|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Obecność podczas wykonywania drobnej naprawy w ASO
Lukas87 - 2011-01-10, 18:24 Temat postu: Obecność podczas wykonywania drobnej naprawy w ASO Jutro mam jechać bo tak jak wcześniej pisałem stuka przy mocniejszym hamowaniu w tylnym prawym kole. I chciałem was zapytać czy mam prawo być podczas usuwania tej usterki, albo czy jest jakiś paragraf potwierdzający, jeśli chcieli by mnie nie dopuścić bycia przy tym??
Chce widzieć co robią z moim autkiem bo roznie to jest
jjmalin - 2011-01-10, 18:28
z tego co wiem to NIEUPOWAŻNIONYM WSTĘP WZBRIONIONY. mnie na pewno by nie puścili, bo jesteś osobą trzecia a nie pracownikiem....
Mariusz - 2011-01-10, 18:30
Jeżeli nie zgodzą się to nic nie zrobisz. Będą tłumaczyć się BHP i prawo w tej kwesti jest po ich stronie. Spróbuj grzecznie poprosić o obecność podczas pracy i myślę, że nie będą robić kłopotu
Nikita_Bennet - 2011-01-10, 18:50
W ASO Fiata nigdy nie mieliśmy problemu patrzeć jak pracownik wykonuje robotę i jak się obchodzi z autem.
W Dacii - nie wiem jak jest bo odbiór się przedłuża i przedłuża i przedłuża i przedłuuuuużaaaa.
Ale powinni Cię wpuścić o ile nie narozrabiasz im za bardzo. Będziesz się upierał to załonią się BHP lub tajemnicą firmy lub inną głupotą.
TD Pedro - 2011-01-10, 19:00
W Lublinie "poczekalnia" dla klienta jest usytuowana pomiędzy dwoma halami serwisowymi oddzielonymi przeszklonymi ścianami umożliwiającymi ogląd samochodu naprawianego samochodu i jest bardzo dobre rozwiązanie zarówno dla klienta jak i dla serwisu. Na pewno nie jest to wyjątek...
Uzupełnię w Lublinie w Nazaruk-Service...oczywiście kawa, herbata, TV również
Lukas87 - 2011-01-10, 19:00
tak fiat pozwala bo bylem z SC kuzynki i od razu zapytali nas czy chcemy byc obecni podczas wykonywania przegladu
homik123456 - 2011-01-10, 19:03
U mnie w Toyocie tez jest tak ze przeszklone i widac z poczekalni co mechanicy robia aktualnie przy autach.
WhiteDragon - 2011-01-10, 22:21
W Renault/Dacia/Nissan u Dąbrowskich też jest taki przeszklony balkonik + TV + internet + darmowy barek z kawą i czekoladą na gorąco. Czasami sami przyjdą i poproszą by samochód obejrzeć od dołu razem z nimi.
maciek - 2011-01-10, 22:29
WhiteDragon napisał/a: | W Renault/Dacia/Nissan u Dąbrowskich też jest taki przeszklony balkonik + TV + internet + darmowy barek z kawą i czekoladą na gorąco. |
W carrerze tylko WiFi i można pójść na hale
eplus - 2011-01-11, 06:55
W Skodzie w Rzeszowie można, tylko raz się zdarzyło na kilkanaście, że mnie jakiś mechanik od innego auta wyprosił, bo rzekomo stałem mu w przejściu.
robertp1983 - 2011-01-11, 07:47
Mi na Jerozolimskich nie pozwolili, względy BHP.
marektbg - 2011-01-11, 08:33
robertp1983 napisał/a: | Mi na Jerozolimskich nie pozwolili, względy BHP. |
Jako behapowiec potwierdzam
A tam naprawdę to tylko dobra wola właściciela firmy i jego pracowników.
Jednakże kręcąca się osoba może tylko przeszkadzać i być czynnikiem zwiększającym ryzyko zawodowe na stanowisku serwisanta.
benny86 - 2011-01-11, 12:25
W ASO Opla można pod warunkiem że jest wolny pracownik, który zaprowadzi klienta do stanowiska gdzie jest obsługiwany jego samochód (w praktyce nie zdarzały się odmowy)
krakry1 - 2011-01-11, 16:23
TD Pedro napisał/a: | W Lublinie "poczekalnia" dla klienta jest usytuowana pomiędzy dwoma halami serwisowymi oddzielonymi przeszklonymi ścianami umożliwiającymi ogląd samochodu naprawianego samochodu i jest bardzo dobre rozwiązanie zarówno dla klienta jak i dla serwisu. Na pewno nie jest to wyjątek...
Uzupełnię w Lublinie w Nazaruk-Service...oczywiście kawa, herbata, TV również | Potwierdzam poza tym można przecież wejść, niby wychodząc na plac manewrowy, a przy okazji wszystko oblukać.
|
|