DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - Problemy ze stroną Dacia.PL

Grunschlk - 2011-03-10, 11:04
Temat postu: Problemy ze stroną Dacia.PL
Witam
Trochę z ciekawości zajrzałem na stronę dacia.pl szukając cennika sandero.
Niestety nie znalazłem, więc chciałem skonfigurować auto, i wyskoczył taki błąd:

Cytat:
BŁĄD
Przepraszamy, strona w trakcie aktualizacji. Zapraszamy ponownie wkrótce.

Pojawia się już co najmniej dwa dni. Czy to może jakaś zmiana cennika?

Jeżeli moja Szanowna Rodzicielka zdecyduje się na posiadanie własnych czterech kółek, chciałbym namówić ją właśnie na sandero.

Lukas87 - 2011-03-10, 11:09

jak sie nie myle ostatnia aktualizacja cennika wlasnie tak wygladala :roll:
mekintosz - 2011-03-10, 11:36

Juz od poniedzialku nie moge wbic sie na konfigurator Sandero i Logan sedan. Cos im dlugo ida te zmiany cen.
laisar - 2011-03-10, 11:59

http://www.daciaklub.pl/forum/shoutbox_view.php
Cytat:
[Czw 15:53] benny86: na razie wiem tylko tyle że od piątku 18.02 nie działa - od tego dnia sprawdzam

benny86 - 2011-03-10, 12:09

No niestety, jutro minie 3 tygodnie jak konfigurator sandero i logana sedan nie działa (a możliwie że wcześniej nie działał) Pozostaje tylko osobisty kontakt z salonem lub ofertyna otomoto.pl i allegro. Meilowałem jakiś czas temu (chyba ok 20 lutego) do RP, poinformowano mnie o "przekazaniu sprawy do wydziału wewnętrznego", grzecznie podziękowano za zainteresowanie marką i tyle. Od tamtej pory żadnych zmian - z ciekawości sprawdzam co dziennie.
Sam chcę obserwować cennik sandero bo siostra stwierdziła jednak że spark czy panda są za małe (mimo że większe od obecnego Ka) a sandero od początku się jej podobało. Nie wie tylko czy zakup będzie w grudniu 2011 czy grudniu 2012 (zależy przede wszytskim od kondycji obecnego auta, która na razie jest całkiem całkiem)

laisar - 2011-03-10, 12:21

Nie działanie konfiguratora to kicha, ale do celów podstawowych jest przecież cennik w PDF-ie, jakby co - wystarczy.
benny86 - 2011-03-10, 12:50

Tak, tylko że w przypadku Sandero nie ma też tego cennika (wchodząc w "nowe samochody"-->sandero-->po prawej stronie zawsze był cennik w pdfie). Jedyna informacja o cenach jest w zakładce "gama i wyposażenie"
mrówa - 2011-03-10, 12:55

benny86 napisał/a:
Tak, tylko że w przypadku Sandero nie ma też tego cennika (wchodząc w "nowe samochody"-->sandero-->po prawej stronie zawsze był cennik w pdfie). Jedyna informacja o cenach jest w zakładce "gama i wyposażenie"

W miejscu, gdzie był cennik widnieje "kreska", po kliknięciu link z pdf-em działa.
Ewentualnie: http://dacia.pl/media/san...04/AM11_SAN.pdf

Seal - 2011-03-12, 18:52

mrówa napisał/a:
benny86 napisał/a:

W miejscu, gdzie był cennik widnieje "kreska", po kliknięciu link z pdf-em działa.
Ewentualnie: http://dacia.pl/media/san...04/AM11_SAN.pdf

Działa tylko kto się domyśli, że trzeba w te kreski kliknąć :lol:

maciek - 2011-03-12, 19:18

ten Admin Dacii to chyba tam pracuję 5min na tydzień
benny86 - 2011-03-13, 13:21

Dokładnie, można próbować i wysyłać meile z zapytaniem kiedy uruchomią konfigurator sandero:) Najwidoczniej Panowie w RP mają bardzo specyficzne rozumienie pojęcia "wkrótce"
maciek - 2011-03-13, 13:47

chyba już działa konfigurator
benny86 - 2011-03-13, 14:08

Sandero w ogóle nie działa, sedana wskakuje ale gdy wybiorę rodzaj silnika (benzyna/diesel) wyskakuje błąd
maciek - 2011-03-13, 14:13

u mnie Logan nie działa
MarkD - 2011-03-23, 16:16

A konfigurator Sandero dalej nie działa ...
benny86 - 2011-03-23, 16:18

Owszem, sprawdzam codziennie... Wieczorem napisze meila do RP, ciekawe czy tym razem teżpoinformują " o przekazaniu sprawy do wydziału wewnętrznego" :-? :-/
eplus - 2011-03-24, 17:56

Na Sandero jest promocja zniżka 1000,- na wszystkie wersje, golas od 28.900,-
benny86 - 2011-03-24, 18:10

Pozwoliłem sobie na ponowny email do RP w sprawie konfiguratora Sandero - bardzo grzeczny, ale jednocześnie troszkę ironiczny wobec określenia "wkrótce" :))

EDIT: KOnfiguratora nie ma i nie wiadomo kiedy będzie

Cytat:
Szanowny Panie,

W nawiązaniu do Pana e-maila uprzejmie informujemy, iż aktualnie nie posiadamy informacji kiedy konfigurator na stronie zacznie poprawnie działać. Cały czas monitujemy tą sprawę.

Uprzejmie informujemy także, iż aktualną ofertę handlową wraz z cennikiem może przedstawić Panu sprzedawca Dacia. Jeśli chciałaby Pan aby pracownik salonu Dacia niezobowiązująco skontaktował się z Panem, bardzo prosimy o informację zwrotną wraz z podaniem wybranego Partnera Dacia, który miałby do Pana oddzwonić (lista znajduje się w załączniku). Prosimy również, dla ułatwienia takiego kontaktu, o podanie Pana numerem telefonu.

Dziękujemy za zainteresowanie marką DACIA.

W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami pod numerem telefonu (+48 22) 575 94 44 – jesteśmy do dyspozycji Klientów od poniedziałku do soboty w godzinach od 08.00 do 20.00.

