|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Pakiety SUV do Sandero
Fromage - 2009-11-30, 22:10
Wtrącę się w temat - apropos pakietu SUV do Sandero. Byłem ostatnio u dealera w Szczecinie (jedynego), podali, że są 2 różne pakiety - srebrny i czarny - oba w granicach 3 tys. zł. Może macie informacje na temat ceny u innych dilerów. Kiedyś czytałem na forum, że ktoś zapłacił 1500 - ani postu ani ceny pewny nie jestem ?
laisar - 2009-11-30, 22:36
Pakiety są... cztery (: mini i pełny, każdy właśnie w dwóch kolorach.
Pierwszy kosztuje 1200 zł (ciekawostka: srebrny jest ociupinkę tańszy), drugi - właśnie 3k (zawiera w sobie pierwszy). Ceny niestety netto...
Obejrzeć można tu (z wątku oboku): http://local.renault.pl/k...deroen.htm.html - "light" to pierwszy, a zaklikanie wszystkich opcji daje drugi pakiet.
(A dla ekstremistów: można dokupić - jako części zastępcze, czyli z cenami "jak za zboże" - elementy Stepwaya: pas bocznych osłon od przednich nadkoli, pod progiem, do tylnych nadkoli. Jedyne 7kzł... netto <; ).
Edycja: 03.12.2011
Co do nawiasu: części stepwaya potaniały - http://www.daciaklub.pl/f...p=109646#109646
Fromage - 2009-11-30, 22:49
laisar napisał/a: | Pakiety są... cztery (: mini i pełny, każdy właśnie w dwóch kolorach.
Pierwszy kosztuje 1200 zł (ciekawostka: srebrny jest ociupinkę tańszy), drugi - właśnie 3k (zawiera w sobie pierwszy).
Obejrzeć można tu (z wątku oboku): http://local.renault.pl/k...deroen.htm.html - "light" to pierwszy, a zaklikanie wszystkich opcji daje drugi pakiet.
(A dla ekstremistów: można dokupić - jako części zastępcze, czyli z cenami "jak za zboże" - elementy Stepwaya... (; ). |
Laisar Ty jak zwykle rzeczowo i na temat
A orientujesz się czy jest możliwość do "suv lite" dokupić progi i ile takie szaleństwo kosztuje?
mekintosz - 2009-11-30, 23:02
laisar napisał/a: |
(A dla ekstremistów: można dokupić - jako części zastępcze, czyli z cenami "jak za zboże" - elementy Stepwaya: pas bocznych osłon od przednich nadkoli, pod progiem, do tylnych nadkoli. Jedyne 7kzł... netto <; ). |
Ciekawe ile kosztuje "boczny spojler progowy" Gdybym mial szarometaliczne Sandero bym kupil gdzyz nie podoba mi sie widoczne z boku jakby zespawanie elementow auta w postaci takiej listwy pod progiem. W stepwayu jest zaslonieta
PS. W wielu autach innych marek to cos tez widac, jednek niektore pojazdy maja spryny plastikowy taki "zakrywacz" pod progiem.
PS. Skad sie wzial przesliczny kolorek piaskowy metalik zwany BEIGE SABLE ? W konfiguratorze na Dacia.pl nie znalazlem go ?
laisar - 2009-11-30, 23:04
Pełny pakiet SUV to właśnie "light" + progi + kratki-osłony halogenów.
Jeden próg: 460 zł brutto; kratka - połowę tego.
(W poprzednim swoim poście podałem ceny netto - dopisałem uwagę).
Fromage - 2009-11-30, 23:12
No to pięknie: lite + progi 2600 brutto...chyba jednak się wstrzymam.
A ceny plastików stepaway... kosmiczne
mekintosz - 2009-11-30, 23:12
laisar napisał/a: | Pełny pakiet SUV to właśnie "light" + progi + kratki-osłony halogenów.
Jeden próg: 460 zł brutto; kratka - połowę tego.
