|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Jaja z rejestracją Stepwaya
wamix58 - 2010-11-18, 20:25 Temat postu: Jaja z rejestracją Stepwaya Czy miał ktoś problemy z rejestracją stepwaya? Najpierw normalnie: tymczasowy dowód rej., ale już sygnał: autka nie ma w systemie. Wczoraj przedłużyłem do 2.12. Telefony do dilera, do centrali Renówki. Faktycznie, był problem, ale w przyszłym tygodniu będzie OK. A jak nie? Panie, Panowie i Ty księże proboszczu: czy słyszeliście o podobnych przypadkach?
matucha - 2010-11-18, 20:33
Ja nie miałem problemu. Ale wszystko chyba zależy od Pani w okienku. To jednak cały czas Sandero przecież jest :)
benny86 - 2010-11-18, 21:23
Pewnie chodzi o problemy ze świadectwem homologacji. Podobny temat założył kolega jmallin którego Stepway już jest w salonie, lecz nie może go zarejestrować przez błędny dokument, nie zna też terminu załatwienia sprawy
jjmalin - 2010-11-18, 21:34
no. z tego co wiem to mają 14 dni na załatwienie sprawy ... więc tylko czekać ...
Daemon84 - 2010-11-18, 21:43
Witam serdecznie koleżanki i koledzy, tak jakby podobne jajka były u mnie.
Ogólnie stosunek dealera i samego Renault do załatwiania spraw związanych z Dacią jest do D...
U mnie był dwa razy przedłużany dowód (zła homologacja), plus na samym początku się bidulki pomyliły i wystawiły złą kartę pojazdu, co o ponad tydzień przedłużyło zarejestrowanie pojazdu (Renault musiał wystawić nową).
Radzę dokładnie sprawdzić kartę pojazdu i papiery homologacyjne, bo znając ich zdolności to nigdy nic nie wiadomo.
Aha a odnośnie całego zamieszania Renault nawet nie powiedziało przepraszam, tylko sprzedawca w salonie był nieco skruszony.
Także jeśli chodzi o Dacie, to taki standard obsługi klienta jest i już
wamix58 - 2010-11-23, 21:02
Z ostatniej chwili: Pani z okienka (osoba jakże życzliwa! ) zarejestruje maleństwo! Przy okazji wyjaśniła, że Renault Polska poplątało cosik z cyferkami-numerkami przekazanymi Instytutowi Transportu Samochodowego, więc tenże z powodu niezgodności nie umieścił autka w systemie, co skutkuje tym, że są problemy. Oczywiście w rozmowie z nami Renault był cnotliwy i bez skazy, zaś Pani z okienka nie była petentem (jak my) i wydusiła z nich prawdę. Co podaję ku pożytkowi obecnych i przyszłych klubowiczów, Pozdrawiam!
jjmalin - 2010-11-24, 13:26
a je sli chodzi o mnie dostałem z Francji nowe Oświadczenie poprawione i Stepway juz zarejestrowany. Odbior sobota. Czas oczekiwania: 12.11 - 23.11
Stepway - 2013-04-15, 11:20
odgrzeję kotlet
Pierwsze Sandero, ciężarowe, dwukrotnie przedłużano pozwolenie czasowe. Problem ten sam - "nieścisłość w dokumentach homologacyjnych".
Sprowadzany z USA samochód, import prywatny - 2 miesiące. Sprawa utknęła w oddziale celnym. Wszystko oczywiście w porządku, ale przepływ informacji i dokumentów - maskara. Wydział Komunikacji okrzyknął mnie rekordzistą... tylko co mi z tego? Na szczęście temat zamknięty.
Odnoszę wrażenie, że nie zawsze od razu trzeba wieszać psy na Renault.
Nikita_Bennet - 2013-04-17, 21:47
no z moim pickupem było podobnie - 2 razy przedłużane pozwolenie czasowe i nowe kwity homologacyjne.
|
|