DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - samochód z Tesco? - czemu nie...

TD Pedro - 2011-03-10, 10:20
Temat postu: samochód z Tesco? - czemu nie...
ciekawe czy w Polsce to miałoby szanse...
http://moto.onet.pl/16394...kul.html?node=6

- wszak większość oferowanych na rynku wtórnym samochodów to wg sprzedających: "samochód dziadka, używany tylko do kościółka, nie bity, mało śmigany, prawie funkiel" :mrgreen: :lol: :-P

benny86 - 2011-03-10, 11:41

Jak dla mnie żaden problem, pod warunkiem że byłaby możliwość odwiedzenia wybranego przez klienta serwisu przed kupnem. Już teraz w Auchan dealerzy różnych marek wystawiają samochody pokazowe, ale są to nówki a sposób ma jedynie przyciągnąć klienta do salonu... W używanych to, czy komis będzie osobną firmą, czy będzie działał pod szyldem którejś zsieci handlowych nie ma dla mnie żadnego znaczenia...
czaju - 2011-03-10, 14:38

Jest przecież caroutlet.pl...
eplus - 2011-03-10, 17:07

W USA podobno jeśli ktoś jest w 100% solidny, uczciwy i wiarygodny, to mawia się "Możesz od niego w ciemno kupić używany samochód".
A czy TY kupiłbyś używany samochód od Tesco :?:

TD Pedro - 2011-03-10, 19:21

eplus napisał/a:
A czy TY kupiłbyś używany samochód od Tesco :?:

do Tesco nic nie mam ale przecież Tesco nie będzie sprzedawać własnych samochodów tylko działać na zasadzie komisu a jakie można mieć zaufanie do komisów to już każdy to ocenia według własnych/zasłyszanych*, doświaczeń/domysłów*,
gdyby chodziło o samochody nowe - to co innego... :lol:

* - niepotrzebne skreślić

czaju - 2011-03-10, 20:07

ja lubie komisy... czasami to jedyne miejsce gdzie można spotkać samochody po katastrofach lotniczych (oglądałem taką jedną Clijówkę bezwypadkową, w której znalazłem części z conajmniej trzech samochodów i trochę nierówno zespawane), ale czasami można znaleźć perełki...
TD Pedro - 2011-03-10, 20:10

znam ciekawsze miejsca na poprawę humoru... :mrgreen:
benny86 - 2011-03-10, 20:26

Ja komisy dzielę na dwie grupy: małe rodzinne biznesy oferujące niedrogie ale w beznadziejnym stanie samochody (zdecydowana większość rynku) i te normalne, prowadzące działalność na dużo większą skalę - tutaj ceny są zauważalnie wyższe, ale i znależć coś sensownego (zwłąszcza z benzyniakiem pod maską)nietrudno. Jeśli ktoś chce namiar na taki komis w żorach (woj. śląskie) to mogę podesłać na priv (przy czym większość aut od 15tys wzwyż, choć są wyjątki)
tweeciak - 2011-04-05, 11:05

Oferta Tesco
chriskb - 2011-04-05, 12:13

Na szczęście Daci nie ma w ofercie.
stempik - 2011-04-05, 14:56

chriskb napisał/a:
Na szczęście Daci nie ma w ofercie.

Nie bardzo rozumiem czemu na szczęście.
Co prawda nie planuję zmian w tym ani w przyszłym roku ale gdyby była jakaś okazja to kto wie. Byle nie z kierownicą z prawej strony

DrOzda - 2011-04-05, 15:31

A Dacia wogóle jest oferowana w UK ?
Chyba May by się pochwalił w TopGear nabytkiem Sandero :)

chriskb - 2011-04-05, 17:44

stempik,

Od przyszłego roku Dacia będzie prawdopodobnie w GB. http://www.autoinfo.pl/wi...ii-od-2012-roku
Nie mam dobrego zdania o sprzedaży produktów technicznych przez TESSCO, ale świat się zmienia i całkiem możliwe, że będą okazje sprzedawane przez sieć TESSCO może nawet samoloty.

Pozdrawiam
:-)