DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Akcja serwisowa - mechanizm zmiany biegów w Dusterze 1.5 dci

akofreda - 2011-05-26, 06:20

U mnie w serwisie pojawiła się nota dotycząca wymiany gwarancyjnej całego elementu odpowiedzialnego za zmianę biegów z lewarkiem i cięgnami (całkiem spory mechanizm i ciekawe ile kosztuje - na wymianę przewidziane było coś około 3,5 h). Wymieniono mi to we wtorek. Przy odbiorze okazało sie , że po wymianie 2-ka zachacza. Wyregulowali i na razie jest ok. Dodam, że na zmianę biegów nie narzekałem a wręcz przeciwnie. :lol:
Tak to jest jak się kupuje auto z początku produkcji. ;-) Ale widać też zaangażowanie firmy Renault. Nie czekają aż być może coś mi się będzie działo z autem i robią wymiany profilaktyczne. :-D

Marek1603 - 2011-05-26, 07:18

Najlepsze jest to że wymieniają element a nie naprawiają go.

Znajomemu w golfie po 3500km robili remont silnika (tuleje tłoki pierścienie panewki jakoś tak) ze względu na duże zużycie oleju, zamiast właśnie wymienić cały silnik.

Broda - 2011-05-27, 18:05

Potwierdzam akcję przywoławczą w związku z wymianą mechanizmu zmiany biegów. Dziś wymieniono ten element w aucie mojego ojca. Duster 4x4 1,5dci 110 - 2010

Doradca w ASO sam zaproponował auto zastępcze.

Pozdrawiam