|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Dacia w serialu rodzinka.pl
malygabrys - 2011-02-25, 21:18 Temat postu: Dacia w serialu rodzinka.pl Witam wszystkich.
Tak wszyscy rozpisują się w temacie Dacki w prasie, crash testy itp.
A moja druga połówka zauważyła nowy serial narazie na VOD Onet - rodzinka.pl - i co a tam główni bohaterowie ujeżdżają czarnego DUSTERA z Lookiem.
REKLAMA
eplus - 2011-02-26, 09:27
To już jest STALKING
W garażu - Duster
Otwieram internet -Daciaklub
W telewizorze -Duster
Do lodówki nie zaglądam, żywię się na mieście.
piotrkrk - 2011-02-26, 11:28
Rodzinkowy Duster i Małgorzata Kożuchowska:
http://aleseriale.pl/cid,...a,zwiastun.html
Całkiem zgrabny product placement w tym zwiastunie.
wat - 2011-02-26, 22:16
jak juz ona sie z dacką pokazuje to daci grozi klapa
gorszej baby do tego auta nie ma
billbill666 - 2011-02-26, 22:20
Duster z tą "gwiazdeczką"to na dwoje babka wróżyła
Seal - 2011-02-26, 22:33
billbill666 napisał/a: | Duster z tą "gwiazdeczką"to na dwoje babka wróżyła |
Najważniejsze, że Duster dostał tą rolę w filmie
eplus - 2011-02-26, 22:37
Ciekawe, czy jej będzie się psuł.
Mikele - 2011-02-27, 00:29
Ale się czepiliście Kożuchowskiej. A to nie jest wcale zła aktorka, tylko ma pecha mieszkając w Polsce gdzie najpopularniejsi aktorzy to ci, co grają w M jak...". Jeśli ona jest "gwiazdeczką" to kto jest gwiazdą ??? Dymna ? Krafftówna ?
A że dusterem będą jeździć to źle ? Bo trochę tak to wygląda jakby zaraz ktoś miał napisać, że to za słaba aktorka na tak Świetne auto :)
Prezes - 2011-02-27, 10:16
Mikele napisał/a: | Ale się czepiliście Kożuchowskiej. A to nie jest wcale zła aktorka, tylko ma pecha mieszkając w Polsce gdzie najpopularniejsi aktorzy to ci, co grają w M jak...". Jeśli ona jest "gwiazdeczką" to kto jest gwiazdą ??? Dymna ? Krafftówna ? | DUSTER? :D
Mariusz - 2011-03-02, 21:40 Temat postu: serial rodzinka.pl Nawet w serialu rodzinka.pl docenili markę Dacia. Tomasz Karolak jeżdzi z rodziną Dusterkiem
Prezes - 2011-03-02, 21:42
Właśnie obejrzałem, bardzo dużo wstawek z Dusterem. W testach dali ciała, ale reklamować się potrafią. Dziwy Panie, dziwy..
RnR - 2011-03-02, 22:01
Prezes - imho nie dali ciala tylko dokladnie zaplanowali wynik - samo zderzenie bylo na 4 wiec tak ograniczyli opcje (wybor ESP tylko w dieselu) i czujniki zeby napewno NIE dostal wiecej niz 3 - no i maja to co chcieli - DD ma 3 (mimo, ze w wersji z napinaczami i ESP SPOKOJNIE zasluguje na 4'y) no i jest marketingowa dzwignia do sprzedazy Renault - a Dacia i tak bedzie zamawiana powyzej mocy produkcyjnych :)
Prezes - 2011-03-02, 22:46
Pewnie jak weszli w serial nie wiedzieli, że się będzie tak dobrze sprzedawać :D
matucha - 2011-03-02, 22:48
Na moje, to Renault/Dacia daje do tego niezłe pieniadze za to, że Duster w serialu występuje.
Prezes - 2011-03-02, 22:50
Tak się napatrzyłem w tym serialu na te światła z 4x4, że na urodziny chyba swojemu Dusterowi kupię :P
piotrres - 2011-03-02, 23:22
eplus napisał/a: | Do lodówki nie zaglądam, żywię się na mieście. |
No poprostu Hoorrrszoł!
maciek - 2011-03-02, 23:36
jak nie widziałem Dustera na mieście ani jednego to od miesiąca widuję ciągle codziennie różne, teraz w TV, i w lodówce
paweloo97 - 2011-03-04, 17:03
Haha
Patrzę sobie opis nowego odcinka, a tu.....(...)Chłopcy są pod wrażeniem, że rodzice mieli kiedyś mercedesa kabrio.(...)