Z poważaniem,

Odpowiedż RP :)

mrówa - 2011-03-27, 13:31

benny86 napisał/a:

EDIT: KOnfiguratora nie ma i nie wiadomo kiedy będzie

Odpowiedż RP :)

No, ciekawa sprawa... A monitorować można długo...
Jako ciekawostkę mogę dodać, że cennik i katalog sandero są widoczne po zaznaczeniu (podświetleniu). Chyba zostały napisane białą czcionką...

benny86 - 2011-03-27, 14:07

U mnie nie działa. Czasami zaskoczy pierwsyz etap konfiguratora, ale wprowadzając jakiekolwiek zminy (n. wybór lakieru, ON zamiast PB)pojawia się długi tajemniczy link. Po jego kliknięciu wyskakuje komunikat o aktualizacji stronki.
TD Pedro - 2011-03-27, 14:18

miałem przed chwilą to samo... już nawet ogłosiłem na forum, że działa ale po chwili, po sprawdzeniu "drugiego kroku" pojawił się też taki dziwny komunikat ... i szybko post usunąłem... ;-)
mrówa - 2011-03-27, 14:58

TD Pedro napisał/a:
miałem przed chwilą to samo... już nawet ogłosiłem na forum, że działa

Miałam tak samo i też chciałam na forum to ogłosić, a tu ZONK.

Piotr_K - 2011-03-31, 08:57

Pisałem do Renault - odpowiedź :
"W nawiązaniu do Pana e-maila uprzejmie informujemy, iż Pana uwagi zostały przekazane do działu wewnętrznego. Aktualnie nie posiadamy informacji kiedy konfigurator na stronie zacznie poprawnie działać.
Uprzejmie informujemy, iż aktualną ofertę handlową wraz z cennikiem może przedstawić Panu sprzedawca Dacia. Jeśli chciałaby Pan aby pracownik salonu Dacia niezobowiązująco skontaktował się z Panem, bardzo prosimy o informację zwrotną wraz z podaniem wybranego Partnera Dacia, który miałby do Pana oddzwonić (lista znajduje się w załączniku). Prosimy również, dla ułatwienia takiego kontaktu, o podanie Pana numerem telefonu."

Marta SOBCZAK
Dział Kontaktów z Klientami
Tel : +48 22 575 99 99

Renault Polska Sp.z o.o.
ul. Marynarska 13
02-674 Warszawa

TD Pedro - 2011-03-31, 10:26

stara/ła śpiewka... :-P
MarkD - 2011-03-31, 13:29

Ja też pisałem i nie dostałem nawet tej zwrotki. Podejście takie sobie ...
benny86 - 2011-03-31, 14:40

Ja pisałem 2 razy i 2 razy dostałem podobną odpowiedz, również od Pani Marty Sobczak.
MarkD - 2011-03-31, 17:06

Ale żeby ... ten konfigurator to coś skomplikowanego było .... Za to w Skodzie, działa za#$%^ście :mrgreen:
mrówa - 2011-04-06, 19:58

Coś jednak drgnęło. Po wielu próbach wyjaśnień (i listach od naszych forumowiczów), sprytny informatyk zdołał wpisać na stronie konfiguratora:
STRONA W TRAKCIE AKTUALIZACJI.
ZAPRASZAMY PONOWNIE W PÓŹNIEJSZYM TERMINIE.

P.S. Za to teraz żaden konfigurator nie działa :mrgreen:

TD Pedro - 2011-04-06, 21:13

pewnie szykują obniżki cen... :mrgreen:
laisar - 2011-04-07, 14:09

Pojawiły się nowe cenniki, ale oprócz likwidacji upustu 1000 zł i podwyżki większości dusterów o 250 zł nie zauważyłem w nich nic nowego...
benny86 - 2011-04-07, 14:12

Ostatnio znalazłem działający konfigurator Sandero, żeby było zabawniej nie na dacia.pl ale na mojeauto.pl... Jeśli mnie pamięć nie myli ceny arctici i laureate z grubsza się zgadzały, podobnie jak i opcji do nich zamawianych, ale 100% pewności nie mam
eplus - 2011-04-07, 15:53

Na takich konfiguratorach-mirrorach to ja bym nie polegał. A już wkurzają mnie strony typu Ceneo - gdy wrzucam w Google coś, co potrzebuję: "bulbulator cena", to na pierwszym miejscu mam "Ceneo - bulbulatory - znaleziono 0 ofert od 0zł do 0zł." :mrgreen: :mrgreen:
MarkD - 2011-04-07, 21:17

Dostałem po tygodniu taką odpowiedź:

Na wstępie przepraszamy za długi czas oczekiwania na odpowiedź z naszej strony. Wynikał on jednak z konieczności skonsultowania się w sprawie zgłoszonego przez Pana problemu z działem odpowiedzialnym za nasze strony internetowe. Serdecznie przepraszamy za długotrwałe problemy techniczne na naszej stronie internetowej dacia.pl. Problem niestety jest dosyć złożony, aktualnie pracujemy nad jego rozwiązaniem z centralą Renault w Francji. Gdy tylko otrzymamy konkretne informacje, niezwłocznie się z Panem skontaktujemy.

Piotr_K - 2011-04-08, 20:57

Od dzis nie dziala tez konfigurator Dustera, na czeskich stronach problemu nie ma i mają całkiem inny konfigurator.
maciek - 2011-04-08, 21:29

Piotr_K napisał/a:
Od dzis nie dziala tez konfigurator Dustera, na czeskich stronach problemu nie ma i mają całkiem inny konfigurator.

oni chyba w ogóle nie mają

Piotr_K - 2011-04-08, 23:34

Mają ale inny... ciekawa jest reklama na intro .... stwierdzenie, że torebka pani jest droższa od Dustera... ;-D kon by sie uśmiał
mrówa - 2011-04-10, 16:48

eplus napisał/a:
A już wkurzają mnie strony typu Ceneo - gdy wrzucam w Google coś, co potrzebuję: "bulbulator cena", to na pierwszym miejscu mam "Ceneo - bulbulatory - znaleziono 0 ofert od 0zł do 0zł." :mrgreen: :mrgreen:

Z tego powodu nie korzystam z takich serwisów :evil:

Wysłany: 2011-04-08, 21:57
Piotr_K napisał/a:
Od dzis nie dziala tez konfigurator Dustera

Nie od "dzisiaj", tylko od co najmniej wtedy:
Wysłany: 2011-04-06, 20:58
mrówa napisał/a:

P.S. Za to teraz żaden konfigurator nie działa

Jarosław P - 2011-04-10, 18:58

Z ta stroną daci to juz jest skandal. Tyle czasu nie działa konfigurator sandero i logana.
mekintosz - 2011-04-11, 02:10

Jarosław P napisał/a:
Z ta stroną daci to juz jest skandal. Tyle czasu nie działa konfigurator sandero i logana.

