|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Czy jest włącznik/wyłącznik radiodtwarzacza?
ian - 2010-09-07, 11:40 Temat postu: Czy jest włącznik/wyłącznik radiodtwarzacza?
Cytat: | Prawie każde radio samochodowe ma dwa sposoby podłączania: na "stałe" czyli gdy włączysz radio to gra bez znaczenia czy jest włączony zapłon czy nie oraz gdy radio działa tylko gdy włączony jest zapłon |
Mógłby ktoś mi tak łopatologicznie wyjaśnić, gdzie znajduje się w współczesnych radioodtwarzaczach samochodowych taki bardzo przydany przycisk: włącznik/wyłącznik radioodtwarzacza? Czasami jest opisany jako "power", W starszych zintegrowany był z regulacją głośności. Wiem, że to zależy od producenta, ale coś mi się wydaje, że coraz częściej się z niego rezygnuje. W fabrycznych radiach Fiata, czy Toyoty był na pewno, w Fordach wszystko zależało od stopnia zaawansowania radia.
W Loganie mam Pioniera DEH-1800R/DEH-1820R i ciągle podświadomie chcę sięgać do tego przycisku. Zamiast wygodnie wyłączyć na chwilę radio mogę go tylko przyciszać.
jackthenight - 2010-09-07, 11:54
Oczywiście że masz taki przycisk włączania radia:
Pierwszy przycisk z prawej strony na samej górze : Off/SRC
SRC - to Source czyli wybór źródła - służy również do włączania radia.
Off- do wyłączania radia
ian - 2010-09-07, 11:59
He, he... Dzięki Zrozumialem. Byłem pewny, że służy on tylko i wyłącznie do przełączania się pomiędzy radiem i odtwarzaczem.
jackthenight - 2010-09-07, 12:02
Aby wyłączyć, pewnie musisz ten przycisk dłużej przytrzymać. :)
A na dole cyt. z instrukcji twojego radia, które potwierdza to co napisałem :)
|
|