|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Opony zimowe przy zakupie??
Lukas87 - 2010-11-27, 21:41 Temat postu: Opony zimowe przy zakupie?? Zastanawiam się czy dostane auto na zimówkach odbiór poczatek grudnia??
krakry1 - 2010-11-27, 21:43
Na letnich - zimówki możesz dostać, jako gratisy (jeżeli to wcześniej wydębiłeś).
Lukas87 - 2010-11-27, 23:07
no to szkoda jako gratis jest cos innego
z234 - 2010-11-28, 12:12
Opony continental na ktorych przyjechalo moje auto, od srodka (sa asymetrczne) maja bardzo duzo naciec i moj wulkanizator powiedzial ze zima tez bym sobie na nich poradzil. jednak nie ryzykowalem i zmienilem na Michelin lattitude Alpin - rewelacja
robertp1983 - 2010-11-29, 07:26
Cześć, ja odebrałem samochód na letnich continentalach CONTI Eco Contact, super, że mają dużo nacięć, oponki spoko...
dojechałem na nich jakieś 1km. od salonu do domu i miałem ogromny problem, bo akurat wtedy było -10 i przynajmniej na osiedlowych drogach rozjeżdżony śnieg, ABS włąnczał sie jak szalony i miałem problem, żeby wjechać na miejsce parkingowe, bo leżało troche śniegu. zmieniłem na BArumy i było o niebo lepiej. takie są moje spostrzeżenia, jeżeli byłby czarny asfalt i zero śniegu to może by coś z tego było, ale troche śniegu i robi sie problem
|
|