Podpisuje sie pd tym. Jakieś jaja sobie robią z potencjalnych klientów. Przy "dostępności" samochodów w salonach, "zachęcającym" czasie oczekiwania na pojazd, często wybitnie "profesjonalnej" obsłudze przedsprzedażnej w salonach jeszcze niekończąca się awaria konfiguratora on line ! Może to wrecz "spisek" centrali by ludzie niemogący doczytać szczegółów oferty Dacia wybrali Renault ? Wstyd komuś sugerować marke dacia. Niby co powiem jak komuś się spodoba moje sandero - gnaj do salonu bo on line nic nie znajdziesz na stronie dystrybutora ? Pewnie wiele osob po "przygodzie" z konfiguratorem wygoogla inne działające strony konkurenyjnych marek.

PS. Wygadałem co mi leżało na sercu ;-)

maciek - 2011-04-11, 05:31

fiatowi też się pier........ Konfigurator tyle że część dziala
laisar - 2011-04-11, 07:27

mekintosz napisał/a:
Wygadałem co mi leżało na sercu

I słusznie, bo to rzeczywiście jest straszliwa chała - a najgorsze, że właściwie nieustanna albo coś nie działa, albo jest nieaktualne...

(Co prawda słyszałem, że problem leży zdaje się w tym, że stronami zarządza ta nie niepolska, centralna centrala, ale ostatecznie jest to nieważne - fakt jest taki, że strony PL są do bani, a na ile widać, w większości innych krajów jest lepiej).

Piotrek721015 - 2011-04-11, 07:43

Szwagier mnie też bombarduje pytaniami o dustera, bo chce kupić w konfiguracji do 50 tys. zł, a z konfiguratorem kicha. Przerzucił się na stepway'a, a tam też nie działa. Załamany chłop nie wie co wybrać, z jakim wypasem, bo auta mu się podobają, ale nie wie jakie wybrać. Tym bardziej, że czeka cały czas kiedy konfigurator zaskoczy.
laisar - 2011-04-11, 07:51

Eno, nie należy też przesadzać w drugą stronę - konfiguratory nie działają, ale przecież cenniki są dostępne (nawet jeśli tylko w PDF-ach). Albo można skorzystać ze stron niezależnych (SAMAR, MojeAuto itp)...

Wszystkie wersje pozwalają się przynajmniej z grubsza zorientować, co i jak, a po konkretną ofertę i tak trzeba się zgłosić do salonu, bo przecież wszędzie jest zastrzeżenie, że te internetowe informacje jej "nie stanowią w rozumieniu kodeksu" <;

Fakt jednak, że konieczność dodatkowych starań, żeby móc komuś wpłacić własne pieniądze, może być więcej niż trochę irytująca...

benny86 - 2011-04-11, 11:09

maciek, owszem, ale u fiata (a dokładniej: euromot żory, ganinex pszczyna) najczęściej wybierane wersje pandy grande punta/punta evo są dostępne od ręki, a ceny cały rok te samo tylko nazwę promocji zmieniają (np. wyprzedaż rocznika, lato z fiatem, wiosenna oferta itp itd)

Piotrek721015, jeśli szwagier już konkretnie zainteresowany to weż Go na przejażdżkę Dusterem, wstąpcie do salonu, może jakikolwiek gratis da radę utargować? Do 50 tys. zł to chyba tylko ambience 1.6 4x2 plus klima? BO Laureate to już około 51 tys. zł jeśl dobrze pamiętam

POS - 2011-04-11, 15:31

Obecnie wszystkie konfiguratory zostały wyłączone aby usunąć definitywnie błąd z którym wiązał się niedziałający konfigutrator Sandero. Problem jest we Francji a RP musi cierpliwie czekać i udzielać takich właśnie odpowiedzi jakie tu przytaczacie.

Nawiązując do tematu, jako Sprzedawca samochodów Dacia chciałbym wszystkich zachęcić do kontaktu telefonicznego bądź mailowego. Skonfigurję ofertę, prześlę na mail i odpowiem na wasze pytania.
Jestem do waszej dyspozycji.
Pozdrawiam
Piotr Szlęzak
22 5444 017
piotr.szlezak.rrg@dealer.renault.com.pl

Piotrek721015 - 2011-04-11, 17:43

Dzieki Benny86 za pomysł. Właśnie szwagra powoziłem i z bólem odstałem na krótką przejażdżkę kierownice, aby mógł sam próbować jazdy dasterem. Zachwycony. Chyba jednak będzie Daster laureate 1.6, 4x2. Kwestia faktycznie hjeszcze ewentualnych targówu dilera, chociaż on nie zaduży chłop jest to i Stepwey'a musiaał by popróbować.
laisar - 2011-04-12, 08:16

POS napisał/a:
Obecnie wszystkie konfiguratory zostały wyłączone aby usunąć definitywnie błąd z którym wiązał się niedziałający konfigutrator Sandero. Problem jest we Francji a RP musi cierpliwie czekać i udzielać takich właśnie odpowiedzi jakie tu przytaczacie.

Ciekawe, co też jest akurat w naszej wersji językowej, że tylko u nas nie działa...

laisar - 2011-04-12, 08:18

POS napisał/a:
chciałbym wszystkich zachęcić do kontaktu

To tylko przypomnienie czy może efekt oficjalnej nominacji na "łącznika"? (;

maciek - 2011-04-19, 19:35

widzę że admin Dacia.pl ciężko pracuję bo dodał znaczek Facebooka :mrgreen:
maciek - 2011-04-19, 19:36

o i już jest katalog Stepwaya z silnikami E5
Piotr_K - 2011-04-19, 20:59

POS napisał/a:

Nawiązując do tematu, jako Sprzedawca samochodów Dacia chciałbym wszystkich zachęcić do kontaktu telefonicznego bądź mailowego. Skonfigurję ofertę, prześlę na mail i odpowiem na wasze pytania.
Jestem do waszej dyspozycji.
Pozdrawiam
Piotr Szlęzak
22 5444 017
piotr.szlezak.rrg@dealer.renault.com.pl

Najrozsądniesze wyjscie, ale ......zabiera się "zabawki" chłopakom.
Każdy lubi pomarzyć, pokonfigurować, zestawić rózne warianty, obejrzeć to potem wirtualnie na wszystkie strony (nawet od spodu ;0).
Dla niejednego programisty to chleb powszedni, kilka godzin pracy a ile radości dla innych?

