|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - regulacja oparcia dźwignią zamiast pokrętłem
Jarosław P - 2011-01-17, 19:13 Temat postu: regulacja oparcia dźwignią zamiast pokrętłem Regulacja pochylenia oparcia pokrętłem została zastąpiona dźwignią przynajmniej w dusterze ( nie wiem jak w innych modelach ? ) myślę że to lepsze rozwiązanie ponieważ redukuje niepotrzebny luz ( kiwanie się oparcia ). W zasadzie do pokrętła nic nie mam tylko denerwuje mnie ten nadmierny luz. A może da się coś z tym fantem zrobić , wyregulować ? Czy Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie ?
mekintosz - 2011-01-17, 20:20
Mialem w cyrtrynie AX regulacje jak w dusterze taka dzwignia. Luz w fotelach byl, wiec nie jest to chyba zalezne od sposobu regulacjia konstrukcji fotela. Dzwignia ustawia skokowo kat oparcia fotela, zas pokretlo co do stopnia. Czasem moze brakowac w wersji skokowej ulubionego kata, dlatego jestem zadowolony z kóleczka w Sandero. Szkoda, ze nie ma juz w wersji laurerate regulacji opracia ledzwiowego. Kiedys chyba w loganach bylo.
jackthenight - 2011-01-17, 20:28
mekintosz napisał/a: | Szkoda, ze nie ma juz w wersji laurerate regulacji opracia ledzwiowego |
Mnie się jeszcze udało kupić Sandero w 2008 roku, w którym ro regulacja lędźwiowa była z jakąś opcją, bodajże w przypadku chyba poduszek bocznych był montowany fotel z regulacją lędźwiową.
Jarosław P - 2011-01-17, 20:45
mekintosz napisał/a: | Mialem w cyrtrynie AX regulacje jak w dusterze taka dzwignia. Luz w fotelach byl, wiec nie jest to chyba zalezne od sposobu regulacjia konstrukcji fotela. Dzwignia ustawia skokowo kat oparcia fotela, zas pokretlo co do stopnia. Czasem moze brakowac w wersji skokowej ulubionego kata, dlatego jestem zadowolony z kóleczka w Sandero. Szkoda, ze nie ma juz w wersji laurerate regulacji opracia ledzwiowego. Kiedys chyba w loganach bylo. |
Mam w starym clio II regulację dźwignią i luzu nie ma.
robertp1983 - 2011-01-18, 07:39
mekintosz napisał/a: | Mialem w cyrtrynie AX regulacje jak w dusterze taka dzwignia. Luz w fotelach byl, wiec nie jest to chyba zalezne od sposobu regulacjia konstrukcji fotela. |
Potwierdzam, jeżdżę często Peugeotem Partnerem i także jest dźwignia regulacji, sytuacja podobna, luzy w oparciu fotela i do tego jeszcze większe niż w moim Loganie, zgłaszałem wczoraj na przeglądzie luzy w oparciu i dostałem odpowiedź, że w samochodach o podobnym standardzie ten luz jest aby była zapewniona regulacja pochylenia oparcia, więc ten typ tak ma
Mariusz - 2011-01-18, 17:09
jackthenight napisał/a: | mekintosz napisał/a: | Szkoda, ze nie ma juz w wersji laurerate regulacji opracia ledzwiowego |
Mnie się jeszcze udało kupić Sandero w 2008 roku, w którym ro regulacja lędźwiowa była z jakąś opcją, bodajże w przypadku chyba poduszek bocznych był montowany fotel z regulacją lędźwiową. |
Artur ja nie mam poduszek bocznych, a mam regulację lędźwiową.
Mikele - 2011-01-18, 17:33
Regulacja podparcia lędźwiowego była standardem w wersjach Laureate oraz Arctica do 2008 roku właśnie. Ja mam MCVkę z późnej produkcji z tego roku i u mnie już tej regulacji nie było, ale zamontowali mi jak się wykłócałem, bo w specyfikacji auta, kiedy zamawiałem, jeszcze była.
DD - 2014-08-04, 13:20
Czy jest coś na rzeczy z tego co napisali w tym wątku, że Sandero i Duster w podstawowych wersjach nie mają regulacji pochylenia oparć foteli?
laisar - 2014-08-04, 13:53
DD napisał/a: | Czy jest coś na rzeczy z tego |
Nigdy nie słyszałem, nie widziałem, nie spotkałem i nie znam nikogo, kto miałby taką wersję.
jan ostrzyca - 2014-08-05, 12:50
DD napisał/a: | Czy jest coś na rzeczy z tego co napisali w tym wątku, że Sandero i Duster w podstawowych wersjach nie mają regulacji pochylenia oparć foteli? |
Składanych oparć z tyłu nie mają.
DD - 2014-08-05, 12:58
jan ostrzyca napisał/a: | Składanych oparć z tyłu nie mają. |
Tak, to dość powszechnie wiadomo, że jest tylko jedno składane oparcie dla calej kanapy (oparcie jest niedzielone),
natomiast w ww wątku chodzi o regulację pochylenia oparć foteli z przodu.
|
|