DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Galeria naszych samochodów - Witam oto mój czarny Duster.

damian85 - 2010-12-07, 22:54
Temat postu: Witam oto mój czarny Duster.
Odebrany 1 października 2010 w Toruńskim salonie Renault/Dacia. Miała być jeszcze skórzana tapicerka lecz niestety ta opcja była niemożliwa w opcji z homologacją ciężarową :(
Wersja Laureate, 1.5 dci 85 KM - w tamtym momencie to był "najmocniejszy" diesel nie wliczając 4WD teraz jest już 110KM (prawie 4 tyś. więcej). Teraz ta sama wersja z moim wyposażeniem jest droższa o 1150zł. Pozdrawiam.[size=18]

yarocz - 2010-12-07, 23:03

Witaj.... ;-)
esdziewiaty - 2010-12-07, 23:16

Witaj. Bardzo estetycznie sie prezentuje Twój samochód. Jaki aktualnie przebieg, jakieś usterki?
damian85 - 2010-12-07, 23:45

esdziewiaty napisał/a:
Witaj. Bardzo estetycznie sie prezentuje Twój samochód. Jaki aktualnie przebieg, jakieś usterki?

Przebieg aktualnie 5500 mam nadzieję, że w 100000 zmieszczę się w ciągu tych trzech lat gwarancji. Do tej pory brak jakichkolwiek usterek tylko skrzypi brązowy plastik na drzwiach kierowcy ale tylko czasami i tylko wtedy gdy opieram o nie nogę - drobny szczegół.

P.S. odkąd Odebrałeś auto z salonu ile razy ktoś Cię zaczepił na parkingu i zapytał "odkąd Dacia robi takie ładne samochody?"

Będąc właścicielem Dustera czujesz się co najmniej jak by to był Bentley. Na Q7, X6, Cayene już nikt nie zwraca uwagi.

Pozdrawiam.

esdziewiaty - 2010-12-08, 00:24

4 razy w 5 dni ;D
damian85 - 2010-12-08, 00:49

esdziewiaty napisał/a:
4 razy w 5 dni ;D

No, Musisz się przyzwyczaić, chyba będzie trzeba nagrać odpowiedzi na dyktafon albo wozić jakieś ulotki czy katalogi :) PAMIĘTAJ! ludzie, którzy zaglądają przez szybę nie chcą ukraść radia tylko są ciekawi :)
Powinni dawać jakieś gratyfikacje od dilera za "polecenie".

Daster - 2010-12-08, 08:27

Wozidelko ladniuchne. Pytanie dotyczy praktycznego zastosowania w tym przypadku orurowania Dustera. Bo w gre wchodzi wieksza kasa niz za reszte bajerow. O estetyce nie dyskutuje. Z przodu i z tylu rozumiem. Chroni zdezak i ozdobna nakladke przed najechaniem na cos twardego i niewysokiego. Natomiast rurki pod progiem? Stapnac na to sie nie da. Na podnosniku bedzie problem bo lapy sa za niskie i ramie podnosnika oprze sie na rurach. Trza kombinowac z podkladkami. Dodatkowo zmniejsza sie oslawiony przeswit pojazdu. Wiec do czego moga sluzyc rury przy(pod)progowe?

damian85 na fotkach widzialem ze zalozyles nakladke na tlumik. Czy mozesz zrobic lub wykadrowac fotke z powiekszonym tym gadzetem bo sie zastanawialem nad instalacja takiego swiecidelka ale dealer nie mial na skladzie i nie widzialem jak to sie prezentuje w naturze wiec nie mialem odwagi zamowic. Ja zalozylem blajszana listwe pod klape na zderzak i musze powiedziec ze Duster zyskal na estetycznym wzruszeniu :mrgreen:

robertp1983 - 2010-12-08, 09:02

Witaj, Super samochodzik:)
Gratulacje, mnie też denerwowało to skrzypienie plastików, ale jest na to sposób:

można to w łatwy sposób poprawić i jest cichutko:)

http://www.daciaklub.pl/f...hlight=r%B1czki

pozdrawiam

Ammianus - 2010-12-08, 09:03

Daster napisał/a:
Pytanie dotyczy praktycznego zastosowania w tym przypadku orurowania Dustera. (...) Natomiast rurki pod progiem? Stapnac na to sie nie da. Na podnosniku bedzie problem bo lapy sa za niskie i ramie podnosnika oprze sie na rurach. Trza kombinowac z podkladkami. Dodatkowo zmniejsza sie oslawiony przeswit pojazdu. Wiec do czego moga sluzyc rury przy(pod)progowe?

Żeby się dziewczyny na ich widok pociły 8-)

laisar - 2010-12-08, 10:49

Daster napisał/a:
rurki pod progiem?

Polepszenie aerodynamiki - http://www.solusinc.com/miniskirt.html ?

(((((;

ppart - 2010-12-08, 12:58

Daster, Skąd wziąłeś tą listwe na zderzak, z salonu czy jakiś zamiennik, jaki koszt i czy się sprawdza? Wożę psa w bagażniku i przy jego wskakiwaniu muszę osłaniać zderzak kocem, żeby go nie porysował pazurami.
greg1367 - 2010-12-08, 18:24