Chcialbym taką zabawkę, nawet bez cennika... no, może takiego w przyblizeniu, by nie było rozczarowań ;)

Piotr_K - 2011-04-26, 20:31

Od przedwczoraj działa konfigurator Dustera, pozostałych Dacii jeszcze nie....
mrówa - 2011-05-17, 08:17

Z ciekawości zajrzałam, a tam nadal bez zmian :shock: Działa jedynie konfigurator Dustera. To mi wygląda na spisek 8-)
benny86 - 2011-05-17, 10:16

mrówa napisał/a:
Działa jedynie konfigurator Dustera

Pickupa i Vana też działa:) Niestety sandero, mcv-ka i sedan nadal nie mają działającego konfiguratora

Auto Krytyk - 2011-05-17, 10:48

W renault konfiguracja też nie działa w grand scenicu także cały koncern renault ma kiepskich informatyków. ;-)
benny86 - 2011-05-17, 10:56

Nie wiem jak w renault, ale w Dacii to podobno wina jakiegoś błędu we francuskiej centrali, przynajmniej tak się tłumaczyli swego czasu
piotrres - 2011-05-20, 21:31

nadal nie działa... :-/
a być może byłbym zainteresowany.

maciek - 2011-05-20, 21:34

panowie 3 miesiące opierdalania się w centrali, przez ten czas można zrobić całą stronę
benny86 - 2011-05-20, 21:36

piotrres, napisz PW do kolegi POS. Ja tak zrobiłem, po 2h miałem wycenę, a na drugi dzień sąsiad z tą wyceną pojechał do salou i zamówił auto.
mekintosz - 2011-05-20, 22:35

benny86 napisał/a:
piotrres, napisz PW do kolegi POS. Ja tak zrobiłem, po 2h miałem wycenę, a na drugi dzień sąsiad z tą wyceną pojechał do salou i zamówił auto.

Swietnie , ze kolega POS jest na forum i Nam pomaga ;-) Jednak przecietny Kowalski zainteresowany zakupem nie ma mozliwosc takiej mozliwosc pomocy - liczy na mozliwosc wstepnej wyceny i konfiguracji online.

mrówa - 2011-05-21, 20:52

mekintosz napisał/a:
Swietnie , ze kolega POS jest na forum i Nam pomaga ;-) Jednak przecietny Kowalski zainteresowany zakupem nie ma mozliwosc takiej mozliwosc pomocy - liczy na mozliwosc wstepnej wyceny i konfiguracji online.

Świetna prawda, może jeden czy drugi pofatyguje się do salonu, ale myślę że większość pierwszej selekcji dokonuje właśnie za pomocą takich internetowych konfiguratorów i cenników.

maciek - 2011-05-25, 16:55

jak ktoś chce sobie skonfigurować Logana to trzeba zrobić tak wejść konfigurator MCV i w linku usunąć "-MCV" powinno zadziałać, Sandero nadal :oops:
mrówa - 2011-05-25, 19:16

maciek napisał/a:
jak ktoś chce sobie skonfigurować Logana to trzeba zrobić tak wejść konfigurator MCV i w linku usunąć "-MCV" powinno zadziałać, Sandero nadal :oops:

Powiedz to potencjalnemu klientowi, który robi rozeznanie na rynku przed zakupem wymarzonego auta :-|

P.S. :idea: A nawet dotychczasowemu posiadaczowi:
piotrres napisał/a:
Rozważam Sandero 1.2 16V +4poduchy +klimatyzacja.

Niestety, konfigurator na dacia.pl nie działa nadal ;-) więc nie mam szan porównać z "konkurentami Dacii"

Auto Krytyk - 2011-05-25, 20:43

Jeżeli rozważasz sandero to zobacz sobie na clio techrun albo alize, cena praktycznie identyczna, renault teraz daje bardzo duże rabaty.
benny86 - 2011-05-25, 20:48

Cytat:

jak ktoś chce sobie skonfigurować Logana to trzeba zrobić tak wejść konfigurator MCV i w linku usunąć "-MCV" powinno zadziałać

działa i nie działa... wyskoczy główna strona konfiguratora, ale w momencie gdy chcesz cokolwiek zmienić (np. kolor lub klikniesz na kolejny krok) to wyskakuje błąd i koniec konfiguracji...

mrówa - 2011-05-25, 21:00

benny86 napisał/a:
działa i nie działa... wyskoczy główna strona konfiguratora, ale w momencie gdy chcesz cokolwiek zmienić (np. kolor lub klikniesz na kolejny krok) to wyskakuje błąd i koniec konfiguracji...
Raz działa, a raz nie. Ja doszłam (z trudem) aż do końca. Ale co z tego. Gdybym była przed zakupem auta, wolałabym udać się osobiście do salonu niż męczyć się z takimi konfiguratorami. Tylko nie wiem, czy dotarłabym do salonu Dacii po takim miłym wstępie...
benny86 - 2011-05-25, 21:07

Niby tak, ale z drugiej strony są marki np. chevrolet które konfiguratora sensu stricte nie mają. Wybierasz model, pojawiają się wersje wyposażeniowe. Przy każdej wersji cena i wyposażenie w niej zawarte+ wyposażenie opcjonalne, ale już np. nie dowiesz się jaka jest cena z innym silnikiem niż bazowy albo ile kosztują poszczególne opcje:)

Generalnie najlepiej dzwonić/jechać/meilować bezpośrednio do salonu

mrówa - 2011-05-25, 21:11

benny86 napisał/a:
Generalnie najlepiej dzwonić/jechać/meilować bezpośrednio do salonu
Generalnie tak. Ale jako klienta bardziej satysfakcjonuje mnie działająca strona bez konfiguratora, niż z niedziałającym. A propos, właśnie w salonie chevroleta byłam tuż przed Dacią ;)
maciek - 2011-05-27, 09:48

niespodzianka :mrgreen:

a potem fail :evil:

benny86 - 2011-05-27, 09:56

Już nie raz tak było:)
Piotr_K - 2011-05-27, 11:04

Skąpią na polskich informatyków? żenada !
benny86 - 2011-05-27, 11:08

Piotr_K, jak już dwukrotnie napisano w tym wątku oficjalne stanowisko RP jest takie, że wina tkwi po stronie francuskiej centrali
mrówa - 2011-05-27, 11:16

benny86 napisał/a:
jak już dwukrotnie napisano w tym wątku oficjalne stanowisko RP jest takie, że wina tkwi po stronie francuskiej centrali

Francuska centrala skąpi na polskich informatyków!

Piotr_K - 2011-05-27, 11:34

mrówa napisał/a:
benny86 napisał/a:
jak już dwukrotnie napisano w tym wątku oficjalne stanowisko RP jest takie, że wina tkwi po stronie francuskiej centrali

Francuska centrala skąpi na polskich informatyków!

