|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Po 3 miesiącach oczekiwania...
z234 - 2010-11-14, 20:02 Temat postu: Po 3 miesiącach oczekiwania... Witam!
W sobote po 3 mcach oczekiwania oderałem wyczekanego dustera!
Kolor czarna perła, 1,5di napęd na koła przednie.
myslalem nad pakietem look, ale cena 2400zl wg mnie byla zbyt wysoka. Wchodzily w gre jeszcze same alufelgi, ale jak sie okazalo ze za 1000zl wymieniaja kola nie zostawiajac felg stalowych stylizowanych to rowniez zrezygnowalem. Radio z głośnikami kupilem i założyłem sam (30 min pracy), jakość dużo lepsza niż orginalny zestaw, cena 1/3 fabrycznej instalacji(no moze brak pilota przy kierowanicy...)
Wrażenia z pierwszych jazd pozytywne. Auto po lesnych duktach i błotach smiga swietnie, po asfalcie rowniez dobrze ale do predkosci 100km/h, pozniej robi sie glosno. Podczas ulewy z silnym bocznym wiatrem i koleinach na drodze tyl niestety troche rzuca (przybaloby sie ESP ale do tej wersji nie mozna bylo zamowic).
Silnik rewelacja, duzo cichszy niz moj dotychczasowy 2,0hdi (PSA). Spalanie w jezdzie mieszanej zaraz po wyjechaniu z salonu ponizej 6 litrow uwazam za bardzo dobry.
Naważniejsze ze brak FAPu ( to byl warunek kupna diesla)
Dotychczas pokonalem tylko 200km, ale mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej...
Minusy???
Zbyt lekkie drzwi - nie wiem czy tam sa wogole jakies wzmocnienia poprzeczne.
Wiecej jak dotad nie znalazlem.
Auto warte swojej ceny!!!!
Pozdrawiam
Marek1603 - 2010-11-14, 20:14
Witam.
Może będziemy mieli okazję spotkać się w Borkach na zlocie Renault i Dacii w przyszłym roku. Co do hałasu powyżej 100 to moim zdaniem opony. Moja MCV-ka na zimówkach jeżdzi ciszej niż na letnich dębicy i spalanie mniejsze około 0,5 litra. Nie wiem dlaczego ale.... jest. Na wiosnę nowe letniaki.
yarocz - 2010-11-14, 20:52
Witaj.........
krakry1 - 2010-11-14, 20:59
Witaj
sereq - 2010-11-14, 21:02
Witaj :)
Heh, po 3 miesiącach.... ja już czekam 5 miesięcy i parę dni. Ale już widać światełko, bardzo blisko :)
Cendra - 2010-11-14, 23:31
z234 napisał/a: | Radio z głośnikami kupilem i założyłem sam |
Jaki zestaw
Pilot pod kierownicą jest w Renault przydatny (podejrzewam, że w Dacii równie przyjemnie się go używa) i ja lubię go używać, jak wracam do Volvo to mi tego brakuje, można go zamówić bez radia Na allegro widziałem przejściówki, żeby działał z innym radiem.
Poza tym, pokaż foto ;)
lukka16 - 2010-11-15, 00:27
Witaj
Może coś więcej na temat radia i głośników jakie wybrałeś, bo muszę też kupić do marca !
Pozdrawiam
tomi - 2010-11-15, 12:48
Witaj
z234 - 2010-11-15, 20:13
Radio Sony cdx-gt33u, kolor słabo dopasowany(bardzo nie razi w oczy), ale jest to jeden z najtanszych modeli z ubs na przednim panelu (zreszta juz wycofywany)
Glosniki Alpine spg 13c2 - moc nomilana 50w. Graja bardzo dobrze, chociaz audiofilem nie jestem. Idealnie mieszcza sie w fabrycznych wnekach. Nie wiem jak dlugo wytrzymaja w tych 'mokrych' drzwiach...
SAJSEN - 2010-11-15, 21:10
Witaj.
|
|