|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Turbo TEST nr.5/2011 "Szpaner" za niewielką kasę.
Seal - 2011-05-07, 12:50 Temat postu: Turbo TEST nr.5/2011 "Szpaner" za niewielką kasę. W sumie fajnie, tylko znowu te dziennikarskie głupie gadanie na minus "jakość plastików":
benny86 - 2011-05-07, 12:57
Seal napisał/a: | dziennikarskie głupie gadanie na minus "jakość plastików": |
Kiedyś też mnie to wkurzało, ale zauważyłem że dziennikarze to specyficzna społeczność - muszą znależć jakieś "problemy" w KAŻDYM samochodzie, w tym za 30 jak i w tym za 330 tys. zł...
eplus - 2011-05-07, 13:19
"Jak się wyłączy w zimie grzanie, to zaraz robi się zimno".
benny86 - 2011-05-07, 13:25
Równie dobrze mogli napisać że "gdy nie założymy opon zimowych, samochód często wpada w poślizg"... Choć o niezbyt doskonałej "izolacji termicznej" kolega mekintosz wspominał swego czasu - sprawa dotyczyła 1.5 dci i jazdy miejskiej jeśli dobrze kojarzę
limo - 2011-05-07, 14:15
zawsze chciałem jeździć rumuńskim szpanerem i się spełniło
krakry1 - 2011-05-07, 15:13
eplus napisał/a: | "Jak się wyłączy w zimie grzanie, to zaraz robi się zimno". | Niestety w przypadku Sandero napisali prawdę. Przy włączonej dmuchawie cieplutko - jak ją wyłączyć od razu robi się chłodniej.
TD Pedro - 2011-05-07, 15:25
eplus napisał/a: | Jak się wyłączy w zimie grzanie, to zaraz robi się zimno |
w artykule jest napisane: "wyłączenie nadmuchu" a nie grzania, a to powoduje (niestety) taki efekt jak:
krakry1 napisał/a: | Niestety w przypadku Sandero napisali prawdę. Przy włączonej dmuchawie cieplutko - jak ją wyłączyć od razu robi się chłodniej |
to samo zauważyłem w Dusterze
mekintosz - 2011-05-07, 21:01
benny86 napisał/a: | Równie dobrze mogli napisać że "gdy nie założymy opon zimowych, samochód często wpada w poślizg"... Choć o niezbyt doskonałej "izolacji termicznej" kolega mekintosz wspominał swego czasu - sprawa dotyczyła 1.5 dci i jazdy miejskiej jeśli dobrze kojarzę |
Tak, na szczescie jest juz prawie lato i jest o wiele cieplej Jak kolejne zimy beda takie jakie sa to na 99% zmnienie termostat . Przy okazji, pewnie jakby dodatkowo wyciszyc samochod i ocieplic tu i owdzie ( podloge, okolice podsufitki ) komfort bylby zdecydowanie lepszy. Kiedys jeden z Naszych Kolegow wiciszajac matami bitumicznymi Logana podsumowal " w koncu drzwi sie zamykaja tak jak w innych samochodach" - chodzilo o dzwiek, echo trzasniecia.
laisar - 2011-05-07, 23:50
Co napisali - to napisali, ale fakt jest też faktem: izolacji termiczno-dźwiękowej Daćki mają rzeczywiście bardzo niewiele, więc efekty są obserwowalne...
|
|