Nie skąpi natomiast na takie raeklamy :)
http://youtu.be/Fa0VusZ6Cm4

maciek - 2011-05-27, 11:52

ale jak się uprzesz to da cie skonfigurować Dacie Sandero.
Są już nowe katalogi od Logana Van i Pick-up z silnikami LPG ;-)

maciek - 2011-07-15, 20:24

DZIAŁA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
benny86 - 2011-07-15, 21:04

maciek, u mnei zacieło się przy zaznaczaniu opcji - Pakiem Komfort2...
maciek - 2011-07-16, 11:12

a mi nie, nawet wyliczyłem sobie kredyt :)
mrówa - 2011-07-16, 11:42

maciek napisał/a:
DZIAŁA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przedwczesne fanfary. Od czasu do czasu udaje się przejść konfiguratorem do końca, kilka dni temu nawet to sprawdzałam. Ale błąd nadal wyskakuje, spróbuj kilka razy, to się przekonasz...

abdiel - 2011-07-20, 15:24

mrówa napisał/a:
maciek napisał/a:

Przedwczesne fanfary. Od czasu do czasu udaje się przejść konfiguratorem do końca, kilka dni temu nawet to sprawdzałam. Ale błąd nadal wyskakuje, spróbuj kilka razy, to się przekonasz...

Pisałem do nich wiele razy maile, że nie działa, ale widać olewają sprawę.

benny86 - 2011-07-20, 16:59

abdiel, ja również pisałem jakoś w lutym - odpowiedzieli że błąd jest po stronie francuskiej centrali i nie znają nawet przybliżonego terminu, w którym konfigurator zacznie działać
abdiel - 2011-07-29, 10:26

To za każdym razem piszą coś innego.
I jak im ufać?

maciek - 2011-07-29, 10:50

do tej pory nie działają Konfiguratory Logana i Sandero, Nędza i bida
Seal - 2011-07-30, 15:15

maciek napisał/a:
do tej pory nie działają Konfiguratory Logana i Sandero, Nędza i bida

A może napuścić na nich AŚ, Motor i parę innych gazet :lol:

maciek - 2011-07-30, 15:18

teraz mi działa, ciekawe do kiedy ? :mrgreen:
benny86 - 2011-07-31, 11:22

Seal napisał/a:
A może napuścić na nich AŚ, Motor i parę innych gazet

Moim zdaniem przerost formy nad treścią. Z pewnością niedziałający konfigurator to lekki minus dla RP, ale nie sądze żeby to wpłynęło na decyzję o kupnie/rezygnacji z kupna. Ktoś jest zainteresowany niech pisze PW do forumowych sprzedawców lub email do salonu i na pewno dostanie ofertę

eplus - 2011-07-31, 14:02

Napuszczać pismaków mogą ci, co nie mają nic do roboty i lubią do tego s(...)ć poniekąd we własne gniazdo.
Ale nie bagatelizowałbym znaczenia cennika - dla wielu internautów może to być pierwszy kontakt z marką. Niepowodzenie może sprawić, że również ostatni.
Z własnego doświadczenia wiem, że również zamówienia jazd próbnych na stronce RP nie są do końca skuteczne. :lol: :-D :lol:
Poszukując części zamiennych czy innych towarów w Internecie bardzo zwracam uwagę na łatwość kontaktu. Rzadko mogę sobie pozwolić na długie oczekiwanie. W dodatku jeśli ktoś potrzebuje 4 dni aby odpowiedzieć na propozycję zakupu, czyli szybkiego zarobku - do reklamacji będzie się pewnie zabierał 2 miesiące.
Przykładowo po wejściu Niemców do Ery nadszedł czas na zmianę - nie mogłem strawić kolejnego grochu o ścianę i gadania do obrazu przy przedłużaniu umowy. Polecano mi Play i aby wyjaśnić pewne niuanse cennika napisałem pytanie w formularzu. Zgadnijcie, ile czekałem na odpowiedź :?: - dwa i pół tygodnia :!: . Ale już było "po ptokach" :mrgreen: - na trzeci dzień napisałem do mBanku i odpowiedź była zgodnie z deklaracją na stronce w ciągu 8 godzin, mimo, że pytanie wysłałem w niedzielę po południu. I jesteśmy już "po słowie". :lol:

maciek - 2011-07-31, 16:04

w Hiszpani obniżyli cenę sandero o 700€ czyli 2800zł :mrgreen: ciekawe czy w polsce obniżą ceny bo w Hiszpani np. Sandero Laureate 1.5dci 90 kosztuje 10450€ czyli 41800zł a w Polsce 45050zł :shock:
DrOzda - 2011-08-04, 09:24

Konfigurator dla Logana i Sandero ożył !!!!
Pół roku wow :)

laisar - 2011-08-04, 09:58

Nie mów hop - wcześniej też niektórym osobom działał po kilka dni... d:
benny86 - 2011-08-04, 10:06

U mnie działa zarówno dla logana, jak i Sandero.
maciek - 2011-08-04, 13:25

laisar napisał/a:
Nie mów hop - wcześniej też niektórym osobom działał po kilka dni... d:

dokładnie :-|

eplus - 2011-08-04, 17:55

maciek napisał/a:
w Hiszpani obniżyli cenę sandero o 700€ czyli 2800zł :mrgreen: ciekawe czy w polsce obniżą ceny bo w Hiszpani np. Sandero Laureate 1.5dci 90 kosztuje 10450€ czyli 41800zł a w Polsce 45050zł :shock:

Co na to brokerzy aut, którzy wyszukują najniższe ceny w Europie :?:

mrówa - 2011-08-09, 07:06

Z taką pewną nieśmiałością... chcę zauważyć... że od wczoraj konfigurator działa...
benny86 - 2011-08-09, 08:41

Mrówa u mnie już od czwartku 04.08 śmiga, a możliwe że troche prędzej też już działał. Wygląda na to że ostatecznie usprawnili konfigurator
mrówa - 2011-08-09, 08:54

Widocznie tak. A ilu klientów poszło sobie dzięki temu gdzie indziej - któż to wie...
benny86 - 2011-08-10, 15:53

Właśnie troche się bawiłem owym konfiguratorem. Czy to ja się mylę, czy kiedyś Logan Arctica posiadał w standardzie 2 poduszki powietrzne? Obecnie ma tylko 1-od kierowcy, reszta (dla pasażera oraz boczne) dostępne są w "Pakiecie Bezpieczeństwa" za 1210zł.