Super wygląd ,niech dobrze służy :-D
tomi - 2010-12-08, 20:27

Witaj, fajne autko :-)
krakry1 - 2010-12-08, 21:04

Witaj - fajne te rurki.
WhiteDragon - 2010-12-08, 21:58

Witaj czarny Dusterze, pięknie sfotografowany na tle zakładu pogrzebowego HADES.
Toruń to piękne miasto i często w nim bywam, będę zważał na Dustery, szczególnie czarne! :-D

damian85 - 2010-12-08, 23:30

Daster napisał/a:
Wozidelko ladniuchne. Pytanie dotyczy praktycznego zastosowania w tym przypadku orurowania Dustera. Bo w gre wchodzi wieksza kasa niz za reszte bajerow. O estetyce nie dyskutuje. Z przodu i z tylu rozumiem. Chroni zdezak i ozdobna nakladke przed najechaniem na cos twardego i niewysokiego. Natomiast rurki pod progiem? Stapnac na to sie nie da. Na podnosniku bedzie problem bo lapy sa za niskie i ramie podnosnika oprze sie na rurach. Trza kombinowac z podkladkami. Dodatkowo zmniejsza sie oslawiony przeswit pojazdu. Wiec do czego moga sluzyc rury przy(pod)progowe?

damian85 na fotkach widzialem ze zalozyles nakladke na tlumik. Czy mozesz zrobic lub wykadrowac fotke z powiekszonym tym gadzetem bo sie zastanawialem nad instalacja takiego swiecidelka ale dealer nie mial na skladzie i nie widzialem jak to sie prezentuje w naturze wiec nie mialem odwagi zamowic. Ja zalozylem blajszana listwe pod klape na zderzak i musze powiedziec ze Duster zyskal na estetycznym wzruszeniu :mrgreen:

Zastosowanie jest takie, że Ładnie wygląda. o wysokie krawężniki nie zahacza a przy zmianie opon nie było problemów na podnośniku. A z resztą przez najbliższe 3 lata to niech się ASO martwi. Poza tym mamy XXI w. na pewno już mechanicy mieli z takim czymś do cznienia. Czemu Dusterki mają być gorsze od Ravek i Grand Cherokee. Cena rurek na pewno najtańsza w porównaniu do innych marek.

Nakładkę dostałem gratis za rurki. Jak prosiłeś przesyłam foty.

Pozdrawiam :)

damian85 - 2010-12-08, 23:41

WhiteDragon napisał/a:
Witaj czarny Dusterze, pięknie sfotografowany na tle zakładu pogrzebowego HADES.
Toruń to piękne miasto i często w nim bywam, będę zważał na Dustery, szczególnie czarne! :-D

:) To zdjęcie to akurat było zrobione w Grudziądzu (70km od Torunia). Mają tam Reanault lecz bez Dacii więc na tamtejszych ulicach to "biały kruk" :)

P.S. Zapamiętaj moja rejestracje bo ostatnio widziałem klona mojego auta (z rurkami) na CT.

Pozdrawiam.

Do zobaczenia :)

Prezes - 2010-12-09, 15:24

Ja nakładkę kupiłem w markecie za 20 PLN. Jak będę mył autko to wrzucę fotkę. Niby kompleksów nie mam, ale kupiłem, bo Szwagier się śmiał, że jakaś taka mała ta rurka ;) A co do innych rurek, to wszystko kwestia gustu - ja sobie takich nie zamontuję za bardzo związałem się z prześwitem Dustera :) Duster powoli powszednieje, ale tutaj kolegi będzie się wyróżniał :)
krakry1 - 2010-12-09, 16:15

WhiteDragon
Cytat:
będę zważał na Dustery, szczególnie czarne!
... i szczególnie te stojące pod zakładami pogrzebowymi. :-> :lol:
damian85 - 2010-12-09, 16:47

Zdjęcia wnętrza.
Mikele - 2010-12-09, 17:28

A ten podłokietnik na środku tylnej kanapy to jakieś daćkowe akcesorium ?
krakry1 - 2010-12-09, 18:06

Pytam o to samo co Mikele: What is this? no i: How much is this? :?:
bartek - 2010-12-09, 18:25

Mikele napisał/a:
A ten podłokietnik na środku tylnej kanapy to jakieś daćkowe akcesorium ?

Ten oto podłokietnik to "przywilej" homologacji ciężarowej z "kratką". Niestety jest to wersja 4 osobowa. Ten podłokietnik teoretycznie uniemożliwia siedzenia na tym miejscu, ale można to wymontować :mrgreen: Tylko że to środkowe miejsce pozostaje bez pasów i zagłówka :-/
Niestety w Polsce takie prawo że trzeba "niszczyć" samochód montując kraty, które uniemożliwiają składanie siedzeń i przewożenie dłuższych rzeczy po to żeby odliczyć sobie małe conieco ;-)

Pozdrawiam "Kratkę"

bebe - 2010-12-09, 19:46

Gdyby ktoś wyrzucał/sprzedawał taki tylno-siedzeniowy podłokietnik, to ja jestem chętny. :]

Pytanie do Uczonych W Piśmie™ - jaki jest nr referencyjny tego podłokietnika i po ile on w ASO? Zakładam, że będzie pasował do MCVki.

laisar - 2010-12-09, 20:41

Ja nie znalazłem - i obstawiam, że to wyłącznie polskie rękodzieło. Sugeruję więc kontakt z ASO...
krakry1 - 2010-12-09, 21:07

Jak Laisar nie znalazł - to nie ma, a szkoda, bardzo fajny ten podłokietnik.
laisar - 2010-12-09, 22:02

Dzięki za uznanie, ale tak dobrze to nie ma - katalog części ma trochę dziwnych rozwiązań (np podłokietnik jest w sekcji "obicie tylnych drzwi"), a niektóre są też dostępne tyko w jednej specyficznej konfiguracji, więc mimo dość skrupulatnego przeszukania go mogłem czegoś po prostu nie zauważyć.

W każdym razie jest to sprawa, z którą szczęśliwie ASO powinno sobie akurat dać radę bez większych problemów <;

billbill666 - 2010-12-09, 22:09

Miłego użytkowania i "szerokości" :-) koledze życzę!!!