. |
Hmm to chyba taniej by wyszlo dorobic u lakiernika/blacharza odp osłonki pod kolor auta .. Cena za progi z plastiku dosyc wgorowana.
Fromage - 2009-11-30, 23:18
mekintosz napisał/a: | Cena za progi z plastiku dosyc wgorowana. |
Z akcentem na "dosyć"
laisar - 2009-11-30, 23:19
No niewąsko sobie liczą, dlatego lepiej negocjować kupno pakietu przy zamawianiu auta - albo do razu brać Stepwaya (;
(TSD - niezła nisza dla kogoś ze smykałką do interesów... Nie namawiam oczywiście do zrobienia kopii odpowiednich elementów, ale w końcu zewnętrzny wzór może się nieco różnić w ramach "wariacji na temat" (((; ).
Fromage - 2009-11-30, 23:21
W sumie tak - wytłaczarka (czy jak to się nazywa), matryca i sprzedawać za połowę ceny...
laisar - 2009-11-30, 23:25
...na Ebayu (notatka myślowa: sprawdzić czy już nie ma (; ) - bo w PL to chyba jednak płytki rynek...
Fromage - 2009-11-30, 23:28
Już sprawdzałem (niezbyt szczegółowo) ale nic nie ma
mekintosz - 2009-11-30, 23:33
laisar napisał/a: | No niewąsko sobie liczą, dlatego lepiej negocjować kupno pakietu przy zamawianiu auta - albo do razu brać Stepwaya (;. |
Dla niektorych Stepway moze byc zbyt ubogo wyposazony ( brak komputerka, czy podswietlanego schowka, reg kierownicy ).. schowek mozna latarka od bidy oswielic
Fromage - 2009-11-30, 23:41
Znalazłem - osłona na przód i tył - bez boków i halogenów - 2k + przesyłka...to samo
jantar - 2009-12-02, 21:32
Jednym ze sposobów uzyskania niższej ceny pakietu SUV jest zakup nowego auta na firmę.
Do ceny samochodu Dealer może dodać cenę netto pakietu, która dla kupującego będzie ceną brutto.
Oczywiście Dealer nie zarabia na tej operacji i zawsze jest to kwestia dobrej woli i pozytywnego nastawienia do Klienta.
Na pewno warto próbować.
mekintosz - 2010-09-15, 18:15 Temat postu: Czarny pakiet SUV do Sandero - poszukiwane foto. Witam
Wiem ze istnieje, koszt ok 1400 PLN. Niestety znalazlem tylko zdjecia srebrnego. Czy moze ktos ma fote srebrnego sandero z czarnym pakietem suv ? Jakos googlowanie nie wyrzuca .
opos - 2010-09-15, 18:45
http://dacia.pl/gama-dacii/sandero/akcesoria/ i spersonalizuj swoje sandero
jackthenight - 2010-09-15, 18:49
http://local.renault.pl/k...deroen.htm.html
mekintosz - 2010-09-15, 19:11
Dziekuje troszke to pomocne ale szukam realnych zdjec samochodu w jasnym kolorze z czarnym pakietem suv. Ta animacja jest pomocna ale nie oddaje w 100% relanego wygladu. Jak na zlosc wiekszosc zdjec on line przedstawia srebrny pakiet suv.
Ammianus - 2010-09-15, 19:13
Moze się wygłupię teraz, ale siedząc dzisiaj i myśląc jak to będzie pięknie wyglądało moje życie po odbiorze mojego czerwonego Sombrero wpadłem na pomysł, coby wymienic zderzaki na kolor np. szary
Taką kolorystykę pewnie gdzies podpatrzyłem, ale tak sie zastanawiam co forumowicze na to?
A pisze tutaj, bo tak patrze, ze akcesoria ograniczają się do tych wlasnie obszarów
zmija75 - 2010-09-15, 19:43
A ile kosztuje i gdzie można kupić taki pakiet mi bardziej by pasował srebrny.
