DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Naklejki a la stepway

Jarosław P - 2011-01-07, 13:18
Temat postu: Naklejki a la stepway
Ostatnio myslę o upiekszeniu mojego auta jakimis fajnymi naklejkami np cos a la stepway.
co o tym myślicie , moze jakieś pomysły...

jjmalin - 2011-01-07, 13:56

no wiesz co podszywać się po stepwaya?? a gdzie pakiet SUV? relingi, alumki itd...
Jarosław P - 2011-01-07, 14:34

jjmalin napisał/a:
no wiesz co podszywać się po stepwaya?? a gdzie pakiet SUV? relingi, alumki itd...

napisałem coś a la stepway , a podszywać pod stepwaya się nie muszę bo mój laureat i tak jest lepiej wyposażony ! Stepway na plus ma atrakcyjny wyglad i z tym się zgadzam ale nic poza tym , zwiększony prześwit to tylko zwiekszenie oporu powietrza ( mniejsze osiągi , większe zyżycie paliwa itd ). Zwykłe sandero i tak jest dość wysokie.Stepway to wyposażenie wersji ambiance i tyle.

jjmalin - 2011-01-07, 19:40

ja sobie zrobie coś jakby laurete czyli komp pokladowy regulacja obu siedzen z przodu, biały obrotomierz i jesli chodzi o moc to chip. ja mam spalanie na poziomie 5,55555555555556

mam z tyłu na klapie naklejki ... juz mnie skrytykowali ale mi sie podoba

Jarosław P - 2011-01-07, 20:15

To trochę bez sensu jak dla mnie disel już i tak jest dużo drozszy niz benzyna jeszcze chcesz wykonac takie przeróbki to kolejne tysiace.To dlaczego nie kupiłeś po prostu lepszego auta ?
Ja kupiłem takie bo chciałem mieć nowe , a na lepsze mnie nie stać.To co mam musi wystarczyć i wystarcza najważniejsze by było niezawodne.

benny86 - 2011-01-07, 20:21

Ja też tego trochę nie rozumię, bo piszesz jmalin że na chipa musisz zarobić w wakacje, jak rozumię regularnych dochodów nie masz w postaci pensji... Nie lepiej tą kase przeznaczyć np. na wakacje ze znajomymi/dziewczyną itp?
krakry1 - 2011-01-07, 20:35

benny86 napisał/a:
Nie lepiej tą kase przeznaczyć np. na wakacje ze znajomymi/dziewczyną itp?
Jedni lubią dziewczyny ... inni lubią samochody ... a jeszcze inni lubią matematykę. :-P
jjmalin - 2011-01-07, 20:39

dziewczyny nie mam, a autko mam na lata ( przewidywany okres 10 lat jak nie wiecej ), rodziny utrzymywac nie musze wiec moge sie pobawic w komfort autka
krakry1 - 2011-01-07, 20:42

jjmalin napisał/a:
... autko mam na lata ( przewidywany okres 10 lat jak nie wiecej ...
... ach żeby można tak było z żoną - pomarzyć zawsze wolno. ;-)
Jarosław P - 2011-01-07, 21:01

jjmalin napisał/a:
dziewczyny nie mam, a autko mam na lata ( przewidywany okres 10 lat jak nie wiecej ), rodziny utrzymywac nie musze wiec moge sie pobawic w komfort autka

Jesteś młody i masz fantazję i tego my 40-latkowie możemy pozazdroscić , a tak na marginesie jak miałem niewiele więcej lat niż Ty to też usprawniałem moje autko jak się tylko dało , było piekne... mały szczegół-miałem do dyspozycji maluszka 126p , ale czasy sie zmieniają :-)

Jarosław P - 2011-01-07, 21:04

No ale miało być o naklejkach. Zwykłe sandero jest całe w jednym kolorze i dlatego pomyślałem że można by je jakoś ożywić np naklejkami , na pakiet suv mnie nie stać.
leo - 2011-01-07, 21:08

krakry1 napisał/a:
jjmalin napisał/a:
... autko mam na lata ( przewidywany okres 10 lat jak nie wiecej ...
... ach żeby można tak było z żoną - pomarzyć zawsze wolno. ;-)

Czemu "pomarzyć"?
Gdzieś czytałem, że dobra żona sama odchodzi po 7 latach...
(no chyba, że jej się wcześniej uda przejrzeć telefon męża... :mrgreen:

A w temacie: uważam, że należy dokonywać takich modyfikacji, jakie nam się zamarzą i na jakie nas stać. I wiek auta nie ma znaczenia, o ile auto jest naszym hobby.

