|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Pioneer DEH-4300 ub---instrukcja PL ????
adriano - 2011-03-30, 14:32 Temat postu: Pioneer DEH-4300 ub---instrukcja PL ???? hello !!!
Pioneer DEH-4300 ub---instrukacha PL
posiadam to radio ---kupiplem je nowe w Polsce a dziady nie dali PL
instrukcji ?????
Czy ma ktoś z Was radio z PL inst. a najlepiej PDF ???
pozdrawiam
laisar - 2011-03-30, 15:13
Nie dali, bo może po prostu nie ma? Przecież jakby była, to tu też: http://www.pioneer.pl/pl/...00UB/media.html
Może więc na przyszłość warto się zastanowić, kogo konkretnie należy "odziadować"...
Seal - 2011-03-30, 17:08
O ile mnie pamięć nie myli to jest chyba przepis mówiący o towarach sprzedawany w Polsce, że powinna być instrukcja po polsku.
Tak, że chyba są jednak "dziady"
laisar - 2011-03-30, 18:01
Ale chodzi o to kto jest "dziadem" - jeżeli sam Pioneer, to czemu złorzeczyć na sprzedawcę?
benny86 - 2011-03-30, 18:11
Kolega ma rację - towar sprzedawany na terytorium Polski musi mieć instrukcję obsługi w języku polskim. Czy producent jest winien? Moimz daniem nie, bo dana partia produktów mogła być przeznaczona na inny rynek przecież. Tyle, że sprytny sprzedawca kupił za granicą po okazyjnej cenie, u nas sprzedaje z dość znaczną marżą tylko instrukcji jak nie było tak nie ma w języku polskim:)
Sprawa dotyczy nie tlko car-audio, spora jest na giełdach sprzętu agd, rtv i innego (np. klimatyzatory) sprzedawanego na takich zasadach...
Seal - 2011-03-30, 18:42
laisar napisał/a: | Ale chodzi o to kto jest "dziadem" - jeżeli sam Pioneer, to czemu złorzeczyć na sprzedawcę? |
Pioneer nie jest "dziadem" tylko importer w tym wypadku firma DSV Sp.z o.o. która nie wywiązuje się z istniejących przepisów.
Adriano masz problem pisz do DSV.
Roobertino - 2011-03-30, 18:59
Firmy HB Partner, 4deejays, RTVmax, sklep internetowy www.audiopioneer.pl oraz sprzedawcy na serwisie aukcyjnym Allegro o nazwach Thowo, Car-Radio-Mix, 1supercena1, Donat2004, Schnell7 NIE należą do sieci autoryzowanych punktów sprzedaży Pioneer w Polsce.
Produkty Pioneer nabyte za pośrednictwem wyżej wymienionych podmiotów NIE są objęte gwarancją w autoryzowanych punktach serwisowych w Polsce na warunkach dotyczących produktów pochodzących z oficjalnej sieci dystrybucji. W związku z tym oficjalny dystrybutor Pioneer w Polsce - DSV Sp. z o. o. S.K.A - NIE ponosi odpowiedzialności za jakość, pochodzenie, stan i kompletność (w tym braki instrukcji obsługi w języku polskim) produktów Pioneer oferowanych przez wymienione podmioty.
to znalazłem na stronie DSV.....
teraz pytanie gdzie kupił
Seal - 2011-03-30, 19:16
Z daje się, że jesteśmy w Unii i naprawy powinny być naprawiane po przedstawieniu paragonu zakupu na gwarancji, obojętnie gdzie dany towar był zakupiony na terenie Unii.
Roobertino - 2011-03-30, 19:20
niby tak powinno być ale jak jest to wiadomo, być może taki sprzęt powinien być odsyłany do producenta na zasadzie door to door /czy jakoś tak /
Seal - 2011-03-30, 19:24
Roobertino napisał/a: | niby tak powinno być ale jak jest to wiadomo, być może taki sprzęt powinien być odsyłany do producenta na zasadzie door to door /czy jakoś tak / |
W mojej firmie jak klient przyciśnie to naprawiają chodź mają kwaśną minę
Roobertino - 2011-03-30, 19:26
jak co niektórzy umieją walczyć o swoje to wywalczą , ale większość kładzie uszy po sobie i jeszcze przeprasza że żyje , tylko że nie tędy droga...
laisar - 2011-03-30, 20:02
Koledzy, wszystko racja - ale ja właśnie staram się zwrócić uwagę na to, że "dziady" należy posyłać (po zastanowieniu się, kto nim jest) do podmiotu odpowiedzialnego, a nie do pierwszych lepszych "onych", jakich ma się pod ręką (((:
Roobertino - 2011-03-30, 20:21
jestem tylko ciekawy czy te one zastanawiają się nad nami...? czyli tymi co nie raz odmawiają sobie czegoś innego żeby kupić sobie jakiś gadżet , chyba.. jak najwięcej wyrwać od nas kasy dając w zamian jak najmniej
adriano - 2011-03-31, 13:49
Witam !!!
Napisalem do sklepu gdzie kupilem te radio....
zobowiazali mi sie wyslac tą instrukcje w wersji papierowej na moj adres domowy !
Jestem juz heppy...;-)
benny86 - 2011-03-31, 14:34
Czyli że zwyczajne niedopatrzenie że nie dostałeś tej instrukcji przy kupnie?
adriano - 2011-03-31, 16:42
Moze i tak....teraz czekam na ta instrukcje...
Seal - 2011-03-31, 17:09
adriano napisał/a: | Moze i tak....teraz czekam na ta instrukcje... |
No to napisz później czy ją przysłali.
TD Pedro - 2011-03-31, 18:15
adriano napisał/a: | Napisalem do sklepu gdzie kupilem te radio....
zobowiazali mi sie wyslac tą instrukcje w wersji papierowej na moj adres domowy !
|
od tego chyba należało zacząć...
|
|