Ja szukalem w necie nic nie znalazłem.
mekintosz - 2010-09-15, 20:46
zmija75 napisał/a: | A ile kosztuje i gdzie można kupić taki pakiet mi bardziej by pasował srebrny.
Ja szukalem w necie nic nie znalazłem. |
Pytalem w ASO, sa za ok 1400 zl, pewnie na zamowienie Do wyboru srebrny lub matowa czern. Srebrny widzialem na wlasne oczy, matowa czern pozostaje zagadka.
laisar - 2010-09-15, 22:49
Wszystko o pakietach SUV: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=42698#42698 i dalsze, powyżej.
marektbg - 2010-09-16, 08:12
Niestety sam pakiet SUV z Sandero - Stepway'a nie zrobi - zmian w tym drugim jest jednak trochę więcej: inne lampy, relingi, alufelgi 16"i ogólnie więcej plastiku z przodu, boku i tyłu - co wszystko bardzo korzystnie wpływa na charakter auta i sprawia, że mimo małe jest bardzo zadziorne - ja robiłem test wśród znajomych to Stepway podoba się zdecydowanie bardziej niż Sedici czy SX4 - i raczej nikt nie był świadom, że Stepway to Dacia.
Mi się osobiście nie podoba Sandero z pakietem SUV.
mekintosz - 2010-09-16, 13:47
marektbg napisał/a: | Niestety sam pakiet SUV z Sandero - Stepway'a nie zrobi - zmian w tym drugim jest jednak trochę więcej: inne lampy, relingi, alufelgi 16"i ogólnie więcej plastiku z przodu, boku i tyłu - co wszystko bardzo korzystnie wpływa na charakter auta i sprawia, że mimo małe jest bardzo zadziorne - ja robiłem test wśród znajomych to Stepway podoba się zdecydowanie bardziej niż Sedici czy SX4 - i raczej nikt nie był świadom, że Stepway to Dacia.
Mi się osobiście nie podoba Sandero z pakietem SUV. |
Oczywiscie ze nie ale jak ktos np kupi sandero 85 KM DCI z pelnym wypasem, ktory nie istnieje w Stepwayu moze probowac "uterenowic" swoj pojazd za pomoca pakietu SUV.
laisar - 2010-09-17, 20:45
Albo: laisar napisał/a: | można dokupić - jako części zastępcze, czyli z cenami "jak za zboże" - elementy Stepwaya: pas bocznych osłon od przednich nadkoli, pod progiem, do tylnych nadkoli. Jedyne 7kzł... netto <; |
mekintosz - 2010-09-29, 21:49
Przyjrzalem sie pakietowi SUV na czerwonej sandero. Byla to wersja tylnej podkladki pod tablice, z przodu zas ochrony przeciwmglowych i listwy pod zderzakiem. Zauwazylem, ze te oslonki halogenow odstaja. Nie wiem czy to wina wadliwego montazu w aso, wygladalo jakby sie srubki mocujace to do zderzaka wysunely. Wygladalo to niefajnie ;-(. Material z ktorych wykonano te elementy to dosyc sztywny chropowaty plastik. Ma ktos z Was materialy ktore pokazuja jak sie mocuje te elementy do karoserii ?
Łukasz
kakus - 2011-04-30, 06:46
Witam Panowie. Czy ktoś się orientuje czy zderzaki w sandero i stepway są identyczne ? Bo coć mi się wydaje że chyba nie. Chciałbym dokupić elementy pakietu suv z używanych zderzaków stepwaya na allegro tylko obawiam się że mi do zwykłego sandero nie spasują.
