|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Reklama na samochodzie
Piotr_K - 2011-04-16, 00:59 Temat postu: Reklama na samochodzie Witam. Na zamówionej Dacii Duster chciałbym umiescić niedużą ale widoczną reklamę dla swojej działalności. ( w stopce).
Obszar o jakim myślę to tył auta, raczej szyba niż klapa bagaznika, chociaż może innego wyboru jak klapa nie będzie, zważywszy ograniczoną widoczność.
Myslę umieścić Logo firmy na tle zdjęcia o charakterze nie budzącym wątpliwości jaki to rodzaj dzialalności. Dodatkowo adres strony i moze telefony.
Prosiłbym innych użytkowników wszystkich marek o zdjęcie jak umieszczają reklamę na swoim aucie. Chodzi mi o sposób i miejsce prezentacji. Mogą być też zdjęcia z aut innych np. przypadkowo spotkanych na ulicy ...:)
Chciałbym dokonać optymalnego wyboru nie psując przy tym charakteru Daćki ..;))
Auto Krytyk - 2011-04-16, 08:36
Ja Ci pokażę swoją reklamę. Teraz można zamówić z odblaskowymi literami. Zamawiałem wszystkie reklamy na allegro:
http://allegro.pl/zrob-sa...1555929512.html
Piotr_K - 2011-04-16, 16:56
w sumie rozsądne wyjście, reklama widoczna i nie zaslania zbytnio widoku do tyłu. Dodatkowy efekt odblaskowy wart rozważenia. Na moim będzie ciut mniej miejsca ale i napis moze być mniejszy.
Cendra - 2011-04-18, 09:28
Czy jadący z tylu nie jest zbytnio oślepiany przez te odblaskowe literki
Piotr_K - 2011-04-18, 13:12
Tym mocnej im mocnejsze ma swoje swiatła ....
matucha - 2011-04-18, 19:55
Ja też mam reklamę na samochodzie. Literki metaliczne - w nocy wyglądają, jakby światła padały na metal. Reklama na tylnej szybie i bocznych szybach tylnich drzwi. Jutro wrzucę fotki.
Jakby co mogę polecić taniego i solidnego gościa z allegro.
Napis na tył kosztował 12zł, a na boczne po 8zł.
Piotr_K - 2011-04-18, 21:40
Chętnie zobaczę Twoją opcję ..;)
mausi64 - 2011-04-19, 11:25 Temat postu: Re: Reklama na samochodzie
Piotr_K napisał/a: | Witam. Na zamówionej Dacii Duster chciałbym umiescić niedużą ale widoczną reklamę dla swojej działalności. ( w stopce).
Obszar o jakim myślę to tył auta... Chciałbym dokonać optymalnego wyboru nie psując przy tym charakteru Daćki ..;)) |
mój szefo ma z tyłu literkami metalowymi adres internetowy firmy.... bez podawania rodzaju działalności. zrobię fotkę i wrzucę - wygląda fajnie... kogo zaciekawi - zajrzy na stronkę :)
matucha - 2011-04-19, 21:58

Piotr_K - 2011-04-23, 21:59
dzięki za zdjęcia ;) napisz proszę, czy taki napis nie "przeszkadza" kierowcy we wstecznym lusterku?
matucha - 2011-04-26, 14:33
Mi nie przeszkadza. Pracuje na nim wycieraczka i nic się z nim nie dzieje jak narazie.
Gość - 2011-07-22, 09:29
spójrzcie sobie tutaj www.promotionalpartners.pl , może znajdziecie jakąś inspirację.
Piotr_K - 2012-05-10, 22:43
Wracając do tematu wymyśliłem sobie taki projekt - proszę Was o zdanie i opinie.
Reklama na szybie jest ażurowa - praktycznie widoczność jest tak dobra, jak bez niej.
http://img137.imageshack....anadustera2.jpg
TD Pedro - 2012-05-10, 23:01
mnie się podoba... powinna skutecznie trafić do potencjalnego klienta... , zwłaszcza, że jak napisałeś widoczność na tym nie "cierpi"
Auto Krytyk - 2012-05-11, 08:48
Moim zdaniem za małe napisy, dodaj też numer telefonu bo część ludzi nie zapamięta adresu strony.
Piotr_K - 2012-05-11, 08:52
vulcanor napisał/a: | Moim zdaniem za małe napisy, dodaj też numer telefonu bo część ludzi nie zapamięta adresu strony. |
Łatwiej zapamiętać tekst niż nr telefonu ...;) ale masz rację, trzeba będzie to uzupełnić
mrówa - 2012-05-11, 09:56
Piotr_K napisał/a: | Łatwiej zapamiętać tekst niż nr telefonu ... | A to różnie z tym bywa, tekst łatwiej przeinaczyć, niż zapamiętany numer. Przynajmniej ja tak mam :)
czaju - 2012-05-14, 15:23
ja z doświadczenia wiem, że wolę numer telefonu znaleźć niż adres strony bo...
widzę numer - łapię za telefon i dzwonie, widzę adres strony, notuję (na telefonie) a po 2tygodniach zastanawiam się po co mi on był :D
bebe - 2012-05-14, 17:40
Notowanie adresów is so '90s. ;) Zamiast adresu - QRcode z telefonem, adresem wuwu, mailem i co tam sobie stryjenka winszuje. Można go nakleić taką bladawcowatą, półprzezroczystą folią, bo wcale nie musi być czarno-biały, tylko jakiś kontrast mieć. Pytanie tylko, czy robić taki mały, do skanowania przez pieszych przechodzących obok samochodu, czy taki pod kątem jadących za samochodem - wtedy chyba na cały tył... :)
Dar1962 - 2012-05-14, 18:34
warto chyba pomyśleć też o reklamach na burtach auta. Często auto parkuje - reklamy na bokach są lepiej zauważalne
Piotr_K - 2012-05-15, 07:20
Słuszne uwagi - dzięki.
Chcę jednak znaleźć mały kompromis gdyż Duster jest autem prywatnym, na firmowym na pewno zaszalałbym ....;-)
Auto Krytyk - 2012-05-15, 09:33
Ja miałem reklamy na magnesie, na pewno boki warto magnesami obklejać , w każdej chwili ściągasz i masz spokój, naklejki już po roku 2 latach ciężko się ściąga i będą różnice w lakierze.
TD Pedro - 2012-05-15, 09:35
w sytuacji gdy
Piotr_K napisał/a: | Duster jest autem prywatnym |
to Dar1962 napisał/a: | reklamach na burtach auta | zinterpretowałbym jako delikatną informację na tylnych szybach bocznych (być może Autor tego pomysłu to właśnie miał na myśli) miejsca nie ma za dużo ale też prezentacja będzie bardziej w statyce niż w ruchu - jeżeli chodzi o treść to oprócz zakresu oferty (ogólnie) to również adres www i nr telefonu... z uwagi na wielkość to jednak kolor liter bardziej wyrazisty/kontrastowy...
Dar1962 - 2012-05-15, 19:31
reklamy magnetyczne rzecz praktyczna, bo zawsze łatwo zdjąć - niestety nie są najtańsze i łatwo może to zrobić też jakiś dowcipniś
|
|