DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Otwierana tyna szyba Sandero

jjmalin - 2011-06-04, 20:40
Temat postu: Otwierana tyna szyba Sandero
Witam. Interesuje mnie otwieranie tylnej szyby. Wystarcza 2 silowniki, 2 zawiasy, pewnie jakis zamek i ramię wyciekaczki z Megane kombii. Ktoś coś doradzi??
benny86 - 2011-06-04, 20:45

jjmalin, w żorach na rybnickiej jak jedziesz na rybni, jakieś 50metrów za skrzyżowaniem przy cmentarzu jest warsztat zajmujący się szybami w samochodach, robią różne nietypowe zlecenia, wstawiają szyby w dostawczych busach itp zapytaj może coś wymyślą
jjmalin - 2011-06-04, 20:46

okolice dywyty?? i który cmentarz ten koło pks czy koło swiateł naprzeciw Klimosza
benny86 - 2011-06-04, 20:48

Nie, dalej jedziesz masz skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną i za tym skrzyżowaniem jadąc na rybnik po Twojej lewej stronie, za auto-komisem jest ten warsztat.
jjmalin - 2011-06-04, 20:50

no coś tam jest. oki popytam
mekintosz - 2011-06-05, 09:02
Temat postu: Re: Otwierana tyna szyba Sandero
jjmalin napisał/a:
Witam. Interesuje mnie otwieranie tylnej szyby. Wystarcza 2 silowniki, 2 zawiasy, pewnie jakis zamek i ramię wyciekaczki z Megane kombii. Ktoś coś doradzi??

Zapomniałes o uszczelce szyba-karoseria. Ponadto adaptacji mechanizmu wycieraczki do zamocowania do szyby by sie unosil z szyba + dodatkowe przewody ja zasilajace . Podejrzewam ze tanio nie bedzie ale wykonalne sie wydaje.