|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Wasze telefony komórkowe - jakie macie i jakie mieliście ;-)
Loganek - 2008-02-03, 21:39 Temat postu: Wasze telefony komórkowe - jakie macie i jakie mieliście ;-) Cóż, obecnie posiadam SE K550i, naprawdę dobry telefon, jestem z niego bardzo zadowolony .
Wcześniej miałem Siemensa A35 - niezniszczalna niemiecka cegła
Nokię 3510i - drugi po SE, którego mile wspominam
Siemens A50 - fajny, niestety go zgubiłem
SE T290i - lepiej pozostawię bez komentarza, mimo, że ma modny dzisiaj dyktafon
potem znów wróciłem do Nokii 3510i
Sagem MYX5-2v - pierwszy telefon, który kupiłem za własne zarobione pieniądze . Bardzo fajny, niestety, totalnie padł na 2 tygodnie przed wymianą na SE K550i.
Mam jeszcze Ericcsona T65, którego używam, gdy wyjeżdzam na wakacje i.t.d
Marcin - 2008-02-03, 22:18
Cóż za temat No ale jak na kazdy temat to na kazdy temat
Ja posiadam aktulanie NOKIE N72 i nie planuje zmiany Pasuje mi w kazdym calu
A wczesnie bylo tego sporo. Nawet nie chce mi sie wymieniac
KaS602 - 2008-02-03, 23:10
LG KG275. - Maly i lekki, do tego mozna dzwonic... nic wiecej nie potrzebuje...
Rysiob - 2008-02-04, 16:23
Obecnie mam Sony Ericssona K750i i bardzo jestem z niego zadowolony. Ma wszelkie potrzebne mi bajery - Bluetootha, 2Mpix z lampą (którą nota bene używam głównie jako latarkę), super żywe kolory na wyświetlaczu no i karta pamięci :)
Wcześniej miałem Siemensa MC60, który na dobrą sprawę wkurzał mnie swoim powolnym procesorem - gdyby nie to, to byłby dobry fon. Nawet odczytanie głupiego smsa trwało kilka sekund zanim załadował ekranik...
GeRRaD - 2008-02-04, 21:57
Kratylos napisał/a: | mnie juz komorki kompletnie nie podniecja używam tego co mi firma daje jako sluzbowke.... |
Ale miło jak daje "full wypas" i pokaźny limit niż golasa, a tak na marginesie wolę PDA z WiFi i GPS
stes - 2008-02-05, 01:28
GPS to lepiej mieć tylko do nawigacji, a nie wszystko mające telefony
jesus_ramirez - 2008-02-05, 15:57
Chronolgicznie:
Nokia 3210 <- gniotsa nie łamiotsa - przeżyła wszelkie tortury
Nokia 3510 <- nic szczególnego
Nokia 3510i <- nic szczególnego z kolorowym wyświetlaczem
Nokia 3650 <- jeden z dwóch pierwszych modeli Nokii na Symbianie i z aparatem
Nokia 7710 <- jednorazowy wybryk Nokii z dotykowym wyświetlaczem
Nokia 6230i <- krótki 1-miesięczny epizod
ETEN Glofiish X800 <- obecnie
GeRRaD - 2008-02-05, 18:27
Jak tam ten etenik - słyszłem że są problemy z szybkością działania systemu ?
BTW: bije się z myślami pomiędzy ww i ASUSEM P 535
jesus_ramirez - 2008-02-06, 13:26
Robi się znacznie lepiej, jak się wywali większość preinstalowanych Etenowych śmieci. Zamiast tego używam programów firmy Spb: Pocket Plus i Phone Suite. Sprawniej działają i dają się dużo elastyczniej konfigurować.
mgg - 2008-02-11, 11:53
najlepszy telefon to .... telefon służbowy zresztą tak samo jak samochód
można rozmaiwać za darmo do woli.
Aktulanie w 2007r. firma wyposażyła mnie w nokia 6233 fajny fonik ma wszystko co potrzeba, poprzednio miałem Mitsubishi M320 - praktycznie niezniszczalny i nicniemający, wczesniej to były Trum Mars i jakś motorola z klapką typu nie pamiętam.
Natomiast mój syn szpanuje z Siemensem SXG75 - straszna cegła - kupił kompletnie zdewastowanego i sam naprawił.
PAPIRUS - 2008-02-14, 20:05
tel w sumie 4 posiadalem ;
pierwszy był z ery ale to było dawno dawno temu i nie pamietam bodajze alcatel easy taki duży
potem przeszłem do plusa:
nokia 3100 fajny mały do dziś używana przez małzonkę(4rok) i nie chce wymienic na inny
przy przedluzeniu umowy nowy tel nokia 6030,teraz znowóż przedłużałem umowe i stałem sie posiadaczem sagem my411x ale nie polecam polakomilem się na mp3 i karte sd ale bateria krótko działa a zdjecia są marnej jakości ale w grudniu znowóż przedlużam umowe ii wtedy wezme ??-coż polecicie?? szanowni forumowicze
mgg - 2008-02-15, 07:31
bierz nokie 6233 ma wszystko co potrzeba jest w miarę mały i w obudowie wzmocnionej.
mam go ok. 1,5 roku i jestem zadowolony.
dogberry - 2008-02-16, 20:19
SE K700i
Samsung SGH-370
jacek - 2008-02-16, 23:43
miałem kilka telefonów motorola, nokia 3 modele teraz mam wypasione sony, za niedługo będę wymieniał i pewnie wezmę nokię uważam że to najbardziej niezawodne telefony.
