem jest tylko dla pierwszego właściciela. |
Witam
Renault Polska nie dopuszcza zwro skladaki. Skad takie info, ze dot pierwszego wlasciciela ? Pani na infolini mowila, ze jest przypisana do pojazdu.
marektbg - 2010-08-24, 12:40
Info miałem z jakiegoś miesięcznika - gdzie było zestawienie ile dane marki dają gwarancji - i było, że Dacia +2 lata ale ograniczone do 1 właściciela. Być może źródło podawało błędnie albo może się to zmieniło.
|
|