...... Ps. udało mi się na allegro kupić nowe i oryginalne osłony na progi z tego pakietu za 250 pln i chciałbym dzieś dorwać jeszcze przód i tył ( w ASO 1150 )
mekintosz - 2011-04-30, 06:55
Nie sa idenytyczne. Stepway ma zderzak w innym ksztalcie. Skutkuje to mozliwoscia montazu czarnych elementow nielakierownych. Gdybys chcial pakiet oslon na nadkola od stepwaya do klasycznego sandero czeka cie wymiana zderzakow. Innaczej nie bedzie sie ladnie dopasowywalo ;-(
kakus - 2011-04-30, 07:02
chodzi mi tylko o te dolne dodatki na zderzaki ... nic więcej ..... tylko one jekieś lekko inne w stepwayu .......... i chyba na sanderowskie zderzaki nie siądą. ..... ps. na niemieckim ebayu można kupić nielakierowane nieoryginalne po ok 80 euro za szt.
kakus - 2011-07-06, 07:35
witam ponownie po dluższej przerwie .... czy któryś z kolegów z forum wie może czy da się bez większych problemow zdemontować ze zderzaków sandero wcześniej zamontowane elementy stylizacyjne SUV ?????? ... można takie zderzaki kupić na allegro a to jedyna możliwość żeby nie placić wysokich cen za nowe z ASO
koniu - 2011-07-06, 13:15
Hmm zamontować to chyba mniejszy problem niż zdemontować ... u mnie panowie z serwisu pierwszy raz bawili się z czymś takim - wszystko siedzi na kleju ...
kakus - 2011-07-10, 04:16
szukajcie a znajdziecie .... udało mi się kupić na allegro nowy pakiet SUV light srebrny za 500 zł....... tak że już nie muszę kombinować nic innego .. ( wraz z wcześniej kupionymi listwami progowymi za 250 ..... skompletowałem całość za 750 zł ... jednak chcieć to móc)
mekintosz - 2011-07-10, 06:17
http://allegro.pl/dacia-s...1709992821.html
u tego sprzedawcy ?
kakus - 2011-07-10, 06:58
tak u tego .... co prawda przesylka jeszcze nie doszla ale kontakt mailowy ok .... tak ze jestem dobrej mysli ....
koniu - 2011-07-10, 19:56
Poprosimy o późniejszą relację
kakus - 2011-07-13, 05:10
witam .... pakiet SUV ligth dotarł wczoraj .... wszystko ok ... tj. nowy , oryginalny , srebrny i nie uszkodzony .... i szybko .... sprzedawcę polecam ... teraz tylko montaż i będę HAPPY ... PS . wprawdzie bez instrukcji montażu i 2 śrubek montażowych ale za 500 i tak super
mekintosz - 2011-07-15, 22:59
Ciekawe czy ma w sprzedazy czarne pakiety SUV. Ja mam srebrne sandero i srebrne na srebrnym jakos nie pasuje .
koniu - 2011-07-18, 15:53
mekintosz napisał/a: | Ciekawe czy ma w sprzedazy czarne pakiety SUV. Ja mam srebrne sandero i srebrne na srebrnym jakos nie pasuje . |
Ale do szarego bazaltowego chyba jednak lepsze srebrne - moja opinia, zastanawiałem się nad tą opcją, ale wziąłem czarne "na próbę"
mekintosz - 2011-07-23, 22:29
koniu napisał/a: | mekintosz napisał/a: | Ciekawe czy ma w sprzedazy czarne pakiety SUV. Ja mam srebrne sandero i srebrne na srebrnym jakos nie pasuje . |
Ale do szarego bazaltowego chyba jednak lepsze srebrne - moja opinia, zastanawiałem się nad tą opcją, ale wziąłem czarne "na próbę" |
Mozesz zrobic foto czarnego pakietu SUV ? Chodzi mi o fakture plastiku. Czy jest gładki lub moze chropowaty jak np nadkola / elementy zderzaka w stepwayu ? /. Nie udało mi sie odszukac w google zdjec tzw. real foto czarnego zestawu. Wszystko co jest to srebrne ;-(
koniu - 2011-07-24, 12:25
Sorry źle napisałem ... chodziło mi o kolo czarna perła + srebrne plastiki. Nie spotkałem jeszcze czarnych.