Aj tam, aj tam Duster też pro Nawet dziś takiego brązowego z lookiem w słońcu widziałem w ruchu, bardzo zgrabnie wglądał nawet.
TD Pedro - 2011-03-04, 17:52
paweloo97 napisał/a: | ... dziś takiego brązowego z lookiem w słońcu widziałem w ruchu, bardzo zgrabnie wglądał nawet.... |
może przejeżdżałeś obok jakiejś wystawy z duuużym lustrem?
a tak przy okazji to czym różni się wersja prestige którą posiadasz od pozostałych... oferowanych w sieci RP...
paweloo97 - 2011-03-04, 18:33
TD Pedro napisał/a: | paweloo97 napisał/a: | ... dziś takiego brązowego z lookiem w słońcu widziałem w ruchu, bardzo zgrabnie wglądał nawet.... |
może przejeżdżałeś obok jakiejś wystawy z duuużym lustrem?
a tak przy okazji to czym różni się wersja prestige którą posiadasz od pozostałych... oferowanych w sieci RP... |
A profilu nie aktualizowałem, wtedy miałem nadzieję, że jednak będzie (ale przecież golasa 4x4 też nie ma u nas i wszyscy o tym wiemy) A Duster jechał sobie na drodze
Marek1603 - 2011-03-24, 06:14 Temat postu: Duster w serialu "rodzinka.pl" Czy ktoś oglądał. Na końcu dziękują sponsorowi za udostępnienie dacii duster i otwieracz.
http://www.tvp.pl/seriale...nkapl/o-serialu
mrówa - 2011-03-24, 11:07 Temat postu: Re: Duster w serialu "rodzinka.pl" Nie oglądam tego serialu, a zwłaszcza że występuje Kożuchowska
Ale Duster rzeczywiście tam jest:
TD Pedro - 2011-03-25, 13:07
mrówa,
nie jesteś odosobniona... - ja też...
krakry1 - 2011-03-25, 16:28
Ja też tego nie oglądam - raz zobaczyłem kątem oka i zapytałem żonę:
- Czy to był Duster?
- A bo ja wiem? Ten samochód był czarny.
DrOzda - 2011-03-25, 17:09
krakry1 napisał/a: | Ja też tego nie oglądam - raz zobaczyłem kątem oka i zapytałem żonę:
- Czy to był Duster?
- A bo ja wiem? Ten samochód był czarny. |
Nie umieją robić product placement .... tak jak w Magdzie M. 15-krotne zbliżenie na znaczek Suzuki zanim aktor przekręci kluczyk plus dwadzieścia zbliżeń w czasie jazdy.
Albo Dacia Duster Kożuchowska edition by zrobili :)
maciek - 2011-03-25, 17:23
DrOzda napisał/a: | Albo Dacia Duster Kożuchowska edition by zrobili :) |
kto by to kupił
DrOzda - 2011-03-25, 23:27
Swift Joanna Brodzik edition się sprzedawał to tym bardziej deficytowy Duster Kożuchowska/Karolak :
http://www.motofakty.pl/a...ik_edition.html
zdzisiu27 - 2011-03-26, 07:18
Dusteorwi nie potrzeba żadnej reklamy. Czas oczekiwania nadal kilka miesięcy...
Cendra - 2011-03-31, 13:02
Wczoraj Duster w serialu rodzinka.pl , nie odpalał
mrówa - 2011-03-31, 13:20
Cendra napisał/a: | Wczoraj Duster w serialu rodzinka.pl , nie odpalał |
Serio
Prezes - 2011-03-31, 13:40
Bo paliwa nie miał. Dustery zawsze odpalają - no chyba, że się ich nie tankuje :D:D:D
Seal - 2011-03-31, 13:42
A może tam stoi atrapa
Prezes - 2011-03-31, 13:58
Nawet nim jeżdżą :) A jego światła mnie zaczarowały. Już sobie takie zamówiłem :)
Atrapą jest tylko granie w gry komputrowe, bo w WMP lecą :)
DrOzda - 2011-04-05, 12:19
http://satkurier.pl/news/...tawe-o-rtv.html
"Ustawa podtrzymuje zakaz lokowania produktów (product placement). Przewiduje jednak wyjątki - będzie on dozwolony w filmach, serialach, audycjach sportowych, rozrywkowych, jako nieodpłatne udostępnienie towaru, usługi w charakterze rekwizytu lub nagrody w audycji (nie dotyczy to programów dla dzieci). Audycje z product placement mają być wyraźnie oznaczone - w telewizji graficznie, a w radiu dźwiękowo. Z kolei zlecający lokowanie produktu nie może wpływać na treść programu."
czyli teraz będzie plansza - w tym serialu występuje Dacia Duster
tomala72 - 2012-10-20, 09:57 Temat postu: Rodzinka.pl Jak ktoś oglądał ostatnio nowe odcinki z drugiej serii to pewno zauważył, iż Boscy zmienili auto: Dustera na...?