Ogónie Logan Arctica +czerwień ognista+pakiet bezpieczeństwa+pakiet elektryczny+przeciwmgielne+popielniczka=38 390zł

DrOzda - 2011-11-02, 15:34

Znowu padło - i cenniki pdf też wcięło ....
Chyba robią wszystko by zniechęcić potencjalnych klientów ....

maciek - 2011-11-02, 16:32

już są cenniki
grzech - 2011-11-02, 18:34

maciek napisał/a:
już są cenniki

Aktualne od 01.11.2011r na Dacia. Pl

yakov - 2011-11-02, 19:59

O - esp z asr w benzynce i cena o 350 zł większa - mówię o DD.
art - 2012-03-14, 13:38
Temat postu: strona www dacii
Witam,

Nie wiem czy ja mam takiego pecha czy po prostu mają słabych programistów tam, ale na stronie www.dacia.pl jest taki sobie konfigurator samochodu. Dacią, a raczej zakupu samochodu z tej stajni :D, interesuje się tak od ok 1 roku, w tym czasie odwiedzałem stronę, przeglądałem promocje itp itd. nie raz postanowiłem sobie skonfigurować samochód, żeby sprawdzić ile będzie mnie kosztował problem w tym że jakiś 80% prób to były próby nieudane... a to błąd połączenia z bazą, a to coś mieliło mieliło i zdechło, teraz w ogóle nie działa od paru dni. Sprawdzałem pod różnymi przeglądarkami, komputerami i dalej nic...

Czy ktoś może powiedzieć że jemu zawsze działa, a ja po prostu mam pecha ... ?

laisar - 2012-03-14, 13:48

Obawiam się, że nikt nie może tak powiedzieć, bo strona faktycznie ledwie dycha niemal "od zawsze" /: - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4966
TD Pedro - 2012-03-14, 13:48

dawno tam nie zaglądałem ale pamiętam, że jeżeli korzystałem z przeglądarki IE to miałem problemy a jeżeli z Mozilli było zdecydowanie lepiej...
benny86 - 2012-03-14, 13:55

Obecnie trwa aktualizacja konfiguratora (przynajmniej tego od sandero). Grzecznie przepraszają i zapraszają "w póżniejszym terminie" więc jak dla mnie nie ma co robić afery, byleby znowu im nie zeszło kilka tygodni
TD Pedro - 2012-03-14, 16:22

Dustera daje się skonfigurować bez problemu...
Piotr_K - 2012-03-14, 16:48

TD Pedro napisał/a:
Dustera daje się skonfigurować bez problemu...

Może w tym jest ukryty cel ;-) ....?

art350 - 2012-03-14, 17:29

Potwierdzam sam wczoraj się nim bawiłem i wszystko działało super.Mam na myśli konfiguracje Dustera.Natomiast jeśli chodzi o Sandero Stepway to jest informacja"Strona w trakcie aktualizacji - zapraszamy ponownie później." :mrgreen:
BLACHA_997 - 2012-03-14, 18:46

Podziałaj w IE - inne przeglądarki mogą źle wyświetlać strony. Ja swego czasu w Chrome i Mozilli miałem problem w wiecznie wyskakującym oknem "powiadom znajomego" czy coś w ten deseń. Na IE było OK.
TD Pedro - 2012-03-14, 18:55

BLACHA_997 napisał/a:
Podziałaj w IE - inne przeglądarki mogą źle wyświetlać strony.

ja miałem na odwrót, vide
TD Pedro napisał/a:
dawno tam nie zaglądałem ale pamiętam, że jeżeli korzystałem z przeglądarki IE to miałem problemy a jeżeli z Mozilli było zdecydowanie lepiej...

BLACHA_997 - 2012-03-14, 19:58

Stąd (niestety) wniosek ... wypróbuj wszystkie :lol: :lol: :lol:
_Marcin_ - 2012-03-15, 08:26

Jeżeli chodzi o Dustera to korzystałem z konfiguratora wielokrotnie i nigdy nie miałem problemów (używam Opery).
art - 2012-03-15, 10:17

niektórzy, przeczytali mój post uważnie inni mniej uważnie :) sprawdzałem pod różnymi przeglądarkami i dalej nic :) mi raczej chodziło o to że niemal za każdym razem jak odwiedzam stronę to coś tam nie działa, kiedyś nie działał mi konfigurator Logana, teraz Dacii... ja mam po prostu pecha jak tam wchodzę :)
TD Pedro - 2012-03-15, 12:23

art napisał/a:
niektórzy, przeczytali mój post uważnie inni mniej uważnie :) sprawdzałem pod różnymi przeglądarkami i dalej nic :) mi raczej chodziło o to że niemal za każdym razem jak odwiedzam stronę to coś tam nie działa

ale czego oczekujesz? opisałeś swój problem (?), poznałeś doświadczenie innych użytkowników portalu dacia.pl i co można więcej... pewnie rzeczywiście masz pecha... :lol:

ken-wawa - 2016-03-06, 21:48
Temat postu: Super stronka www Daci
To, ze Dacia produkuje samochody, nie usprawiedliwia jej, ze strona www nie zawsze dziala prawidlowo.

Opisywalem juz kiedys sytuacje o odrzucaniu wiadomosci z duzym opoznieniem.

Teraz znalazlem kolejna ciekawostke. Wchodze w wyszukiwarke dealerow http://www.dacia.pl/dealerlocator/search.action i co zaskakujace znikla czesc salonow. Sprobujcie wyszukac salony, ktore znacie, czy znajdziecie. (Chyba, ze Dacia zrobila jakis przeglad salonow i czesci cofnela autoryzacje?)

Proponuje zostawic ten watek jako ogolna dyskusje do zglaszania co nie dziala na stronie www.

Karenzo - 2016-03-06, 22:05

równie dobrze możesz sobie napisać na ścianie będzie miało taką samo moc sprawczą jak tutaj na forum
Marek1603 - 2016-03-07, 06:17

Z tego co zrozumiałem od chłopaków, po spotkaniu z RP trwają jakieś prace na stronie. Coś jest dodawane chyba. Podobno ma być możliwość sprawdzić sobie auto po VIN-e (przynajmniej Renault to może i dacie też).
ra - 2016-10-31, 23:43

Przymierzam się do wyboru Dacia Sandero. Wiadomo, najpierw stronka i próba konfiguracji. Nie mogę zobaczyć mojego wyboru. Patrząc na temat niedziałającej strony i tłumaczeń dacia.pl to się zastanawiam co z tą firmą się dzieje?. Piszecie tu koleżanki i koledzy od 2011 roku. Brak działania konfiguratora stwierdzam w formularzu zgłoszeniowym 25.10.2016. (nie działała wcześniej), odpowiedź po dwóch dniach: proszą o cierpliwość. Wciąż nie hula. I jakie mieć tu przemyślenia w temacie firmy, jej serwisu itp.? Takie proste sprawy ciągną się 2011-2016? Chyba celowe działanie?
benny86 - 2016-10-31, 23:50