mekintosz - 2011-09-08, 23:23
Jak montaz udany ? Wrzuc jakies foto na forum
Esio1964 - 2011-09-28, 11:04
Zainteresowanie pakietem widzę ogromne wrzucę linka do aukcji na allegro, która właśnie została zrealizowana do koca, czyli zestaw u mnie w domu. Jest tam MAIL-- agmotowaw@wp.pl tak więc zawsze można zapytać, może mają coś jeszcze a sprzedawca sprawdzony Polecam miłą panią
mekintosz - 2011-09-28, 11:50
http://allegro.pl/dacia-s...1839123715.html
szkoda, ze nie ma czarnych ;-(
Esio1964 - 2011-09-28, 13:10
mekintosz napisał/a: | szkoda, ze nie ma czarnych ;-( |
Idziesz na łatwiznę, za taką cenę, choćby były czarne też bym je wziął, a cóż to, lakiernik też może chyba zarobić
bebe - 2011-09-28, 14:38
mekintosz napisał/a: | szkoda, ze nie ma czarnych ;-( |
Jakby mi faktycznie zależało, to wziąłbym srebrne i dał do lakierowania, ale ja przełączniki, tempomaty... ;)
koniu - 2011-09-28, 17:36
jak będą gdzieś pojedyncze elementy to tez dajcie znac przyda sie przy bliskich kontaktach 2 stopnia ...
mekintosz - 2011-09-28, 22:58
bebe napisał/a: | mekintosz napisał/a: | szkoda, ze nie ma czarnych ;-( |
Jakby mi faktycznie zależało, to wziąłbym srebrne i dał do lakierowania, ale ja przełączniki, tempomaty... ;) |
Tylko podejrzewam, ze czarne sa z czarnego plastiku jak oslony w stepway/duster a nie w kolorze czarnym lakieru. Niestety nie znalalem w sieci real foto czarnego zestawu.
mekintosz - 2011-09-28, 22:59
Esio1964 napisał/a: | mekintosz napisał/a: | szkoda, ze nie ma czarnych ;-( |
Idziesz na łatwiznę, za taką cenę, choćby były czarne też bym je wziął, a cóż to, lakiernik też może chyba zarobić |
Wlasnie ja mam szary basalte -srebrny kolor auta i srebrny na srebrnym to nie to
bebe - 2011-09-29, 07:47
mekintosz napisał/a: | bebe napisał/a: | mekintosz napisał/a: | szkoda, ze nie ma czarnych ;-( |
Jakby mi faktycznie zależało, to wziąłbym srebrne i dał do lakierowania, ale ja przełączniki, tempomaty... ;) |
Tylko podejrzewam, ze czarne sa z czarnego plastiku jak oslony w stepway/duster a nie w kolorze czarnym lakieru. Niestety nie znalalem w sieci real foto czarnego zestawu. |
Jeszcze jeden pomysł przyszedł mi do głowy - zamiast lakierować, dać do oklejenia. Możliwe, że wyjdzie taniej, nie będzie problemu z odpryskami, bez problemu będzie można uzyskać powierzchnię błyszczącą albo matową, wedle życzenia. Także - przemyśl. :)
akofreda - 2011-09-29, 08:54
Wczoraj pokazywali w Turbo Raport pokrywanie tzw. hydrografiką. Był Opel Corsa z tak pokrytym wnętrzem i alufelgami. Ciekawa rzecz
chriskb - 2011-09-29, 09:16
Cytat: | ...dać do oklejenia... |
np. http://www.b-tuner.pl/
mekintosz - 2015-10-09, 11:04
Chciałbym zainstalować osłony na progi z pakietu suv. Prawdopodobnie jedyną skuteczna metod ich umiejscowienia na progach jest przyklejenie. Czym to zrobić by nie zniszczyć lakieru ? Taśma dwustronna 3m ? Nie chwiałbym by całość z hukiem odpadła.