Zagadka:)
Dla ułatwienia dodam, że serial jest znanym "spotem" reklamowym Dacii i Almy:)
Axia - 2012-10-20, 10:06
Oczywiście ze na Lodgy :D I nawet koła nie umieli wymienić. Mogli zaznaczyć, że nie trzeba wymieniać bo koła zapasowego nie ma :P
Jedno trzeba zaznaczyć - wyglądała naprawdę nieźle :)
tomala72 - 2012-10-20, 10:28
na początku drugiej serii nie było żadnego auta a torby z zakupami całe szare:)
Widocznie się dogadali bo znowu Alma i Dacia tylko nie Duster...zdrajcy:)
Dodam jeszcze, że Karolak ostatnio dwa razy proponował synkowi ogórki z Krakowskiego Kredensu z pięknym wykadrowaniem etykiety na słoiku:)
Chyba se skoczę do Almy i kupię te ogórasy i trochę kiełbasy Rotmistrza oraz sera dobrego i winko na sobotni wieczorek:)
Axia - 2012-10-20, 10:49
Duster i bez reklamy świetnie się sprzedaje przyszedł czas na promocję Lodgy. Podjęta więc przez Dacię decyzja wcale mnie nie dziwi. Sama nie oglądam serialu, ale jak kątem oka zobaczyłam w tv nową Lodgy to podeszłam sobie popatrzeć :)
eplus - 2012-10-20, 14:55
Czy w takim razie ktoś sprzedawał ostatnio 2-letniego, nie bitego czarnego Dustera Looka? Ja wiem, że to tylko fabuła, ale się kupy nie trzyma - zamienić Dacię na Dacię.
BoloSr - 2012-10-22, 08:39
eplus napisał/a: | Czy w takim razie ktoś sprzedawał ostatnio 2-letniego, nie bitego czarnego Dustera Looka? Ja wiem, że to tylko fabuła, ale się kupy nie trzyma - zamienić Dacię na Dacię. |
jak juz to zmienili Honde na Dacie :)
Dacia byla w 2 sezonach a w 3 sezonie na poczatku pojawial sie Honda dopiero od 4- czy 5 odcinak pojawila sie znowu Dacia
sereq - 2012-10-22, 10:00
BoloSr napisał/a: | eplus napisał/a: | Czy w takim razie ktoś sprzedawał ostatnio 2-letniego, nie bitego czarnego Dustera Looka? Ja wiem, że to tylko fabuła, ale się kupy nie trzyma - zamienić Dacię na Dacię. |
jak juz to zmienili Honde na Dacie :)
Dacia byla w 2 sezonach a w 3 sezonie na poczatku pojawial sie Honda dopiero od 4- czy 5 odcinak pojawila sie znowu Dacia |
Zgadza się, wygląda po prostu na to że model Lodgy nie był dostępny do wypożyczenia do serialu w momencie kręcenia pierwszych odcinków
DrOzda - 2012-10-22, 10:06
sereq napisał/a: |
Zgadza się, wygląda po prostu na to że model Lodgy nie był dostępny do wypożyczenia do serialu w momencie kręcenia pierwszych odcinków |
Scenarzyści i majketingowcy dali d... mogli nakręcić te kilka odcinków z Dusterem a potem małą wstawkę zrobić o zmianie auta .....