Zmieniają katalogi,cennika, konfiguratory pewnie. Silnika który masz w profilu zapewne już nie dostaniesz, jeśli chcesz zamówić samochód do produkcji.
ra - 2016-11-01, 00:09

No właśnie, te domysły co będzie? Z małych jednostek zostaną tylko 3 cylindry? Takiego bączka przetestowałem w mniejszym Citigo. Mam obawy, że będzie głośno i będzie trzęsło przodem na jałowych. Poczekam kilka dni, może zrobią.
GRL - 2016-11-01, 00:43

Tutaj masz najnowszy cennik Sandero na rok 2017 => http://www.dacia.pl/media.../AM2016_SA2.pdf
Kalkulator w rękę i jazda. :)

A konfigurator działał jeszcze z miesiąc temu.
Teraz go aktualizują.

laisar - 2016-11-01, 00:45

ra napisał/a:
Takie proste sprawy ciągną się 2011-2016?

Nie ciągną się - powtarzają co jakiś czas przy okazji większych zmian w ofercie.

ra napisał/a:
te domysły co będzie?

Konfiguratory mogą nie działać, ale cenniki w PDF przecież już są, nie trzeba się domyślać.

ra - 2016-11-01, 05:22

Laisar, szczerze? Taki temat nie powinien tu istnieć. Ależ wiem o pdf i chciałem porównać. Jak zauważyłeś przymierzam się do zakupu i wiem jak działają strony innych marek. Te dwa narzędzia nie zawsze idą w parze, a mi coś nie zagrało. To wszystko.
ra - 2016-11-01, 05:54

GRL, dzięki. Na stronie wisi wciąż wrześniowy, Twój październikowy. Już nie będę drążył skąd? Na razie nie widzę już "OPEN" - wycięte. Trzeba będzie się przyjrzeć o co biega z resztą. Jeszcze się przyczaję.
GRL - 2016-11-01, 06:19

dacia.pl => samochody nowe => premiery dacia => odkryj => cennik => cennik promocyjny
Potrafię zrozumieć, że aktualizacja konfiguratora może trochę potrwać.
Ale szczerze przyznam, że burdel z cennikami chluby im nie przynosi.

franius - 2016-11-01, 09:46

ra napisał/a:
GRL, dzięki. Na stronie wisi wciąż wrześniowy, Twój październikowy. Już nie będę drążył skąd? Na razie nie widzę już "OPEN" - wycięte. Trzeba będzie się przyjrzeć o co biega z resztą. Jeszcze się przyczaję.

To jest aktualna oferta właśnie. Ceny zostały niby takie same, ale oferta jest nieco inna jak widzisz. Renault chce sprzedawać więcej aut w wersji Laureate, dlatego oferta została skonstruowana tak aby klient sam do tego doszedł :)

Marek1603 - 2016-11-01, 12:33

Bo laureatek sprzedaje się najwięcej i SL jak są aktualnie w ofercie.
Wystarczy prześledzić na DKPL.

ra - 2016-11-01, 21:21

Zostawmy politykę sprzedażową w spokoju. Ich sprawa. Pozostańmy przy temacie strony dlaczego ten aktualny cennik dostaję pocztą pantoflową a nieaktualny wciąż na niej wisi?
laisar - 2016-11-01, 22:57

ra napisał/a:
dlaczego ten aktualny cennik dostaję pocztą pantoflową a nieaktualny wciąż na niej wisi?

To też ich sprawa, nie nasza.

benny86 - 2016-11-01, 23:12

Znasz firmę/branżę gdzie nie istnieją kuluarowe wieści/zapowiedzi itp itd... To nie są kody do systemu obrony przeciwlotniczej, często kontrolowany wyciek informacji jest elementem marketingu. Kończę bo posądzicie mnie o politykowanie, a tego nie lubię (tzn polityki, a nie posądzania mnie o nią :mrgreen: )
franius - 2016-11-02, 21:26

laisar napisał/a:
ra napisał/a:
dlaczego ten aktualny cennik dostaję pocztą pantoflową a nieaktualny wciąż na niej wisi?

To też ich sprawa, nie nasza.

:lol: :lol: :lol:

laisar - 2016-11-02, 23:26

benny86 napisał/a:
kontrolowany wyciek informacji jest elementem marketingu

Nowe cenniki nie są wyciekiem - są oficjalnie umieszczone na stronie internetowej, tylko w innym miejscu niż zwykle (i gdzie powinny być).

Może to dlatego że modeli po liftingu nie można jeszcze zamawiać?

Jakikolwiek byłby powód faktem jest, że panuje bałagan.

(A to, że w innych markach też się zdarza, nie jest żadną pociechą ani argumentem).

Łogo - 2016-11-22, 09:14

Mam takie pytanko odnośnie konfiguratora. Od dłuższego już czasu ten zamieszczony na stronie Dacii nie działa jeśli chodzi o interesującą mnie Dacię Stepway Sandero. Samochodzik mi się podoba, ale taka lekka fuszerka na stronie producenta, od razu zapala mi lampkę. Od razu zacząłem zadawać sobie pytanie a co jak serwis działa tak samo jak strona.

Wiem, że można sobie wziąć do ręki kalkulator i wszystko policzyć. Tylko, że sorki ale to już nie te czasy. Wchodzę na stronę skody wiem co sobie mogę kupić co dobrać i ile mnie to będzie kosztowało (mam chociaż zarys tego). Tutaj tego brak a dziwi mnie to tym bardziej, że np na stronie niemieckiej Dacii są nawet rzuty 3D sprzedawanych aut.

Ten brak cennika spowodowany jest jakąś aktualizacją? Nawet jeśli to trochę długo to trwa...

Freebairn - 2016-11-22, 09:23

Brak cen spowodowany jest pojawieniem sie nowych wersji tych aut.

Konfigurator powinien sie za jakis czas pojawic- ale to raczej standard u producentow, ze takei zmiany nei nastepuja blyskawicznie.