Jarosław P - 2011-01-09, 21:35

Na allegro są naklejki na prawie wszystkie marki samochodów na drzwi , maskę itd , ale na dacię nie ma.
Mariusz - 2011-01-10, 18:11

Jarosław P napisał/a:
ale na dacię nie ma.

Jeszcze nie ma :-)

mekintosz - 2013-05-02, 22:49

Zamierzam wizualnie poprawic moj pojazd wyposazajac go w czarne chropowate najlejki na koncu drzwi pasazera. Ewentualnie idac za ciosem cos w rodzaju trojkata z zaokraglonymi bokami na wielkim pustym kawalku blachy ponad nadkolem. Widziałem ktos wrzucil na forum fotke z tak przerobionego stepwaya.

Moze ktos pomoze odszukac ja ?

Ewantualnie cos podbnego jak tu, tyle ze na srebrnym ciezko cos fajnie dopasowac.

mekintosz - 2013-05-05, 22:45

... moze po majówce ktos trafi na ślad tego stepwaya z naklejka na tylnym slupku ;-)
Piotrek721015 - 2013-05-06, 07:08

Może we fiacie lub toyocie popytaj o naklejki. Oni sprzedawali naklejki do aut.
mekintosz - 2013-05-06, 21:55

Ktos na naszym forum podrzucił link do modyfikacji tylnego slupka w ten sposob, ze czesc slupka była oklejna czarna naklejka porowata.
RAFALSKI - 2018-12-29, 12:25

Nie znalazłem sensowniejszego tematu o naklejkach więc zapytam tutaj. Czy ktoś próbował zdjąć naklejki STEPWAY z drzwi auta? Wydaje się, że są to zwykłe literki naklejone na lakier i powinny zejść jak każda inna naklejka ale wolę zapytać.

Chciałem zamówić fabrycznie bez tych naklejek ale w salonie usłyszałem, że nie jestem pierwszym który o to prosi ale nic z tego. Podobno dowiadywali się już w cześniej w tej sprawie w centrali i nie da rady.

Belphegor - 2018-12-29, 22:58

Próbował, próbował. Chłopak u mnie na myjni spędził nad tym sporo ponad godzinę. I to mimo opalarki do tego typu rzeczy i dobrego syfu do usuwania kleju.
GRL - 2018-12-30, 01:32

Ja wiem, że to nie jest "ten moment", ale się zastanów czy faktycznie chcesz się ich pozbyć.
Przy odsprzedaży brak naklejek będzie odstraszał 3/4 kupujących, którzy uznają, że "pewnie bity".

Fruxo - 2019-01-02, 18:24

Jeżeli masz zdolności kup preparat do usuwania naklejek z lakieru np wurtha plus elektryczna opalarka.
Jak nie to oddaj komuś poniżej 100 ci zdejmą

RAFALSKI - 2019-01-03, 16:57

GRL napisał/a:
Przy odsprzedaży brak naklejek będzie odstraszał 3/4 kupujących, którzy uznają, że "pewnie bity".

O tym nie pomyślałem. Może tak być ale nie zamierzam sprzedawać auta przynajmniej przez ładnych kilka lat. Żeby nie było problemu można cyknąć fotki z operacji zdjęcia naklejek, dla niedowiarków.
Fruxo napisał/a:
Jak nie to oddaj komuś poniżej 100 ci zdejmą

I to jest chyba najlepsza opcja. Sam się pewnie naklnę tylko przy tej robocie i zejdzie mi pięć razy dłużej niż komuś kto zna się na rzeczy.

Dzięki wszystkim za zabranie głosu i rozjaśnienie tematu :-)