DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Spotkania, imprezy, wyprawy - Spotkanie z Loganem

psur - 2008-01-19, 17:39
Temat postu: Spotkanie z Loganem
Loganów coraz więcej na ulicach, ale wciąż są rzadkością. Jak z naprzeciwka jedzie Logan, to migacie światłami? Ja czasem mignę, myślę, że to fajny zwyczaj żeby się pozdrowić :-)
RWw - 2008-01-19, 18:10

Masz naklejki klubowe? Jak zobaczę czerwonego z naklejkami, to zamrugam :-) .
laisar - 2008-01-19, 20:31

Ja nie migam - dla mnie to jednak za "poważny" sygnał, zostawiam go na naprawdę wyjątkowe sytuacje na drodze. Jeśli mam podstawy przypuszczać, że jestem widziany, to unoszę rękę w tradycyjnym, "indiańskim" pozdrowieniu kierowców (: No, chyba że byłoby zupełnie ciemno, to można by mignąć raz awaryjnymi - ale nie spotkałem jeszcze żadnej Daćki po zmroku...
psur - 2008-01-19, 21:36

RWw napisał/a:
Masz naklejki klubowe? Jak zobaczę czerwonego z naklejkami, to zamrugam :-) .

Jeszcze nie, ale już niedługo. Teraz mam dużo obowiązków, jak się uporam, to umyję w końcu Logana i przykleję naklejki.

laisar napisał/a:
Ja nie migam - dla mnie to jednak za "poważny" sygnał, zostawiam go na naprawdę wyjątkowe sytuacje na drodze. Jeśli mam podstawy przypuszczać, że jestem widziany, to unoszę rękę w tradycyjnym, "indiańskim" pozdrowieniu kierowców (: No, chyba że byłoby zupełnie ciemno, to można by mignąć raz awaryjnymi - ale nie spotkałem jeszcze żadnej Daćki po zmroku...

Chodziło mi raczej o długie niż awaryjne

laisar - 2008-01-19, 21:45

No o tym właśnie pisałem (: - że miganie długimi to (jak dla mnie) "poważny" sygnał na drodze...
GeRRaD - 2008-01-19, 23:22

Po drugie miganie np. w mieście nie zdaje egzaminu (wielopasmowe drogi, tłok itp) :lol:
piotrres - 2008-01-19, 23:40

psur napisał/a:
Loganów coraz więcej na ulicach, ale wciąż są rzadkością. Jak z naprzeciwka jedzie Logan, to migacie światłami?

Nie, to sygnał zbyt poważny.
Nb. Na odcinku 606 km (Rzeszów--->Elektr. Bełchatów---->Rzeszów, prywatny logan na państwowej służbie ) widziałem tylko jedną laureatkę 1.6 czerwień strażacka w okolicach Piotrkowa Tryb. Ktoś z naszych ? Ja już byłem zaplakietkowany! Druga była dealerska MCV'ka w samym Piotrkowie.
Za to po powrocie na odc. 3km aż dwa srebrne sedany Rz***** !
Pozdrawiam Piotrek S.

loganik - 2008-01-20, 19:46

Jak z plakietką to jeden mój :-D

Pozdrawiam, Loganik ;-)

El Logano - 2008-01-20, 19:49

Ja zazwyczaj mrugam światłami - fajnie by było mieć taki gest pozdrowienia :-) Mi tam nie przeszkadza. Jak ktoś mi mruga w BMW, to wiem, że chciał by mi powiedzieć: "Spadaj mi z drogi matole, zawalidrogo tym złomem!", jak jedzie z przeciwka inne auto i mruga, wiem, że może coś z oświetleniem, albo Policja będzie gdzieś po drodze. W pozostałych wypadkach to ktoś znajomy, a czemu by nie inny, solidarny użytkownik Logana :-) Fajnie by było i ja tu problemu nie widzę (no, może nie jest to do końca zgodne z prawem, choć realnego niebezpieczeństwa to chyba nie stwarza).
dogberry - 2008-01-20, 19:54

El Logano napisał/a:
Jak ktoś mi mruga w BMW, to wiem, że chciał by mi powiedzieć: "Spadaj mi z drogi matole, zawalidrogo tym złomem!"

To może ja byłem i mrugałem z czystej sympatii? :mrgreen:

El Logano - 2008-01-21, 12:09

A może hehehe... ale po autku napewno bym poznał :-) i interpretacja byłaby zgoła inna :-)
ian - 2008-01-29, 10:21

Ja widziałem sporo Loganów na drodze. Jednak po pewnym czasie zacząłem uważnie przyglądać się tablicom rejestracyjnym, bo zestaw kolorów był ciągle ten sam. I co się okazało? Widzę ciągle TE SAME DACIE. Ratunku! Karamba. Jestem śledzony?
dogberry - 2008-01-29, 13:58

El Logano napisał/a:
A może hehehe... ale po autku napewno bym poznał :-) i interpretacja byłaby zgoła inna :-)

Może ja w BMW ;-)

Kilka dni temu widziałem Logana w sedanie jak wjeżdżał do CH Osowa od strony Oliwy :mrgreen: Przyznać się kto to był? :mrgreen: Z tyłu dzieci chyba siedziały :-)

El Logano - 2008-01-30, 23:22

Uuu - to nie ja. Cholender jak to jest, że w kółko spotykam Logany, tylko nie te klubowe :-(
Ej ludziska - gdzie wy się chowacie ?? :-D

P.S. Ostatnio na stacji benzynowej pewnien pan aż wyszedł ze swojego Hiluxa (nowe auto!) i zaczął mnie wypytywać o mojego Logana :-) Był mile zaskoczony uzyskanymi ode mnie informacjami.

ZeneC - 2008-01-31, 06:39

El Logano napisał/a:
Uuu - to nie ja. Cholender jak to jest, że w kółko spotykam Logany, tylko nie te klubowe :-(
Ej ludziska - gdzie wy się chowacie ?? :-D

Ja mam podobne doświadczenia w Warszawie... Ale sam dopiero w minioną sobotę nakleiłem znak klubowy na przednią szybę. Teraz w najbliższą - zapewne z tyłu. Czasami człowiek rozleniwia się okropnie.

A poza tym możemy czuć sie elitą, biorąc pod uwagę ponad 2000 szt. Dacii sprzedanych w ub. roku.