Łogo - 2016-11-22, 09:41

hmmm nie śledzę na bieżąco, ale wydaje mi się, że przerobienie na złotówki cennika z Niemiec powinno zająć raczej kilka godzin a nie dni :D
laisar - 2016-11-22, 10:38

Oficjalnie problem jest _podobno_ w tym, że wszelkie aktualizacje we wszystkich krajach przeprowadzane są poprzez centralę Renault, konfiguracje na różne rynki są częściowo inne, a wielkość sprzedaży w Polsce nie jest na tyle duża, byśmy dostali wyższy priorytet.
elamtero - 2016-11-23, 09:19

Na dacia.ro już jest nowy konfigurator : https://www.dacia.ro/gama...tml#configure/A :)
GRL - 2017-01-04, 01:37

A wyleję odrobinę żółci na stronę internetową importera.
3 miesiące i wciąż niedziałający konfigurator (a teraz to w ogóle go nie ma).
Końcoworoczny update tylko pogorszył sprawę, bo zwykły Kowalski, średnio obchodzący się z komputerem, może mieć problem ze znalezieniem połowy modeli.
Kompletnie niepoważne zachowanie.
Wstyd i żenada.
Dziękuję za uwagę.

luckyboy - 2017-01-04, 19:19

Widocznie dobrze sprzedaje się i nikomu nie zależy na poprawnie działającej stronie.
pixa - 2017-01-05, 11:19

Jak kupowałam Sandero w październiku to dealer mówił, ze z chęcią sprzedawaliby więcej tylko fizycznie nie ma takiej możliwości i dostają ograniczoną ilość z fabryki :-)
luckyboy - 2017-01-05, 22:32

pixa napisał/a:
Jak kupowałam Sandero w październiku to dealer mówił, ze z chęcią sprzedawaliby więcej tylko fizycznie nie ma takiej możliwości i dostają ograniczoną ilość z fabryki :-)

Skoro moce przerobowe są wykorzystane w 100% to trzeba ograniczać zainteresowanie niedziałającą stroną - takie rzeczy tylko w Dacii :)

Wojciech-EL - 2017-01-20, 12:48

Słuchajcie, słuchajcie :-)
Z ciekawości wszedłem na www.dacia.pl > Samochody nowe > Nowe Sandero > Konfigurator

i działa nareszcie :mrgreen:

HA! Mało tego. W ofercie nadal jest mój silnik 16V 75 :mrgreen:

pixa - 2017-01-20, 12:57

Też na to zwróciłem uwagę. Czyżby błąd?
elamtero - 2017-01-20, 15:14

Chyba powinno być 12V
benny86 - 2017-01-20, 23:16

Cały czas wypada to korzystnie, skonfigurowałem sobie 2 wersje Logana : benzynowy sce laureatte 38,5 k zł, LPG 45,5 k zł ale już tce. Kredyty nadal mają na tyle drogie że bardziej opłacałoby mi się w "moim" banku wziąć i kupić w salonie za gotówkę.
Dzida - 2017-01-21, 08:36

benny86 napisał/a:
Kredyty nadal mają na tyle drogie że bardziej opłacałoby mi się w "moim" banku wziąć i kupić w salonie za gotówkę.
To zależy które. 50/50 jest bardzo dobrym i relatywnie tanim kredytem, natomiast na te symulacje na koniec konfiguratora bym nie patrzył, bo raz że jest to zapewne przykład reprezentatywny, a 2 że to co tam jest pokazane, jest rzeczywiście dosyć drogie.

Niezłym kredytem jest 4x25 ale już nieco droższym niż 50/50 (z przyczyn oczywistych) :mrgreen:

GRL - 2017-01-21, 09:55

benny86 napisał/a:
Cały czas wypada to korzystnie, skonfigurowałem sobie 2 wersje Logana : benzynowy sce laureatte 38,5 k zł, LPG 45,5 k zł ale już tce. Kredyty nadal mają na tyle drogie że bardziej opłacałoby mi się w "moim" banku wziąć i kupić w salonie za gotówkę.

Tak, ale trzeba zachować czujność.

Logan MCV Laureate 0.9 tce 90KM => od 44900zł (taka podstawowa konfiguracja, żeby auto nie służyło tylko do miasta)
Fabia Combi Ambition 1.2 tsi 90KM => od 50700zł (+500zł żeby radio też miało bluetooth)

I wszystko by było fajnie, gdyby nie fakt, iż na Skodę dostaniesz nawet w okolicach 10% rabatu, a na Dacię bardzo często dostaniesz figę...
Póki ludzie niezorientowani to to jakoś przechodzi i sprzedaż idzie.

montego - 2017-01-25, 13:57
Temat postu: 16V 75
Wojciech-EL napisał/a:
Słuchajcie, słuchajcie :-)
Z ciekawości wszedłem na www.dacia.pl > Samochody nowe > Nowe Sandero > Konfigurator

i działa nareszcie :mrgreen:

HA! Mało tego. W ofercie nadal jest mój silnik 16V 75 :mrgreen:

To nie błąd. Mają problem z 1.0 Sce więc można narazie zamówić 1.2 16v.
Dla mnie "Bomba" stara czterocylindrówka w nowej budzie.

pixa - 2017-01-27, 10:55

Fajnie, ale Open wychodzil sporo taniej :-) Ambiance z klima, zapasem i metalikiem to 37200 + brak centralnego zamka i przeciwmgielnych. Z drugiej story lift kierownicy mi sie podoba. A, i jakiego typu problemy maja z nowym silnikiem?
montego - 2017-02-16, 14:04

pixa napisał/a:
Fajnie, ale Open wychodzil sporo taniej :-) Ambiance z klima, zapasem i metalikiem to 37200 + brak centralnego zamka i przeciwmgielnych. Z drugiej story lift kierownicy mi sie podoba. A, i jakiego typu problemy maja z nowym silnikiem?

Z tego co słyszałem chodzi o zdobycie certyfikatu na dany kraj.

DrOzda - 2017-02-16, 16:32

Od 2013 homologacja jest na całą Unię Europejską - a ZTCW w innych krajach Dacie z 1.0 Sce są w sprzedaży.
benny86 - 2017-02-16, 16:38

Jak widać problemy ma nie tylko importer ze stroną, niektórzy dealerzy miewają problem z jasnym określeniem jakie auto mają na zbyciu:
https://www.otomoto.pl/of...m-ID6yLxBR.html
oczywiście na 99,9% to sce z litrowym silnikiem, do tego cena fajna, ale ktoś kto nie jest zorientowany w temacie a szuka taniego, nowego auta może mieć niezłą zagwozdkę.

DrOzda - 2017-02-16, 20:41

hmmm jak już zamawiać bez klimy to Access za 30 kpln a nie coś takiego ....
benny86 - 2017-02-16, 21:18

To swoją drogą, ale sprzedawca mógłby się zdecydować co jest pod maską :)
Łogo - 2017-03-09, 10:11

W konfiguratorze Sandero Stepway mam od kilku dni tylko jedną wersję? Szykują się jakieś zmiany w cennikach?