DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - Jak zmienić żarówkę?

Resident - 2010-11-09, 13:20
Temat postu: Jak zmienić żarówkę?
Cytat:
Dacia Logan
Proste auto, prosta wymiana. Co prawda, przez plastikowe, mocno spinające zaczepy bolą trochę opuszki palców, ale generalnie żarówki wymienia się szybko i bez zbędnych ceregieli. Tutaj również duże zadowolenie ze strony niemieckiego czasopisma [Auto Bild].

http://moto.wp.pl/gid,128...riazdjecie.html

krakry1 - 2010-11-09, 17:25

No, no pozytywnie - ale znowu te plastiki zbyt twarde - tym razem raniące opuszki palców. :mrgreen:
DrOzda - 2010-11-09, 17:42

No i trochę przeginają z tym serwisem. W Focusie przynajmniej poprzednim (2005-2009) reflektor odkręcało z jednej dużej śruby i to wszystko. Natomiast w starszych to faktycznie była masakra. Kiedyś koledze przepaliły się obie żarówki jednego zimowego dnia 200 km od Warszawy (powrót wieczorem) . Od strony pasażera udało się ściągnąć klapkę i włożyć żarówkę ( ale klapki już nie domknęliśmy). Mam nadzieję że kiedyś jakiś debil projektant znajdzie się w podobnej sytuacji.
krakry1 - 2010-11-09, 17:52

DrOzda napisał/a:
Mam nadzieję że kiedyś jakiś debil projektant znajdzie się w podobnej sytuacji.
Nie wiesz nawet jak często wyrażam podobne życzenia w stosunku do projektantów wielu rzeczy. :evil:
WhiteDragon - 2010-11-09, 22:35

krakry1 napisał/a:
DrOzda napisał/a:
Mam nadzieję że kiedyś jakiś debil projektant znajdzie się w podobnej sytuacji.
Nie wiesz nawet jak często wyrażam podobne życzenia w stosunku do projektantów wielu rzeczy. :evil:

Byle tylko nie kontynuował jazdy na długich - no bo jak debil... ;-)