|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - montaż wspomagania układu kierowniczego
dorsz - 2011-01-23, 16:09 Temat postu: montaż wspomagania układu kierowniczego Ktoś się orientuje czy jest możliwe założenie wspomagania układu kierowniczego do logana 1.4 2008, fabrycznie wyposażony w zwykłą maglownicę
jjmalin - 2011-01-23, 16:16
z tego co wiem to kolumna kierownicza do wymiany
laisar - 2011-01-23, 17:20
dorsz napisał/a: | czy jest możliwe założenie wspomagania układu kierowniczego do logana 1.4 2008, fabrycznie wyposażony w zwykłą maglownicę |
Nie - trzeba wymienić maglownicę oraz, jak napisał kol. jjmalin, kolumnę.
Gość - 2011-01-23, 21:21
To że trzeba wymienić maglownicę, wstawić pompę wspomagania i prawdopodobnie kolumne kierowniczą jest dla mnie oczywiste.Pytanie za 100 pkt. czy to wszystko będzie pasowało np;silnik czy będzie miał otwory technologiczne do zamocowania pompy, podobnie maglownica czy będzie pasowała do trawersu.Na ''chłopski rozum'' powinno pasować ,bo chyba wyposażenie jest zaprojektowane do samochodu a nie samochód do wyposażenia.
laisar - 2011-01-23, 21:25
dorsz napisał/a: | czy to wszystko będzie pasowało |
Będzie.
Gość - 2011-01-23, 21:47
Laisar jesteś pewien. Dla mnie sprawa jest poważna bo żona nie daje rady z manewrami na parkingu. Mówią ,że przez to że ręce ma jak bocian nogi.Z trzech możliwości tzn;
-wymiana samochodu
-wymiana żony
-montaż wspomagania
Postanowiłem założyć wspomaganie ale przed zakupem części chciałem zaczerpnąć języka wśród kolegów ze strony klubu czy to jest możliwe.
laisar - 2011-01-24, 09:07
Pewien na tyle, na ile to możliwe bez demontażu dwóch aut i porównaniu ich części (; A konkretnie, to na ile to podaje dokumentacja - można więc zgłębić temat samemu. Co zresztą zalecam, bo nie ma to jak wiedza zdobyta samodzielnie...
(Linki do serwisówek itp są do znalezienia na prawie wszystkich daćkowych forach - naszym też).
Co do meritum: można by też rozważyć założenie wspomaganie od wersji wysokoprężnej (czyli elektrohydraulicznego, zamiast czysto hydraulicznego jak w benzynówkach), albo nawet wręcz poszukać pasującego z innej renówki czysto elektrycznego (choć tu pewnie trzeba by więcej porzeźbić).
O wadach i zaletach dyskutowaliśmy np w http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1223 ale można jeszcze poszukać w innych tematach, albo innych forach / stronach / zapytać bezpośrednio mechaników.
DrOzda - 2011-01-24, 13:02
Moim zdaniem cała zabawa nie ma sensu. Twoje autko jest warte jakieś 12 - 14 tys PLN mniej więcej. Teraz sprawdź koszt części robocizny , dodaj potencjalne problemy ... no chyba że masz z jakiegoś rozbitka do wydłubania.
Możesz założyć węższe opony - zdaje się że 165/80R14 powinny pasować - ale trzeba by sprawdzić z instrukcją jakie producent dopuszcza - to trochę powinno pomóc ale dla odmiany pogorszy przyczepność samochodu.
stempik - 2011-01-24, 13:18
dorsz napisał/a: | -wymiana samochodu
-wymiana żony
-montaż wspomagania |
Można jeszcze kupić żonie autko ze wpomaganiem.
Koszt co przwda troszkę wyższy ale ma to swoje zalety ....
jjmalin - 2011-01-24, 14:39
ja bym wymienił żonę ...
krakry1 - 2011-01-24, 16:45
Wymiana żony to .... dużo, dużo, dużo wyższy koszt niż wymiana wspomagania.
jjmalin - 2011-01-24, 18:04
ale wiesz jak to leci złej baletnicy ... z całym szacuneczkiem dla małżowinki kolegi dorsz
RnR - 2011-01-24, 19:13
A ja radze sprawdzic jeszcze cisnienie w oponach i pilnowac go - ewentualnie delikatnie podbic - mam saxo bez wspomagania i tam jest roznica niebo a ziemia jesli za bardzo spadnie cisnienie a pozniej sie je ladnie podbije.
r70 - 2011-01-24, 20:16
moim zaniem albo trzeba zmienić samochód na taki ze wspomaganie (łącznie wyjdzie pewnie taniej niż grzebanie - chyba że się samemu wszystko zrobi a częsci za darmo), albo nauczyć żonę operowaniem jednocześnie sprzęgłem, gazem i kierownicą.
W tak lekkim samochodzie, jeśli ukł. kierowniczy jest sprawny a opony mają normalny wymiar i poprawne cisnienie, przy odrobinie wprawy można manewrować bez wspomagania jedną ręką.
stempik - 2011-01-25, 13:57
krakry1 napisał/a: | Wymiana żony to .... dużo, dużo, dużo wyższy koszt |
I na dodatek niczego nie rozwiązuje, a jedynie przesuwa w czasie.
SirBlue - 2012-06-06, 06:52 Temat postu: Montaż układu wspomagania kierownicy do Dacia Sandero Witam, czy istnieje możliwość bezkolizyjnego dołożenia wspomagania kierownicy do modelu Dacia Sandero 1.4 MPI rocznik 2009 ? Jaki jest koszt takiej instalacji ?
styrc - 2012-06-06, 07:00
Napewno nie ma wspomagania?
SirBlue - 2012-06-06, 07:03
styrc napisał/a: | Napewno nie ma wspomagania? |
Nie ma, brak pompy wspomagania oraz zbiorniczka na płyn
czaju - 2012-06-06, 07:35
montaż możliwy pewnie jest, ale nie będzie taki łatwy...
szczególnie że samochodzik ma już 3 latka, co stawia pod znakiem zapytania sensowność tej inwestycji (szukając kogoś kto miałby to zrobić, nawet najbardziej zdeterminowany, usłyszysz "w Dacii?! to się nie opłaca", co wypowiedziane w odpowiedni sposób zamyka temat w danym warsztacie)...
Anyway - gdybym mieszkał gdzieś bliżej moglibyśmy się spotkać, pojechać na jakiś kanał/podnośnik tak żeby było wiadome co będzie tak naprawdę potrzebne
laisar - 2012-06-06, 08:21
SirBlue napisał/a: | czy istnieje możliwość bezkolizyjnego dołożenia wspomagania kierownicy |
Zależy od definicji "bezkolizyjności" - technicznie oczywiście jest możliwe, ale wymaga sporo nakładów: http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=4674.
SirBlue napisał/a: | Jaki jest koszt takiej instalacji ? |
Ok. 6-7 kzł brutto: pompa, maglownica, kolumna, przewody plus drobiazgi...
Układ elektrohydrauliczny - prostszy montaż niż pompa napędzana paskiem akcesoriów - 7-8 kzł.
Uwaga: zgodnie z prawem, elementy układu kierowniczego muszą być nowe - nie można wykorzystać części używanych.
|
|