|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Technologia napraw blacharsko-lakierniczych w ASO
mekintosz - 2011-02-20, 10:55 Temat postu: Technologia napraw blacharsko-lakierniczych w ASO Witam
Uszkodzony czujnik krancowy autaoalarmu uszkodzil mi powloke lakiernicza od wewnetrznej strony maski. Uszkodzenie niewielkie, o srednicy 5 mm. Pracownik serwisu blacharsko lakierniczego obejrzal to dokladnie, szczegolnie sprawdzajac, czy to jest na pewno w miejscu stylu z czujnikiem. Nastepnie poinformowal mnie o koniecznosci malowania calej wewnetrznej powierzchni klapy od strony komory silnika. Taka jest rzekomo technologia naprawcza. Fajnie tylko czy nie jest to strzal w armaty w komara. Moze wystarczy miejscowo dobrze wyczyscic i pomalowac same pole powiedzmy 5x5 cm ? Najgorsze, ze przez pierdolke mam auto uziemione na 3 dni ! Czy u Was przy okazji drobnych napraw zawsze malowano caly element w ramach gwarancji w ASO ?
eplus - 2011-02-20, 11:01
Ciekawe, przecież spód klapy i tak nie jest jednolity - ma wzmocnienia i kanty, gdzieś i tak będzie przejście wycieniowane do oryginalnego lakieru, i czy łata będzie mieć 2cm czy pół metra średnicy - niczego to nie zmieni poza ilością roboty i zużytej farby.
Auto Krytyk - 2011-02-20, 11:48
Ja bym nie malował , wolałbym sam zaprawką 5mm pomalować. Tylko że mnie samochód jest potrzebny do pracy, ale jeżeli prywatnie możesz odstawić samochód na 3 dni to maluj śmiało. 5 mm to śmiech na sali malować całą maskę tym bardziej od spodu.
czaju - 2011-02-20, 12:06
u mnie zabrali Sandy na 5dni... korozja na tylnej klapie + prawy tylny próg. O ile klapę całą mi zrobili (jestem jednak pewny że tylko zewnętrzną część... otarcie po wewnętrznej zostało) (nawet wygięcia po montażu anteny cb, za co ich trochę nie lubię... ale tylko trochę), a próg... no raczej nie malowali całej ramy z błotnikami...
mekintosz - 2011-02-20, 18:45
TAXI AIRPORT napisał/a: | Ja bym nie malował , wolałbym sam zaprawką 5mm pomalować. Tylko że mnie samochód jest potrzebny do pracy, ale jeżeli prywatnie możesz odstawić samochód na 3 dni to maluj śmiało. 5 mm to śmiech na sali malować całą maskę tym bardziej od spodu. |
Dam sobie rade przez te 3 dni - w Warszawie jest na szczescie komunikacja publiczna Tylko zastanwiam sie, czy to torszke nie metoda "naciagania" Renault Polska na niepotrzebnie wielkie naprawy - czyli kase. Pozniej sie dziwimy cena serwisu w ASO.
jjmalin - 2011-02-20, 20:56
czesto na ASO sa wymuszane smieszne czynnosci naprawy np w Fordzie bylo cos takiego ze zamiast wymiany kolumny wymieniali wszystko jak leci przy okazji ...
|
|