route2000 - 2015-10-09, 12:28
mekintosz napisał/a: | Chciałbym zainstalować osłony na progi z pakietu suv. Prawdopodobnie jedyną skuteczna metod ich umiejscowienia na progach jest przyklejenie. Czym to zrobić by nie zniszczyć lakieru ? Taśma dwustronna 3m ? Nie chwiałbym by całość z hukiem odpadła. |
Marek1603 kleił klejem bols. Zapytaj go dokładnie jaki typ kleju.
Z ostatniej chwili: zajrzyj tu.
mekintosz - 2015-10-09, 13:51
Boje się ze jak przykleję bollem to już w przypadku jakiejkolwiek potrzeby demontażu odejdzie z gołą blacha
Marek1603 - 2015-10-09, 15:46
Tak jak rozmawialiśmy telefonicznie. Klej na Boll-u i się nie przejmuj.
Dar1962 - 2015-10-09, 16:34
sądzę,że dobra taśma da radę bez problemu - mocowałem nią kilka zestawów listew drzwiowych w różnych autach i jak na razie wszystkie trzymają się doskonale - najstarszy jeździ już 4 lata
mekintosz - 2015-10-14, 22:10
Doszła paczka z progami z pakietu SUV. Faktycznie solidny plastyczny gruby materiał nie jakiś festyniarski plastik z wydmuszki jajka. Jednak nie do końca rzetelny sprzedający nie raczył wspomnieć w opisie o rysach. Ubytki lakieru można miejscowo kredką, czy zaprawką zniwelowaćm rysy bardziej. Nie wiem czy nie powinienem na nowo polakierować tych srebrnych elementów. Tylko czy nie zrobię gorzej, że nowy lakier za jakiś czas odejdzie ? Mogę oddać do lakiernika, tylko czy to się opłaci ?
Karenzo - 2015-10-14, 22:36
jak to jest plastik pomaluj to sam .
gruntowne szlifowanie
podkład do plastiku (najlepiej bezbarwny )
24 h przerwy
lekko matowisz
lakier 2-3 wastwy w ostępach 1-2 godzin
24h
bezbarwny (mała ilość z większej odległości )
i masz nówkę za ok 30-40 zł
laisar - 2015-10-14, 23:00
mekintosz napisał/a: | czy nie powinienem na nowo polakierować tych srebrnych elementów |
Po co? Tydzień, dwa, no najdalej trzy po założeniu będziesz miał własne rysy...
mekintosz - 2015-10-14, 23:46
Dziękuję za rady; -) Obaj macie racje Fajnie mieć nowy czysty element zainstalowany , zamiast szrota. Oczywiście się kiedyś porysuje ale to ja op porysuje Teraz ma odcień matowy, ten lakier bezbarwny pewnie by spowodował fajny błyszczący look tego elementu ? Czym ew zmatowić ? Papierem wodnym, szczotką ? Poza tym mam do dyspozycji lekko zakurzoną ogrzewaną piwnicę, nie czystą schludną lakiernię ;-( Mam nad czym myśleć.
Z innej beczki, zrobiłem foto progu daci oraz tego elementu. Na szybko, bo ostatnio nocą mam czas na przymiarki i testy ;-( By prawidłowo zainstalować muszę zdemontować przednie chlapacze. Nie wiem czy na stałe. Okaże się w praniu. Problemem jest dla nie sensowne przyklejenie tego elementu. Znalazłem taśmy dwustronnie klejące akrylowe. Niby mega mocne. Tylko nie wiem w którym miejscu je kleić ? Najlepiej pasuje do chropowatej powierzchni pod progiem od strony podwozia. Drugi może cienkim paskiem do górnej części gdzie styka się z progiem pod krawędzią drzwi. Boje się, że niedostatecznie to ufiksuje ;-( Spójrzcie na foto. Więcej pstryknę za dnia.
