DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - do kiedy można zamawiać dacie ?

mollu - 2010-10-04, 15:49
Temat postu: do kiedy można zamawiać dacie ?
witam

mam pytanie odnośnie ostatecznego terminu składania zamówień na nową dacie

wiem, że w skodzie jest jakoś koniec listopada i przestają przyjmować zamówienia na nowe modele w tym roku
a czy ktoś wie jaki jest termin w daci ?

benny86 - 2010-10-04, 15:56

Znajomy taksówkarz składał zamówienie 6grudnia, a odbierał coś koło 10 lutego więc możliwe że cały rok przyjmują zamówienia
laisar - 2010-10-04, 16:17

Trzeba pytać dilerów, bo nie ma sztywnych terminów - wszystko zależy od liczby chętnych na konkretne modele.
krakry1 - 2010-10-04, 18:31

do kiedy można zamawiać dacie ? Odpowiadam: do kiedy ma się ochotę. :-P :lol:
WhiteDragon - 2010-10-04, 21:54

krakry1 napisał/a:
do kiedy można zamawiać dacie ? Odpowiadam: do kiedy ma się ochotę. :-P :lol:

Nic dodać, nic ująć!

mollu - 2010-10-05, 05:24

ehh no nie koniecznie "do kiedy ma się ochotę"

pytam bo nie chcę wpaść do salonu w grudniu i dowiedzieć się że w tym roku już zamówień nie przejmujemy - proszę przyjść w styczniu i zapłacić więcej (m.in przez wyższy vat)

wiem, że dostanę konkretne info w salonie ale myślałem, że może ktoś z forumowiczów zna taką datę - a szczególnie kilku sprzedawców daci którzy tu zaglądają

marektbg - 2010-10-05, 06:46

mollu, Mollu zadzwoń do dealera i zapytaj. Z tego co wiem na tą chwilę odbiór Stepwaya koniec listopada przy zamówieniu w tym tygodniu.
mollu - 2010-10-05, 06:48

czekam na silnik 1.2

gdy będzie już to miałem zamiar wybrać się do salonu i pogadać o szczegółach

marektbg - 2010-10-05, 06:50

Silnik 1.2 będzie po nowym roku więc spotka Cie nowa cena i nowy VAT. Po co mieliby wprowadzać silnik z Euro5 jeszcze w tym roku?
mollu - 2010-10-05, 07:42

z tego co pamiętam chyba husky pisał że nowe silniki m.in diesel z fap wprowadzą do gamy w listopadzie
wiec tak samo myślę, że zrobią z 1.2

poza tym moim zdaniem powinni przecież wcześniej już przyjmować zamówienia na silniki z Euro 5 bo od 1 stycznia muszą już tylko takie wydawać klientom a produkcja samochodów nie stanie na okres przejściowy albo nie będą czekać na 1 stycznia żeby zbierać zamówienia na samochody które mogą się już pod koniec roku robić w fabryce

marektbg - 2010-10-05, 07:48

Myślę, że jak zamówisz w listopadzie auto z silnikiem 1.2 to marne szanse na odbiór w tym roku, ale może się uda.
Jak pytałem o Stepway'a dealer powiedział, że nie ma problemu mogę zamawiać już teraz rocznik 2011, ale bez gwarancji ceny przy odbiorze.
Proponuje Ci zrób dobry wywiad po dealerach bo ja słyszę różne rzeczy w różnych salonach i sam mam mętlik w głowie. Jedno na razie jest pewne, rabat 2000zł i jeszcze niższy VAT.

mollu - 2010-10-05, 08:00

miałem nadzieje właśnie na to że będzie gwarancja ceny z tego roku

ale do odwiedzin w salonie poczekam aż pojawi się w cenniku silnik 1.2
bo póki co to nie ma co jechać

dzieki