|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Czy Dacia Logan to auto awaryjne?
TinTin - 2011-04-03, 13:04 Temat postu: Czy Dacia Logan to auto awaryjne? http://autokult.pl/2011/0...arie-i-problemy
laisar - 2011-04-03, 14:30
Ja jestem najbardziej ciekaw: skąd Ci wszyscy autorzy podobnych artykułów czerpią swoją wiedzę nt usterek? Przecież ani opisy usterek, jakie pojawiają się na wszelkiej maści forach w różnych krajach, ani profesjonalne raporty w rodzaju TUV czy DEKARA w większości się nie zgadzają się z podanymi z informacjami...
maciek - 2011-04-04, 19:54
przecież musiał coś napisać to wymienił to co się zwykle w samochodach psuje, jak by wyglądało Dacia i nic się w niej nie psuje NIEMOŻLIWE
krakry1 - 2011-04-04, 19:58
Sporo awarii - ale na koniec autor i tak zachwala zakup Logana (zamiast 10 - letniej prawie "nówki" zza Odry).
laisar - 2011-04-04, 20:33
No właśnie w tym rzecz - daćki wcale nie są jakieś nadzwyczajnie niezawodne, ale psuje się w nich w większości co innego niż to podają w takich artykułach...
robertp1983 - 2011-11-02, 12:16
http://www.daciaklub.pl/f...p=105852#105852
sierpik napisał/a: | http://autokult.pl/2011/04/02/dacia-logan-awarie-i-problemy
Jednak końcówki są wadliwe i należy się przygotować na szybką ich wymianę. |
Przeczytałem ten artykuł i wyglada na to, że większości usterek o których tam jest wspomniane to bynajmniej u nas na Forum nie wystąpiły. Najlepsze to i tak są standardowo komentarze i lepiej kupić 15latka BMW niż nówkę Logana, bo to świadczy o statusie społecznym...
benny86 - 2011-11-02, 13:18
Oprócz przeciętnej awaryjności (z tego co koledzy piszą wnioskuję, ze Dacia pod względem niezawodności nie jest ani super wynalazkiem, ale do najgorszych wozów też jej daleko...) ważną kwestią jest jeszcze koszt usunięcia ewentualnych usterek i stopień jego skomplikowania. Kumpel od ojca przesiądzie się niedługo z golfa VI do Dustera bo właśnie prostota auta mu odpowiada...
_Big_Mac_ - 2011-11-02, 14:48
Jak czytam tego typu artykuły, to uwagi o szybko padających elementach zawieszenia są w każdym modelu każdej marki. Co nie dziwi, bo na nasze drogi trzeba by mieć UAZa, żeby się nie martwić o końcówki czy gumy. Ale zawsze sformułowane to jest, jakby autor się dzielił bogatym doświadczeniem i wiedzą tajemną - "w tym konkretnym modelu, z tym konkretnym silnikiem, trzeba uważać na końcówki drążków, bo lubą padać". Mogliby równie dobrze pisać, że ten model trapi konieczność wymiany oleju raz na jakiś czas, i w dodatku spala paliwo.
I w zasadzie tak napisał. "Może czasem zawieść na przykład łożysko koła". No niewątpliwie, w końcu to samochód i pewnie ma koła z jakimiś łożyskami ;)
48piotr - 2011-11-02, 14:53
_Big_Mac_ napisał/a: | koła z jakimiś łożyskami |
niekoniecznie produkcji "Dacia"
jackthenight - 2011-11-02, 22:19
Kod: | Zdarzają się też awarie centralnego zamka, który pod czas jazdy potrafi płatać figle zamykając i otwierając drzwi |
Nie pamiętam, aby komuś przytrafiła się taka awaria :)
Nie wiem skąd autor wziął taką informację, ale to świadczy już tylko o tym, że ten artykuł jest po części wyssany z palca.
mrówa - 2011-11-03, 11:48
benny86 napisał/a: | ważną kwestią jest jeszcze koszt usunięcia ewentualnych usterek i stopień jego skomplikowania. |
Otóż to. W moim przypadku to była to jedna z głównych przesłanek wyboru auta.
laisar - 2011-11-03, 12:08
jackthenight napisał/a: | Kod: | Zdarzają się też awarie centralnego zamka, który pod czas jazdy potrafi płatać figle zamykając i otwierając drzwi |
Nie pamiętam, aby komuś przytrafiła się taka awaria :)
Nie wiem skąd autor wziął taką informację, ale to świadczy już tylko o tym, że ten artykuł jest po części wyssany z palca. |
A ja mam dziwne wrażenie, że to jakiś "głuchy telefon" - ktoś, komuś, kiedyś opowiedział, że coś czytał na jakimś forum o tym, że drzwi się same zamykają w czasie jazdy i... poszłoooo! w świat szeroki <<<:
|
|