ZeneC - 2008-02-23, 07:21
A ja mam pytanie o SPV M650 - macie jakieś opinie o nim?
ian - 2008-03-07, 09:54
Trochę niepokoi mnie tak formułowane pytanie. Może już wkrótce pojawią się pytania w jakich bankach trzymamy swoje oszczędności, czy nasze mieszkania chronią alarmy (i jaki jest kod dostępu), lub czy współmałżonki lubią długie, samotne spacery wieczorową porą.
Może lepiej jest pytać jak, i gdzie mocujemy komórki w naszych Daciach (po lewej stronie kierownicy, na panelu środkowym, przy schowku pasażera, przy skrzyni biegów), czy korzystamy z zestawów głośnomówiących, czy Bluetootha? I dorzucić pytanie o nawigację satelitarną? Ile osób już korzysta z tej formy pomocy w podróży?
Pablo78 - 2008-03-08, 09:36
Masz trochę racji ian, ale bez przesady...na razie pytanie dotyczyło tylko zwykłych komórek
Loganek - 2008-03-11, 19:46
ian - mnie nie interesują twoje oszczędności.
To po pierwsze
Złodziejem nie jestem
Spytałem się z ciekawości ? To już w Bolandzie nie można się pochwalic ?
ian - 2008-03-13, 11:42
Cytat: | Złodziejem nie jestem |
Nigdy nie twierdziłem, i nigdzie nie napisałem, że jesteś złodziejem . Tylko zwracam uwagę, że w sieci czają się różne niebezpieczeństwa.
A tzw. badania marketingowe? Ktoś np. odkrył dla operatora sieci komórkowych prestiżową grupę właścicieli Dacii, i na podstawie zebranych informacji przygotowuje specjalną ofertę usług telekomunikacyjnych, i wypasionych modeli, gdzie dzwonkiem jest słynny swego czasu rumuński przebój .
Tak na marginesie: od 3 lat używam Nokii 5140i. Wiem, wiem zabytek (aparat 0,3 Mpix, proszę bez komentarzy: to takie komórki były w sprzedaży?).
psur - 2008-03-13, 13:44
ian napisał/a: | Tak na marginesie: od 3 lat używam Nokii 5140i. Wiem, wiem zabytek (aparat 0,3 Mpix, proszę bez komentarzy: to takie komórki były w sprzedaży?). |
Przebije Cię! Ja mam komórkę z wyświetlaczem, który wyświetla tylko kolor czarny (jak kalkulator), no i jest podświetlany takim zielonym światłem. Dzwoni, wysyła smsy i ma budzik. Aparat? W komórce?
Black Eryk - 2008-03-14, 08:30
psur napisał/a: |
Przebije Cię! Ja mam komórkę z wyświetlaczem, który wyświetla tylko kolor czarny (jak kalkulator), no i jest podświetlany takim zielonym światłem. Dzwoni, wysyła smsy i ma budzik. Aparat? W komórce? |
Mam podobnie działający i gdyby Ci się zepsuł to daj znać odsprzedam Ci swój :)
PHILIPS Fisio 620
psur - 2008-03-14, 22:42
Black Eryk napisał/a: | Mam podobnie działający i gdyby Ci się zepsuł to daj znać odsprzedam Ci swój :) |
Mam nadzieję, że się nie zepsuje, bo bardzo sobie cenię jego wygodę obsługi. Ten telefon to rekordzista pod względem minimalnej liczby kliknięć w celu wysłania czy odczytania smsów, zadzwonienia itp. Nie ma prawie żadnych opcji, więc nie trzeba się przedzierać przez kilka poziomów menu.
Sweeper - 2008-03-15, 12:49
Nokia 3410 - na tamte czasy bardzo fajny telefon, służył długo i wiele przeżył
Siemens MC60 - również nie do zdarcia
Samsung X700 - dobry telefon, fatalna bateria, ale można go skonfigurować pod siebie (można wywalić cały zestaw oprogramowania, melodyjek które daje producent i wgrać własne aplikacje), telefonsłuży nadal
w lipcu wymiana na iPhone'a lub Mio A702 (pierwszego jeszcze nie testowałem)
zobacze jeszcze co zaoferuje operator, ale nie będzie to nic szokująco wypasionego...
z telefonów mogę polecić Samsungi - troszkę tego używamy i z żadnym nie było problemów
baterie trzymają realnie ok 3 dni (telefon stale włączony, BT aktywne) ale konkurencja też nie wypada lepiej
johnny303 - 2008-03-29, 16:35
Najlepsza komórka to... moja własna, prosta i mieszcząca się w kieszeni.
Od 4 lat jest to Samsung C100. Telefonów nie zmieniam dla zabawy, podobnie jak samochodów.
|
|