Karenzo - 2015-10-14, 23:58
https://www.youtube.com/watch?v=X28SAf5NUEQ
Dar1962 - 2015-10-15, 08:19
nie bardzo wyobrażam sobie zabawy z tymi progami jak na wskazanym filmie . Pokryte są zwykłym srebrnym lakierem w sprayu. Wystarczy je lekko zmatowić, odtłuścić i pociągnąć takim samym. Tak, jak słusznie zauważył laisar - zaraz po założeniu pokryją się patyną brudu, kurzu, lepiku z asfaltu itd a ponadto szlachetnie porysują w trakcie użytkowania
kakus - 2015-10-15, 09:39
jak dopiero do przyklejenia to bym wymalował je sprayem. Moje po 5 latach używania są właśnie w takim stanie jak twoje. Z przednich elementów pakietu lakier dość łatwo schodzi .... chyba od kamieni ... boki to głównie wytarcia.
mekintosz - 2015-10-23, 15:17
Zastawiam się czy ta podatność na ścieranie i obicia jest spowodowana kiepskim lakierem zastosowanym przez producenta. Wszakże metalowe progi w pięcioletnim samochodzie nie są skatowane. Blacharz zaproponował mi wymalowanie na nowo elementów plastikowych lakierem tożsamym z kolorem daci, z dodatkową warstwą lakieru bezbarwnego za 150 zł + usługa przyklejenia klejem do szyb samochodowych 150 zł. Całość 300 zł. Warto ?
mekintosz - 2015-11-06, 04:34
Zdecydowałem się na malowanie jednak mam dylemat ;-( Zostawić kolor jasnosrebrny jak w oryginale czy wykorzystać lakier z malowania daci i pomalować pod kolor pojazdu by się nie odznaczały ? Kolor srebrnej daci jest inny niż srebrny z pakietu SUV.
mekintosz - 2015-12-05, 18:53
W końcu udało mi się pomalować progi pakietu SUV na kolor samochodu oraz przykleić klejem do szyb. Wyszło według mnie poprawnie, może nie idealnie. Zobaczymy jak będzie w użytkowaniu. Mam nadzieję, że się będą trzymać solidnie. Kilka fotek "prawie suva"
mekintosz - 2016-04-30, 21:13
Odebrałem z malowania ostani zaplanowany element pakietu SUV. Spojler pod zderzak. Pomalowany pod kolor samochodu, metalik lekko błyszczący jak progowe elementy pakietu SUV. Przygotowane niezbędne wycięcie na hak. Zastanawiam się, czy przyklejać go na klej do szyb jak boczne listwy progowe, czy może wykorzystać mocowanie tablicy rejestracyjnej oraz istniejące pogrubienia materiału w spodniej części spojlerka. Myślałem, by je delikatnie nawiercić i przykręić do zderzaka. Oczywiście dodatkowo taśma dwustronna by całość trzymała się do zderzaka. Spójrzcie na fotki.
mekintosz - 2016-05-07, 09:51
Zdobyłem instrukcję montażu. Proponują by dokleić tylny spojler ale ja zaryzykuje dobrą taśmę 3M akrylową plus śrubki. Gdyby ktoś potrzebował wrzucam instrukcję montażu pakietu suv do sandero 1.
Dar1962 - 2016-05-07, 15:00
czekamy na efekt końcowy i foto
mekintosz - 2016-05-07, 19:07
Już dokieliłem, tył dupy nie urywa, srebrny na srebrnym. Trzyma się na 4 śrubkach na dole oraz 6 podkładce pod tablicą. Dodatkowo kilka taśm dwustronnych. Musiałem jeszcze dopiłować spojler gdyż ciężko było odpowiednio ustawić gniazdo zasilania przy haku. Foto jak samochód umyję
Spojer nie wyróżnia się gdyż jest w kolorze mojej daci malowany na zamówienie.
|
|