sereq - 2012-10-22, 10:09
DrOzda napisał/a: | sereq napisał/a: |
Zgadza się, wygląda po prostu na to że model Lodgy nie był dostępny do wypożyczenia do serialu w momencie kręcenia pierwszych odcinków |
Scenarzyści i majketingowcy dali d... mogli nakręcić te kilka odcinków z Dusterem a potem małą wstawkę zrobić o zmianie auta ..... |
no ktoś na pewno dał d... bo pewnie umowa na Dustera obejmowała tylko I serię. Bardziej skłaniam się ku temu że Dacia nie zdążyła, te odcinki pewnie były kręcone w I połowie roku
Marcinho - 2012-11-26, 16:36
Teraz leci Rodzinka.pl i mają Lodgy w końcu bardziej rodzinne auto niż Duster i chcą go zareklamować bo ktoś ogląda w końcu te seriale. ( ja tam wolę Dustera)
tomala72 - 2012-11-26, 20:03
Ja ogladam:)
Jak trafie czasami w programie TV:)
W rodzince zobaczyłem pierwszy raz Dustera:)
RenaultDacia - 2012-11-26, 20:31
Też się przyznam, że zauważyłem od razu te Dacie w "Rodzince" ;) Co do wyboru, to Duster to dla mnie auto idealne (napęd 4x4 przede wszystkim), ale strasznie mi się przejadł z wyglądu a Lodgy jeszcze "pachnie nowością"... Ciężki wybór.
wolant - 2012-11-27, 18:45
sereq napisał/a: | DrOzda napisał/a: | sereq napisał/a: |
Scenarzyści i majketingowcy dali d... mogli nakręcić te kilka odcinków z Dusterem a potem małą wstawkę zrobić o zmianie auta ..... |
no ktoś na pewno dał d... bo pewnie umowa na Dustera obejmowała tylko I serię. Bardziej skłaniam się ku temu że Dacia nie zdążyła, te odcinki pewnie były kręcone w I połowie roku |
Nie mogli pokazać Dustera a mogli Hondę? Dzwine to. Sklecili więc na szybko umowę na te kilka odcinków z Hondą, a nie mogli tego zrobić z Dacią?
sereq - 2012-11-27, 22:20
wolant napisał/a: | sereq napisał/a: | DrOzda napisał/a: | sereq napisał/a: |
no ktoś na pewno dał d... bo pewnie umowa na Dustera obejmowała tylko I serię. Bardziej skłaniam się ku temu że Dacia nie zdążyła, te odcinki pewnie były kręcone w I połowie roku |
Nie mogli pokazać Dustera a mogli Hondę? Dzwine to. Sklecili więc na szybko umowę na te kilka odcinków z Hondą, a nie mogli tego zrobić z Dacią? |
Nie wiem czy się przyjrzałeś, ale ta Honda miała zasłonięte emblematy z logami marki. Często stosowany "trick" w serialach, gdzie trzeba użyć jakiegoś samochodu, a nie ma umowy na product placement ;)
Prezes - 2012-11-28, 08:58
Serial czasem oglądam, ale ostatnio bije on rekordy jeżeli chodzi o lokowanie produktów.. Jakby jedna wielka reklama.. a to soczek, a to sklep, a to pasztet z ogórkiem, ehhh...
maciek - 2012-11-28, 09:09
Prezes napisał/a: | Serial czasem oglądam, ale ostatnio bije on rekordy jeżeli chodzi o lokowanie produktów.. Jakby jedna wielka reklama.. a to soczek, a to sklep, a to pasztet z ogórkiem, ehhh... |
normalka, znajdź mi serial który nie ma Lokowania Produktu
Prezes - 2012-11-28, 10:34
Za dużo seriali nie oglądam, ale żeby co 2 minuty przez kilkanaście sekund patrzeć jak Karolak pije sok.. to chyba przegięcie.
Karenzo - 2014-06-17, 00:14
Oby tylko przeżyła spotkanie z kortonami bo będzie że dacie robią z papieru
eio - 2019-05-07, 17:59 Temat postu: Dacia w serialu - lokowanie produktu Przypadkiem włączyłem tv na rodzinkę.pl - Seria III odc. 65. Rodzinka jedzie autem, na kierownicy logo Dacii. Auto uległo awarii, chyba guma. Ujęcie auta z zewnątrz - Dacia Lodgy. Ciekawe jak lokowanie wpłynie na wzrost sprzedaży.
DrOzda - 2019-05-07, 18:29
Łoooo matko jakie archeo - to był rok 2012 wcześniej lokowali Dustera a potem Citroena C4 Picasso
eio - 2019-05-07, 19:20
A ja to dopiero zobaczyłem.
Belphegor - 2019-05-07, 20:13
DrOzda napisał/a: | Łoooo matko jakie archeo - to był rok 2012 wcześniej lokowali Dustera a potem Citroena C4 Picasso |
I jeszcze C4 Cactus się przewinął.
Dymek - 2019-05-08, 08:18
Krótko był też Jeep, sporo wcześniej chyba jakaś Honda...
|
|