DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - Dacia duster jako straż pożarna w Polsce:)

Louis79 - 2011-02-06, 13:45
Temat postu: Dacia duster jako straż pożarna w Polsce:)
W kilku miastach Polski pojawił się duster jako straż pożarna oto przykład z Oleśnicy widziałem go we Wrocławiu :) --->>>patrz link
http://mojaolesnica.pl/article.php?id=2864

krakry1 - 2011-02-06, 13:59

Cytat:
Auto wyłonione w drodze przetargu kosztowało dokładnie 72 990 zł.
Jeżeli firmy będą wybierałyby SUV-y 4x4 w przetargach, w których jedynym kryterium jest cena - to namnoży nam się Dusterów służbowych, oj namnoży. :-)
benny86 - 2011-02-06, 15:05

krakry1 napisał/a:
Jeżeli firmy będą wybierałyby SUV-y 4x4 w przetargach

Podmioty gospodarcze, w których kapitał pochodzi z rąk prywatnych w ogóle nie są objęte ustawą o zamówieniach publicznych. Podlegają jej jednostki sektora finansów publicznych (będące własnością SP lub JST, bądż też założone przez nie) a i tutaj są pewne wyłączenia (np. wartość zamówienia poniżej 14 tysięcy euro)

SP=Skarb Państwa
JST=Jednostki Samorządu Terytorialnego

Dusterjack - 2011-02-06, 15:35

Myślę że Duster to dobry samochód dla firm, także prywatnych. Chodzi o branże budowlane, inwestycje typu autostrady, gdzie kierownicy, osoby odpowiedzialne za nadzór odcinków muszą się poruszać samochodami terenowymi, często 2x droższymi od Dustera. Duster spokojnie może je zastąpić. Widząc po przykładzie straży pożarnej z Oleśnicy, samochód ten będzie bezkonkurencyjny w przetagach. A może też wyposażyc w Dustery policjantów na wsiach i w małych miasteczkach? Jak widzę ganiających policjantów po szutrach i lasach za przestępcami w samochodach zwykłych osobowych, ta tak jak by się wybrali z motykę na słońce :-/
Jarosław P - 2011-02-06, 16:19

W Bielsku widziałem dustera w służbie jednej z wiekszych firm ochroniarskich na tym terenie.
eplus - 2011-02-06, 16:25

Ja widziałem ze znakiem ARR czy ARiMR.
Ryszard - 2011-02-06, 18:12

krakry1 napisał/a:
Cytat:
Auto wyłonione w drodze przetargu kosztowało dokładnie 72 990 zł.
Jeżeli firmy będą wybierałyby SUV-y 4x4 w przetargach, w których jedynym kryterium jest cena - to namnoży nam się Dusterów służbowych, oj namnoży. :-)

he... a i dobrze, może nasze podatki choć w ty wypadku będą ekonomicznie i sensownie wydatkowane,

Beckie - 2011-02-06, 18:17

W Suchym Lesie Straż Gminna ma Dustera.
SARCO - 2011-02-06, 20:02

Najlepsze są komentarze-ten od Q7 to pewnie jeden z zawiedzionych strażaków :mrgreen:
piotrres - 2013-07-18, 22:03

Dacia Duster 4WD Ambience, Straży Pożarnej pod Politechniką Rzeszowską.

matysz - 2013-07-19, 21:40

spokojnie spokojnie.
W zamówieniu da sie bez wiekszych problemów przemycić konkretny model chociażby poprzez wpisanie do SIWZ-u np szerokości minimalnej albo prześwitu itp i to wyeliminuje dustery ;)

Dusterjack - 2013-07-20, 09:29

Oczywiście że w SIWZ można wszystko wpisać, ale co z tego jeśli na przetarg jest określona kwota, najczęściej 2x mniejsza niż kosztuje taki przedmiot. Wtedy przetarg jest anulowany i jak zdążą to rozpisany po raz drugi. Ale wcześniej już sprawdzą za jaką kwotę max. mogą kupić to co ich interesuje, a i parametry przetargu zmieniają i wracają do rzeczywistości.