|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Putin testuje rosyjską hybrydę
maciek - 2011-04-08, 08:37 Temat postu: Putin testuje rosyjską hybrydę http://moto.wp.pl/kat,121...ml?ticaid=1c171
z silnikiem konstrukcji polskiej
stempik - 2011-04-08, 10:19
maciek napisał/a: | z silnikiem konstrukcji polskiej |
Silnik z syrenki tam założyli?
Cendra - 2011-04-08, 10:48
Dane techniczne i cena są rewelacyjne Ciekawe jak z jakością...
maciek - 2011-04-08, 11:00
Cendra napisał/a: | Dane techniczne i cena są rewelacyjne Ciekawe jak z jakością... |
jeśli to naprawdę będzie dobrze jeździło to pojadę do Kaliningradu i tupię to
fi - 2011-04-08, 11:54
Z jakoscia pewnie tak jak w ruskich autach - czyli gorzej od taty i pewnie na poziomie Chin (nie wiem, nie macalem nigdy Chinczyka )
Prezes - 2011-04-08, 13:57
fi napisał/a: | Z jakoscia pewnie tak jak w ruskich autach - czyli gorzej od taty i pewnie na poziomie Chin (nie wiem, nie macalem nigdy Chinczyka ) | Pewnie na poziomie yeti - nie wiem, nigdy nie miałem yeti :P
maciek - 2011-04-08, 14:53
fi - 2011-04-08, 18:35
Prezes napisał/a: | Pewnie na poziomie yeti - nie wiem, nigdy nie miałem yeti :P |
A nikt nie kaze miec - wystarczy pomacac, co akurat proste jest, w przeciwienstwie do macania Chinczyka (chyba, ze w zastepstwie wystarczy "budowniczy autostrady" jakis - to wtedy sie da, choc to wciaz trudniejsze niz macanie yetiego ). Ale z drugiej strony.... potem mozna nie chciec wsiasc do kurczaczka
mag - 2011-04-08, 18:40
"Chińczyków" i w domach i w autach macie pełno, więc nie marudźcie na chińskie auta... Mam wrażenie, że to raczej czarny "piar" przez firmy motoryzacyjne jest robiony.... (to chyba jedna z nielicznych dziedzin w której "Chińczyki" nie rządzą - to i koncerny bronią swego...
fi - 2011-04-08, 19:17
Chodzi o to, ze rozrzut jakosci tego co robia Chinczycy jest tak duzy jak.... rozrzut produktow "Made in Poland" (czy "Made in <kazdy inny narod>")
Moga wyprodukowac cos naprawde super i moga kiepskie cos... A, ze nikt tu nie mial mozliwosci obejrzec z bliska (nomen omen najblizej mam ja - w koncu tysiace podrobek BMW X5 stoi niecale 30 km ode mnie ), to mozna gdybac. Patrzac na np. chinskie skutery, to rozowo nie jest.
maciek - 2011-04-08, 19:22
fi, jak byś dobrze popatrzył środek to Toyota Yaris
jan ostrzyca - 2011-04-08, 20:48
mag napisał/a: | :-) "Chińczyków" i w domach i w autach macie pełno, więc nie marudźcie na chińskie auta... Mam wrażenie, że to raczej czarny "piar" przez firmy motoryzacyjne jest robiony.... (to chyba jedna z nielicznych dziedzin w której "Chińczyki" nie rządzą - to i koncerny bronią swego... |
Widziałem ostatnio zajebiaszczo drogie ekskluzywne koszule pewnej polskiej marki z dopiskiem made in PRC na metce.
matucha - 2011-04-10, 19:18
Ja miałem trochę do czynienia z rosyjskimi maszynami i traktorami i z tą jakością w cale nie było tragicznie, a napewno miały jedną wielką zaletę - dużo rozwiązań konstrukcyjnych ułatwiało naprawy i konserwacje, całość zorientowana na użytkownika i łatwość eksploatacji. Wymiana czegokolwiek możliwa przy minimalnym zestawie narzędzi. Podstawowym warunkiem jest jednak posiadanie rosyjskiego kompletu kluczy - średnio krótsze o 2 cm od standartowych.
|
|