DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Reklama na samochodzie

Piotr_K - 2011-04-16, 00:59
Temat postu: Reklama na samochodzie
Witam. Na zamówionej Dacii Duster chciałbym umiescić niedużą ale widoczną reklamę dla swojej działalności. ( w stopce).

Obszar o jakim myślę to tył auta, raczej szyba niż klapa bagaznika, chociaż może innego wyboru jak klapa nie będzie, zważywszy ograniczoną widoczność.
Myslę umieścić Logo firmy na tle zdjęcia o charakterze nie budzącym wątpliwości jaki to rodzaj dzialalności. Dodatkowo adres strony i moze telefony.

Prosiłbym innych użytkowników wszystkich marek o zdjęcie jak umieszczają reklamę na swoim aucie. Chodzi mi o sposób i miejsce prezentacji. Mogą być też zdjęcia z aut innych np. przypadkowo spotkanych na ulicy ...:)
Chciałbym dokonać optymalnego wyboru nie psując przy tym charakteru Daćki ..;))

Auto Krytyk - 2011-04-16, 08:36

Ja Ci pokażę swoją reklamę. Teraz można zamówić z odblaskowymi literami. Zamawiałem wszystkie reklamy na allegro:
http://allegro.pl/zrob-sa...1555929512.html

Piotr_K - 2011-04-16, 16:56

w sumie rozsądne wyjście, reklama widoczna i nie zaslania zbytnio widoku do tyłu. Dodatkowy efekt odblaskowy wart rozważenia. Na moim będzie ciut mniej miejsca ale i napis moze być mniejszy.

Cendra - 2011-04-18, 09:28

Czy jadący z tylu nie jest zbytnio oślepiany przez te odblaskowe literki :?:
Piotr_K - 2011-04-18, 13:12

Tym mocnej im mocnejsze ma swoje swiatła .... :-/
matucha - 2011-04-18, 19:55

Ja też mam reklamę na samochodzie. Literki metaliczne - w nocy wyglądają, jakby światła padały na metal. Reklama na tylnej szybie i bocznych szybach tylnich drzwi. Jutro wrzucę fotki.
Jakby co mogę polecić taniego i solidnego gościa z allegro.
Napis na tył kosztował 12zł, a na boczne po 8zł.

Piotr_K - 2011-04-18, 21:40

Chętnie zobaczę Twoją opcję ..;)
mausi64 - 2011-04-19, 11:25
Temat postu: Re: Reklama na samochodzie
Piotr_K napisał/a:
Witam. Na zamówionej Dacii Duster chciałbym umiescić niedużą ale widoczną reklamę dla swojej działalności. ( w stopce).

Obszar o jakim myślę to tył auta... Chciałbym dokonać optymalnego wyboru nie psując przy tym charakteru Daćki ..;))

mój szefo ma z tyłu literkami metalowymi adres internetowy firmy.... bez podawania rodzaju działalności. zrobię fotkę i wrzucę - wygląda fajnie... kogo zaciekawi - zajrzy na stronkę :)

matucha - 2011-04-19, 21:58

Piotr_K - 2011-04-23, 21:59

dzięki za zdjęcia ;) napisz proszę, czy taki napis nie "przeszkadza" kierowcy we wstecznym lusterku?
matucha - 2011-04-26, 14:33

Mi nie przeszkadza. Pracuje na nim wycieraczka i nic się z nim nie dzieje jak narazie.
Gość - 2011-07-22, 09:29

spójrzcie sobie tutaj www.promotionalpartners.pl , może znajdziecie jakąś inspirację.
Piotr_K - 2012-05-10, 22:43

Wracając do tematu wymyśliłem sobie taki projekt - proszę Was o zdanie i opinie.
Reklama na szybie jest ażurowa - praktycznie widoczność jest tak dobra, jak bez niej.

http://img137.imageshack....anadustera2.jpg

TD Pedro - 2012-05-10, 23:01

mnie się podoba... :-) powinna skutecznie trafić do potencjalnego klienta... :lol: , zwłaszcza, że jak napisałeś widoczność na tym nie "cierpi"
Auto Krytyk - 2012-05-11, 08:48

Moim zdaniem za małe napisy, dodaj też numer telefonu bo część ludzi nie zapamięta adresu strony.
Piotr_K - 2012-05-11, 08:52

vulcanor napisał/a:
Moim zdaniem za małe napisy, dodaj też numer telefonu bo część ludzi nie zapamięta adresu strony.

Łatwiej zapamiętać tekst niż nr telefonu ...;) ale masz rację, trzeba będzie to uzupełnić

mrówa - 2012-05-11, 09:56

Piotr_K napisał/a:
Łatwiej zapamiętać tekst niż nr telefonu ...
A to różnie z tym bywa, tekst łatwiej przeinaczyć, niż zapamiętany numer. Przynajmniej ja tak mam :)
czaju - 2012-05-14, 15:23

ja z doświadczenia wiem, że wolę numer telefonu znaleźć niż adres strony bo...
widzę numer - łapię za telefon i dzwonie, widzę adres strony, notuję (na telefonie) a po 2tygodniach zastanawiam się po co mi on był :D

bebe - 2012-05-14, 17:40

Notowanie adresów is so '90s. ;) Zamiast adresu - QRcode z telefonem, adresem wuwu, mailem i co tam sobie stryjenka winszuje. Można go nakleić taką bladawcowatą, półprzezroczystą folią, bo wcale nie musi być czarno-biały, tylko jakiś kontrast mieć. Pytanie tylko, czy robić taki mały, do skanowania przez pieszych przechodzących obok samochodu, czy taki pod kątem jadących za samochodem - wtedy chyba na cały tył... :)
Dar1962 - 2012-05-14, 18:34

warto chyba pomyśleć też o reklamach na burtach auta. Często auto parkuje - reklamy na bokach są lepiej zauważalne
Piotr_K - 2012-05-15, 07:20

Słuszne uwagi - dzięki.
Chcę jednak znaleźć mały kompromis gdyż Duster jest autem prywatnym, na firmowym na pewno zaszalałbym ....;-)

Auto Krytyk - 2012-05-15, 09:33

Ja miałem reklamy na magnesie, na pewno boki warto magnesami obklejać , w każdej chwili ściągasz i masz spokój, naklejki już po roku 2 latach ciężko się ściąga i będą różnice w lakierze.
TD Pedro - 2012-05-15, 09:35

w sytuacji gdy
Piotr_K napisał/a:
Duster jest autem prywatnym

to
Dar1962 napisał/a:
reklamach na burtach auta
zinterpretowałbym jako delikatną informację na tylnych szybach bocznych (być może Autor tego pomysłu to właśnie miał na myśli) miejsca nie ma za dużo ale też prezentacja będzie bardziej w statyce niż w ruchu - jeżeli chodzi o treść to oprócz zakresu oferty (ogólnie) to również adres www i nr telefonu... z uwagi na wielkość to jednak kolor liter bardziej wyrazisty/kontrastowy...
Dar1962 - 2012-05-15, 19:31

reklamy magnetyczne rzecz praktyczna, bo zawsze łatwo zdjąć - niestety nie są najtańsze i łatwo może to zrobić też jakiś dowcipniś